A Circeo kibővíti együttműködését az IBM Cloud-dal

forrás: Prím Online, 2020. május 3. 11:22

Az IBM partnerségre lépett a Circeoval, egy magyar fintech vállalattal. A Circeo az IBM Public Cloud segítségével szeretné felgyorsítani globális terjeszkedését. A cég új és innovatív digitális hitelkonstrukciókat alakított ki az IBM nyilvános felhőjén futtatott Red Hat OpenShift használatával. Ez a környezet rendkívüli rugalmasságot, biztonságot és még gyorsabb elérhetőséget biztosít az ügyfelek számára. 

A Circeo 2014-es alapítása óta az IBM Public Cloudot alkalmazza, és több stratégiai projektben is együttműködik az IBM-mel, nyilvános felhő szolgáltatásának előnyeit kihasználva. Az IBM által kínált technológiai környezet gyorsabb innovációt, jobb felhasználói élményt, új üzleti modellek és új technológiák bevezetését teszi lehetővé, többek között azért is, mert az IBM Public Cloud a legbiztonságosabb és legnyitottabb ilyen típusú üzleti szolgáltatás.

 

Felhőben is teljes jogszabályi megfelelés

A pénzügyi világ gyorsan változik és egyre komolyabb kihívásokkal néz szembe. Változik az ügyfelek viselkedése, egyre szigorúbbak a biztonsági követelmények és előírások miközben folyamatosan nő az igény a digitális megoldások iránt. Egyre több és több szereplő ismeri fel, hogy csak akkor tud megfelelni a piacnak, az ügyéligényeknek és az iparági kihívásoknak a digitális világban, ha részben vagy teljesen nyilvános felhőszolgáltatásra építi a tevékenységét. 2019 októberében az IBM már bejelentette, hogy számos, szigorúan szabályozott iparágban működő vállalat választotta a cég nyilvános felhőjét a kritikus folyamatok kiszolgálására. 

Az IBM szolgáltatásával a Circeo képes kihasználni a nyilvános felhő nyújtotta előnyöket, az innovációt és az agilitást, miközben képes teljesíteni a jogszabályi megfeleléshez szükséges szigorú biztonsági követelményeket, ideértve az Európai Bankfelügyeleti Hatóság (EBA) által előírt kötelezettségeiket is. 

 

Felhőből érkező hitelezés: több mint 1 millió hitelügylet

A Circeo a „TheLoanFactory” nevű platformját futtatja az IBM Public Cloud-on. A cég szolgáltatott szoftver (SaaS) modellben értékesíti a platformot olyan szervezetek számára, akik testreszabott pénzügyi termékeket, hiteleket kínálnak ügyfeleiknek. A platformot használó hitelkibocsájtók teljes életciklusukon át kezelhetik az általuk kínált pénzügyi termékeket a szoftverben. A platform számos típusú hitelt képes kezelni a lízingtől a jelzálogkölcsönökön át a kisvállalati hitelekig, valamint bármilyen más, egyéni igényekre szabott finanszírozási termékeket is. A „TheLoanFactory” indulása óta több mint egymillió, 2020. január 1-je óta több mint 20 000 hitelkérelmet dolgozott fel sikeresen.

 

„A Circeo egy 21. századi felhőalapú hitelezési megoldást kínál bankoknak és pénzügyi szolgáltatóknak. Az IBM Public Cloud biztosítja a megfelelő infrastruktúrát, biztonságot és megbízhatóságot ahhoz, hogy teljesíteni tudjuk ügyfeleink elvárásait. A TheLoanFactory az IBM nyilvános felhőjének egyedülálló szolgáltatásaira épül a dedikált fizikai szerverektől a Red Hat OpenShift Container Platformjáig – mondta el Matthieu M. Job, a Circeo vezérigazgatója. – Az IBM nyilvános felhőszolgáltatása hatékonyabbá tette működésünket, így a platform több hitelkérelmet tud feldolgozni, és gyorsabban tudunk új megoldásokkal előállni ügyfeleink számára. A nyilvános felhő azt is lehetővé teszi, hogy tovább bővíthessük a meglévő ügyfeleinknek kínált szolgáltatások portfolióját, új ügyfeleink pedig minden korábbinál gyorsabban elkezdhessenek profitálni megoldásaink használatából.”

 

„Izgatottan nézünk a jövőbe és folytatjuk a már eddig is eredményes együttműködésünket a Circeo csapatával. Nagy öröm számunkra, hogy az IBM nyilvános felhőjére esett a választásuk, hogy ideális platformot biztosítsanak az innováció felgyorsítására, ügyfeleik igényeinek maximális kielégítésére és a szigorú biztonsági és szabályozási követelmények teljesítésére” – mondta el Rehus Péter, az IBM országigazgatója. – „Az IBM Public Cloudot úgy tervezték, hogy a lehető legmagasabb szintű biztonságot, adatvédelmet és vállalati szintű infrastruktúrát biztosítson az ügyfeleknek, többek között a Red Hat OpenShift futtatásához. Nyilvánvaló, hogy a felhőalapú innováció következő hullámában a Kubernetes-re és a konténerekre épülő nyílt architektúrák játszák majd a főszerepet.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05