A mosható szájmaszkok használata mellett szóló érvek

forrás: Prím Online, 2020. április 8. 10:25

Manapság gyakran merül fel kérdésként, hogy vajon a mosható szájmaszk használata jobb választásnak minősül-e az eldobható változatokhoz képest. Pontosan ennek igyekszünk utánajárni a cikk keretei között, külön figyelmet szentelve a mosható maszk alkalmazásával kapcsolatos fontosabb tudnivalóknak.

Az idei esztendő egyik leginkább keresett árucikke a szájmaszk

 

A koronavírus egyik napról a másikra formálta át gyökeresen a hétköznapjainkat. A társas érintkezések gyakorlatilag minimális szintre csökkentek, és mindenki igyekszik elkerülni a cseppfertőzés útján terjedő betegséget.

 

Az eredményes védekezés jegyében pedig utcán, tömegközlekedésen, illetve az élelmiszerüzletekben a szájmaszk használata javasolt. A megfelelő minősítéssel rendelkező szájmaszk ugyanis segíthet kiszűrni a levegőben szálló apró kórokozókat, ezáltal a vírus elleni védekezésben is hatékonynak bizonyulhat.

 

Mivel tényleg egy abszolút keresett cikknek számít, ezért a beszerzése sem éppenséggel a legegyszerűbb manapság.

 

 

Milyen érvek szólnak a mosható szájmaszk alkalmazása mellett?

 

Az eldobható szájmaszk kapcsán az egyik legnagyobb hátrány, hogy viszonylag rövid időn keresztül képes csak biztosítani a szükséges védelmet. Utána már nem tudja ellátni a feladatát, ezért gondoskodni kell a pótlásáról.

 

A mosható szájmaszk legnagyobb előnye értelemszerűen az újbóli felhasználhatóság. Tehát nem kell hétről hétre beszerzési források után kutatni, hanem egyetlen rendeléssel el tudjuk magunkat és a családunkat látni a szükséges szájmaszkmennyiséggel.

 

Amennyiben rendelkezésre áll néhány mosható darab, akkor rendszer szinten tudjuk váltogatni a használatukat. Amíg néhány maszk éppenséggel a tisztítás fázisában tart, addig a többi rendelkezésre áll, és gondoskodhat az egészségünk védelméről. Ezáltal sokkal hatékonyabban, egyúttal takarékosabban tudjuk kivitelezni a szájmaszkkészletünk beszerzését.

 

Milyen gyakran érdemes fertőtleníteni a mosható szájmaszkot?

 

Természetesen a mosható szájmaszkot sem viselhetjük a végtelenségig, bizonyos időközönként igenis gondoskodni kell a tisztításáról. Tehát legfeljebb négy óra használatot követően mindenképpen vegyük le a maszkot, és gondoskodjunk a sterilizálásáról.

 

Vagyis végezzünk el rajta fertőtlenítő főzést, majd hagyjunk neki elegendő időt a száradásra. A megszárított szájmaszk ismét használható lesz, egyúttal megfelelő védelmet biztosíthat számunkra a kórokozókkal szemben.

 

Láthatjuk tehát, hogy a megfelelő mennyiségű mosható szájmaszk beszerzésével és kellő gyakoriságú rotálásával gondoskodni tudunk a feltétlenül szükséges védelemről. Mindezt pedig anélkül tehetjük meg, hogy a költségvetésünket a kelleténél jobban megterhelnénk.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezért jó nyáron lakást vásárolni

Jön a nyár. Az ember legszívesebben a teraszon koktélt kortyolgatva, a vízparton ejtőzve, vagy fagylaltot kanalazva töltené az időt. Kinek van kedve ilyenkor költözni? Pedig a nyári ingatlanvásárlás nagyon is megéri! Mutatjuk, hogy miért!

2020. május 15. 11:14

Ezek a világ legnépszerűbb receptes oldalai

Manapság már nem kell egy könyvtárnyi szakácskönyvet tartanunk otthon, hogy új receptet tudjunk kipróbálni. Az internet számos lehetőséget kínál erre, elég az étel nevét vagy akár csak az alapanyagot beírnunk a keresőbe, és már szemezgethetünk is a jobbnál-jobb receptek, és a különböző receptes oldalak között. És ha rendelkezünk némi nyelvtudással, akkor nem kell csak a magyar oldalakat böngésznünk, bár itt is van recept és jó receptes oldal szép számmal. 

2020. május 15. 11:08

A BDSM főbb jellemzői

Manapság már senkinek nem jelenik meg a kérdőjel a feje felett, ha azt olvassa valahol, hogy BDSM. De vajon miért van ez? Tisztában vagyunk vele, hogy mit is jelent, vagy csak töredék ismereteink vannak néhány könyv és film alapján? Milyen kellékei vannak, és milyen szabályokat kell betartania annak, aki biztonságosan szeretné csinálni?

2020. április 17. 10:16

Ételek, amelyekkel felturbózhatod az immunrendszered

Nagyon fontos jó karban tartani az immunrendszered, nincs ez másként a vírusok és járványok idején sem. Most, a koronavírus kapcsán kulcsfontosságú, hogy az immunrendszer kellően fel legyen készülve az esetleges fertőzésre, hogy a híreknek megfelelően ne döntsön le a lábadról, hanem maximum enyhe megfázásként suhanjon át rajtad a vírusfertőzé

2020. április 14. 09:47

A mosható szájmaszkok használata mellett szóló érvek

Manapság gyakran merül fel kérdésként, hogy vajon a mosható szájmaszk használata jobb választásnak minősül-e az eldobható változatokhoz képest. Pontosan ennek igyekszünk utánajárni a cikk keretei között, külön figyelmet szentelve a mosható maszk alkalmazásával kapcsolatos fontosabb tudnivalóknak.

2020. április 8. 10:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás