A mosható szájmaszkok használata mellett szóló érvek

forrás: Prím Online, 2020. április 8. 10:25

Manapság gyakran merül fel kérdésként, hogy vajon a mosható szájmaszk használata jobb választásnak minősül-e az eldobható változatokhoz képest. Pontosan ennek igyekszünk utánajárni a cikk keretei között, külön figyelmet szentelve a mosható maszk alkalmazásával kapcsolatos fontosabb tudnivalóknak.

Az idei esztendő egyik leginkább keresett árucikke a szájmaszk

 

A koronavírus egyik napról a másikra formálta át gyökeresen a hétköznapjainkat. A társas érintkezések gyakorlatilag minimális szintre csökkentek, és mindenki igyekszik elkerülni a cseppfertőzés útján terjedő betegséget.

 

Az eredményes védekezés jegyében pedig utcán, tömegközlekedésen, illetve az élelmiszerüzletekben a szájmaszk használata javasolt. A megfelelő minősítéssel rendelkező szájmaszk ugyanis segíthet kiszűrni a levegőben szálló apró kórokozókat, ezáltal a vírus elleni védekezésben is hatékonynak bizonyulhat.

 

Mivel tényleg egy abszolút keresett cikknek számít, ezért a beszerzése sem éppenséggel a legegyszerűbb manapság.

 

 

Milyen érvek szólnak a mosható szájmaszk alkalmazása mellett?

 

Az eldobható szájmaszk kapcsán az egyik legnagyobb hátrány, hogy viszonylag rövid időn keresztül képes csak biztosítani a szükséges védelmet. Utána már nem tudja ellátni a feladatát, ezért gondoskodni kell a pótlásáról.

 

A mosható szájmaszk legnagyobb előnye értelemszerűen az újbóli felhasználhatóság. Tehát nem kell hétről hétre beszerzési források után kutatni, hanem egyetlen rendeléssel el tudjuk magunkat és a családunkat látni a szükséges szájmaszkmennyiséggel.

 

Amennyiben rendelkezésre áll néhány mosható darab, akkor rendszer szinten tudjuk váltogatni a használatukat. Amíg néhány maszk éppenséggel a tisztítás fázisában tart, addig a többi rendelkezésre áll, és gondoskodhat az egészségünk védelméről. Ezáltal sokkal hatékonyabban, egyúttal takarékosabban tudjuk kivitelezni a szájmaszkkészletünk beszerzését.

 

Milyen gyakran érdemes fertőtleníteni a mosható szájmaszkot?

 

Természetesen a mosható szájmaszkot sem viselhetjük a végtelenségig, bizonyos időközönként igenis gondoskodni kell a tisztításáról. Tehát legfeljebb négy óra használatot követően mindenképpen vegyük le a maszkot, és gondoskodjunk a sterilizálásáról.

 

Vagyis végezzünk el rajta fertőtlenítő főzést, majd hagyjunk neki elegendő időt a száradásra. A megszárított szájmaszk ismét használható lesz, egyúttal megfelelő védelmet biztosíthat számunkra a kórokozókkal szemben.

 

Láthatjuk tehát, hogy a megfelelő mennyiségű mosható szájmaszk beszerzésével és kellő gyakoriságú rotálásával gondoskodni tudunk a feltétlenül szükséges védelemről. Mindezt pedig anélkül tehetjük meg, hogy a költségvetésünket a kelleténél jobban megterhelnénk.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jó ötlet-e négyévszakos abroncsot használni?

Az idei tavasz sok különleges pillanatot tartogatott. Volt, hogy a szinte nyárias meleg néhány napra ismét fagyra váltott. Nagy volt a szárazság, és elmaradt a szokásos, május 1-jei hőség is, viszont időnként lecsapott egy-egy nagyobb zápor, majd hűvösség. Sokan egészen júniusig halasztják a téli-nyári gumicserét. Ilyenkor pedig felmerül a kérdés: nem érdemesebb-e hagyni az egészet, és négyévszakos gumira váltani?

2020. június 16. 19:51

Hogyan napozzunk biztonságosan?

Közeleg a nyár, és ahogy napról napra melegszik az idő, egyre többen vágyunk a szabadba. Nincs is jobb annál, mint a kánikulában a strandon pihenni, felváltva élvezni a hűs hullámokat és a melengető napsugarakat. A túlzásba vitt, illetve a védelem nélküli napozás azonban veszélyes is tud lenni, ezért mindig tudatosan készüljünk fel erre az időszakra, és tartsunk be néhány egyszerű, ám annál fontosabb szabályt.

2020. június 16. 19:43

Kéziszerszámok professzionális felhasználáshoz

Sok más területhez hasonlóan a villamossággal kapcsolatos munkáknál is roppant hasznos kelléknek bizonyulhat egy-egy praktikus kéziszerszám. Nemcsak a munka gyorsaságára lehetnek pozitív hatással ezek a kiegészítők, hanem a minőségét is kedvezően befolyásolhatják.

2020. június 16. 19:31

Ezért jó nyáron lakást vásárolni

Jön a nyár. Az ember legszívesebben a teraszon koktélt kortyolgatva, a vízparton ejtőzve, vagy fagylaltot kanalazva töltené az időt. Kinek van kedve ilyenkor költözni? Pedig a nyári ingatlanvásárlás nagyon is megéri! Mutatjuk, hogy miért!

2020. május 15. 11:14

Ezek a világ legnépszerűbb receptes oldalai

Manapság már nem kell egy könyvtárnyi szakácskönyvet tartanunk otthon, hogy új receptet tudjunk kipróbálni. Az internet számos lehetőséget kínál erre, elég az étel nevét vagy akár csak az alapanyagot beírnunk a keresőbe, és már szemezgethetünk is a jobbnál-jobb receptek, és a különböző receptes oldalak között. És ha rendelkezünk némi nyelvtudással, akkor nem kell csak a magyar oldalakat böngésznünk, bár itt is van recept és jó receptes oldal szép számmal. 

2020. május 15. 11:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás