Ezért jó nyáron lakást vásárolni

forrás: Prím Online, 2020. május 15. 11:14

Jön a nyár. Az ember legszívesebben a teraszon koktélt kortyolgatva, a vízparton ejtőzve, vagy fagylaltot kanalazva töltené az időt. Kinek van kedve ilyenkor költözni? Pedig a nyári ingatlanvásárlás nagyon is megéri! Mutatjuk, hogy miért!

Ingatlanvásárlás nyáron: kevesebb meglepetés

 

Ha nyáron vásárolunk, jó eséllyel nappali fényben tekinthetjük meg a kiválasztott házat. Ez igenis sokat jelent! A melegben kiderül, hogy a nedves érzetet valóban csak annak köszönhetjük, hogy már régen nem fűtik az üresen álló szobát, esetleg valamilyen más probléma van. 

 

Száraz, meleg időben könnyen ellenőrizhetjük a tetőt, a pincét, a padlást. Van idő arra, hogy felmérjük, mi a helyzet a kertben, a melléképületekben. Könnyebb felmérni, milyen állapotban vannak a házbéli és házon kívüli berendezések. 

 

Az Ingatlannet.hu szakemberei azt tanácsolják, ha csak tehetjük, halasszuk a naposabb időre a vásárlást. Ekkor nagyobb a választék, és jó eséllyel fogunk ki jobb lakásokat. A munkahelyeken ebben az időszakban általában sokkal kisebb a terhelés, sokaknak ilyenkor jut ideje megszervezni az ingatlan eladását, a kiköltözést. Ez azt is jelenti, hogy nagyobb eséllyel kapunk kitakarított, tényleg azonnal birtokba vehető ingatlant.

 

Megússzuk a fűtésszezont

 

Ha időben sikerül megvásárolni a lakást, akkor megúszhatjuk azt, hogy az ingatlan egy télen át fűtetlenül álljon. A hidegben egy lakás állaga sokat romolhat. Szellőztetés, gondoskodás nélkül a ház könnyen kihűlhet, penészedhet, ez jelentősen ront az élményen. 

 

Nyáron nem sürget bennünket semmi: van időnk ellenőriztetni a fűtést, a vizet, az elektromos hálózatot. Nincsen kellemetlenség abból, ha az első fagyokat a hideg lakásban kell tölteni. Lebonyolíthatjuk az ablakcserét is, így a hidegebb évszakot már legalább nagyjából felújított lakásban tölthetjük. 

 

Könnyebb a költözés

 

Nyáron nem kell a csúszós utakon cipekedni, aggódni az eső és a hó miatt. Ebben az időszakban többen vannak szabadságon, könnyű segítséget találni és gyorsabban lebonyolítani a költözést. Ha kertes ingatlant vásárolunk, a bútorokat jó eséllyel tudjuk néhány napig szabad téren vagy a teraszon tárolni. Egyszerűbb a takarítás, ha nem kell napokat várni a száradásra. 

 

Egyszerűbb a dolgunk azért is, mert lényegesen kevesebb ruhadarabra van szükségünk: míg télen kabátot, sapkát, sálat hordunk, nyáron valószínűleg néhány shortra, pólóra lesz csak szükségünk. A dobozolós időszakban ez hatalmas megkönnyebbülést jelent. 

 

A nyári lakásvásárlás kiváló ajándék egy végigdolgozott őszi-tavaszi időszak után. A hosszú nyári napok lehetőséget adnak arra, hogy kényelmesen élvezzük a környezetet. Miért ne szerezhetnénk magunknak örömet egy új otthon megtalálásával?

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09