Technológiai együttműködést jelentett be a Start it @K&H és a Telenor

forrás: Prím Online, 2020. május 20. 18:00

27 startuppal és a legújabb mobiltechnológiával folytatja tovább működését a Start it @K&H inkubátorprogram. Magyarország legnagyobb, iparágfüggetlen nagyvállalati inkubátorába 9 új startup csapat került be a vírusjárvány miatt online megvalósított kiválasztási folyamat lezárultával. A Telenorral kötött megállapodás pedig új lendületet adhat a startupok digitális fejlődésének és támogathatja az 5G technológiában rejlő lehetőségek kiaknázását. 

A startup környezet az elmúlt hónapok rendkívüli helyzete, nehézségei ellenére sem állt le. „A lendületet egyrészt az igazolja számunkra, hogy a Start it @K&H inkubátorprogramunk jelenlegi csapatai közül többen – a startupokra jellemző gyors alkalmazkodásnak és fejlődésnek köszönhetően – olyan megoldási lehetőségeket fejlesztettek ki, melyek kifejezetten a koronavírus és annak gazdasági hatásait enyhítik, arra reagálnak. Másrészt pedig, hogy inkubátorunkba közel a tavalyival azonos számú jelentkezés érkezett. A helyzetnek megfelelően, idén online tartottuk meg a kiválasztást. 8 új csapatot választottunk be a programba, 1 pedig egy hackathon esemény Start it @K&H különdíjasaként nyert felvételt. Így összesen 27 startuppal működik most Magyarország vezető nagyvállalati startup inkubátora. A szakmai mentorálás, a nagyvállalati kapcsolatrendszer és a rendelkezésre álló infrastruktúra mellett olyan digitális szolgáltatások is elérhetővé válnak számukra, amelyek a jelenlegi körülmények között is lehetővé teszik fejlődésüket” – tájékoztatott Németh Balázs, a K&H Operáció, technológiák és lakossági hitelkezelési divízió vezetője az új csapatok bemutatása kapcsán.  

 

Telenor: a startupok technológiai partnere

Eddig több mint 45 iparági mentor és szakértő, valamint 15 vállalati és egyetemi partner támogatta a startupokat, mely most kiegészül a telekommunikációs szektorból ismert Telenorral. „Már a járványt megelőzően is nagy hangsúly fektettünk startupjaink digitális támogatására, ami a fejlődésüket és a kialakult helyzetben az online üzemmódra átállást segítette. Erre jó példa a Global Accelerator Network (GAN) 1 millió dollár értékű digitális szolgáltatáscsomagja, mely 120 ezer dollár értékű IBM felhőszolgáltatást tesz elérhetővé a startupok számára. A lehetőségek tára pedig most tovább bővül, hiszen a Telenorral kötött megállapodás keretében korlátlan mobilnet hozzáférést és kedvezményes céges szolgáltatáscsomagot kaphatnak a csapatok. Mindezeken felül elsőként férhetnek hozzá a hazai startupok az 5G hálózathoz, ami nagyban támogathatja termékeik, ötleteik megvalósítását” – hangsúlyozta ki Németh Balázs.

 

5G tesztkörnyezet a startupoknak

„A Start it @K&H inkubátor startupjainak napi működését szeretnénk megkönnyíteni azzal, hogy a számukra biztosított korlátlan mobilnettel gyakorlatilag bárhol online lehetnek és fejleszthetik projektjeiket. Az 5G technológiához való hozzáférés keretében pedig szakembereink és a biztosított 5G-s eszközök segítségével valós műszaki háttérre és gyakorlati tapasztalatokra építve emelhetik be üzleti megoldásiakba az 5G előnyeit. Ezt most kell elkezdeni, hogy mire az 5G minden előnye a gyakorlatban is elérhetővé válik, addigra kész, megalapozott és versenyképes modellek legyenek. Ebben játszhatnak komoly szerepet az új technológiákra nyitott startupok” – mondta el Mészáros Attila, a Telenor Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója az együttműködés kapcsán.

