Az open source segít a bizonytalan időkben

forrás: Prím Online, 2020. május 12. 14:37

Az elmúlt néhány hétben szinte minden vállalat jövőképe bizonytalanná vált, és a cégeknek új alapokra kellett helyezniük a működésüket ahhoz, hogy túlélhessék a válságot. Ilyen körülmények között csak az marad talpon, aki gyorsan tud alkalmazkodni a változásokhoz. A SUSE szakértői szerint ebben hatékony támogatást nyújthatnak a nyílt forráskódú szoftverek, amelyek segítenek az adaptációban, a szükséges fejlesztésekben, valamint a folyamatos és agilis működés biztosításában.

Az olyan, kihívásokkal teli időszakban, mint a jelenlegi, a vállalatok folyamatos bizonytalansággal néznek szembe. Néhány hét alatt gyökeresen megváltoztak a fogyasztói szokások, így egyes cégeknek hirtelen korábban nem tapasztalt, jelentősen megnövekedett igényekkel kell megküzdeniük, amelyeket nehezen tudnak kiszolgálni. Mivel az emberek ritkán hagyják el otthonaikat, igyekeznek mindent házhoz rendelni, amit csak lehet. Ezért számos webshop forgalma a korábbi sokszorosára ugrott, amit nem csupán a raktározási és kiszállítói kapacitással kell lekövetni, de az informatikai infrastruktúrával is. Más vállalatok termékei és szolgáltatásai iránt ugyanakkor visszaesett a kereslet, ezért náluk villámgyors profilváltásra van szükség, ha el akarják kerülni a csődöt. 

 

A SUSE szakértői szerint az azonnali reagálásban és az új igények kiszolgálásában sokat segíthetnek az open source szoftverek, amelyek nagyfokú rugalmasságot és gyorsaságot garantálnak a fontos fejlesztésekhez, a skálázhatósághoz és az üzletfolytonossághoz.

 

Egyszerű fejlesztések

Az instabil időkben agilis működésre van szükség, hogy a szervezetek rövid időn belül tudjanak reagálni a változó üzleti igényekre, és az informatikai hátterüket is át tudják alakítani az új elvárásoknak megfelelően. Ez többek között azt is jelenti, hogy az alkalmazásokat gyorsan kell fejleszteni vagy módosítani és új funkciókkal bővíteni. 

 

Ehhez elengedhetetlen, hogy a fejlesztők professzionális eszközökkel és háttérrel dolgozhassanak. Nagyban segítheti a munkájukat például a SUSE nyílt forráskódú alkalmazásszolgáltatási platformja. A SUSE Cloud Application Platform képes automatikusan létrehozni a különféle futtatókörnyezeteket az egyes alkalmazásokhoz. A fejlesztőknek így nem kell időt és energiát fordítaniuk az insfrastruktúra megismerésére és kezelésére, amelybe ki akarják helyezni az adott alkalmazást. Ehelyett elég, ha csak a saját feladataikra és kódjaikra fókuszálnak, így egyszerűbben és gyorsabban hozhatnak létre innovatív megoldásokat.

 

 

Gyors alkalmazkodás és skálázás

Akadnak cégek, amelyeknek most a korábbi érdeklődés sokszorosával kell megküzdeniük. Az ő esetükben különösen fontos, hogy az erőforrásokat automatizált módon lehessen üzembe helyezni és skálázni, hogy képesek legyenek kezelni a megnövekedett terhelést. 

 

Ezt nagy mértékben előmozdítja, ha a szervezetek képesek jól kezelni a hibrid környezeteket például a konténerek és a nyílt forráskódú konténerfelügyeleti eszközök segítségével. A SUSE open source megoldása remek alapot biztosít az alkalmazások korszerű fejlesztéséhez és kezeléséhez, mivel egyszerűen lehet vele létrehozni, telepíteni és skálázni az alkalmazásokat az egyes környezetekhez alakítva. A konténereknek köszönhetően nem kell külön testre szabni és tesztelni az alkalmazásokat, akár a saját adatközpontokban, akár felhőalapú környezetekben kívánják használni azokat. 

 

A show nem állhat le

Természetesen ezeket az alkalmazásokat és szolgáltatásokat hiába fejlesztik, helyezik üzembe és méretezik a szervezetek, ha egy hirtelen leállás miatt elérhetetlenné válnak az ügyfelek számára. Elengedhetetlen tehát, hogy a vállalatok képesek legyenek minden körülmények között, folyamatosan garantálni a kritikus fontosságú szolgáltatások működtetését. 

 

Szerencsére számos olyan hasznos, nyílt forráskódú eszköz érhető el, amelyek támogatást nyújtanak ebben, a stabil működést és nagy rendelkezésre állást biztosító komponensektől kezdve az adatok replikálásáról gondoskodó technológián át egészen az olyan automatizált folyamatokig, amelyek segítenek naprakészen tartani és monitorozni a rendszereket, és ezáltal minimalizálják az állásidőt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05