 

Új csapatok a Start it @K&H inkubátorprogramban

A felvételt nyert 9 új csapat is igazolja az iparági megkötés nélkül, a nagyvállalati inkubátorok között egyedüliként működő program sokszínűségét:

  •     KRUZ Bike: nagyvállalatok számára szállít egyedi tervezésű kerékpár csomagokat
  •     Warmauz: kompetitív e-sport platformot fejleszt, alacsony nevezési díjas tornákkal, széleskörű játékpalettával
  •     LiveRobe: közösségi platform, ahol a felhasználók saját gardróbjukat értékesíthetik
  •     Kosár-logisztika: kis, helyi közösségekben felépülő rövid ellátási láncok (kosár közösségek) támogatása
  •     Linistry: egy beépíthető app, ami összehangoltan kezeli a betérő ügyfeleket és az időpontfoglalásokat
  •     Volteum: útvonaltervező applikáció elektromos autók számára
  •     DriftAir: kéménybe szerelhető eszköz, amely segíti az égést, csökkentve a kibocsájtott károsanyagokat
  •     Cégjelző: Magyarország egyik vezető céginformációs szoftvere
  •     Phonein: rövid távú bérlőkre igazított okos kapucsengők gyártásával foglalkozó nemzetközi csapat 
Kulcsszavak: Telenor inkubátorprogram

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Li-ion akkumulátorok Eaton 3-fázisú UPS-ekhez

A piacvezető energiamenedzsment megoldásokat nyújtó Eaton évről évre egyre nagyobb hangsúlyt fektet a lítium ion akkumulátoros megoldásokra. Az xStorage energiatároló rendszerek mellett, melyek akkumulátor egysége alapértelmezetten a lítium ion technológiára épül, már az Eaton szünetmentes tápegységek esetén is minden teljesítménytartományban elérhetővé vált ez az opció.

2020. június 4. 19:17

Így üzenjünk hadat, ha nagy a káosz és sok az adat!

Az adatok a legtöbb szervezetnél szétszórtan találhatók a különféle rendszerekben és alkalmazásokban. A cégeknek így már az is kihívást okoz, hogy átlássák, mi hol található. Annak meghatározása pedig még nagyobb nehézséget jelent, hogy az információk közül mi számít érzékeny adatnak, így mi az, ami komolyabb védelemre szorulna. A Micro Focus szakértői olyan professzionális eszközt javasolnak, amely a teljes infrastruktúrában képes feltérképezni, osztályozni és megvédeni az értékes információkat.

2020. június 4. 17:45

Hozz ki többet televíziódból a gondos elhelyezéssel!

Az okostévé minőségi szórakozást nyújthat az egész családnak, bizonyos tényezőkre azonban érdemes odafigyelni a készülék összeszerelésénél és a lakásban való elhelyezésnél, hogy a felhasználóknak a legjobb élményben legyen része. A Samsung szakértőinek útmutatásával könnyebb lehet az optimális beállításokat megtalálni. 

2020. június 4. 16:10

Megvannak a DigiGirlZ AI Challenge nyertesei

Lezárult a DigiGirlz AI Challenge, a Microsoft Magyarország és a Logiscool Digitális Tudásért Alapítványának közös versenye. Több mint kétszáz, a digitális technológia és mesterséges intelligencia iránt érdeklődő fiatal lány vett részt a többfordulós online megmérettetésen, bebizonyítva, hogy a kódolás lényege a kreativitás, amelyben a legkevésbé sem maradnak el a fiúktól.

2020. június 4. 14:44

Nem úgy zajlik majd ősztől az oktatás, ahogy megszoktuk

Az iskolák és egyetemek soha nem látott kihívással szembesültek, amikor márciusban néhány nap alatt digitális oktatásra kellett átállniuk. A távoktatás egyik legnagyobb kérdése a gyakorlati órák, kurzusok megtartása, az intézmények ebben egyedi, alternatív megoldásokkal segítik a hallgatókat. A Budapesti Metropolitan Egyetem egyetemi docense, tanulásmódszertani szakértője szerint három forgatókönyv szerint térhetünk vissza a tantermekbe: teljesen elfelejtjük a digitális oktatás új tapasztalatait, részben adaptáljuk ezeket, vagy teljesen új korszak kezdődik az oktatásban.

2020. június 4. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás