A legfontosabb fogantatás előtti teendők

forrás: Prím Online, 2020. július 10. 08:53

Egy pár életében idővel elérkezik az időpont, amikor felmerül a gyermekvállalás kérdése. A fogantatás azonban a legritkább esetben történik meg a vágyakozás felmerülésével egyidőben, így rendszerint van idő testileg és lelkileg is felkészülni a várandósságra. De mit érdemes megtenni ebben az időszakban?

Fontos az egészséges táplálkozás

 

Az egészséges táplálkozás hozzásegíti a szervezetet a megfelelő működéshez, ezáltal pedig a teherbeesés esélye növelhető. Ezért fontos, hogy a leendő édesanya már a fogantatás előtt figyeljen oda a megfelelő étrendre, vagyis fogyasszon elegendő mennyiségű zöldséget, gyümölcsöt és teljes értékű táplálékot, ugyanakkor kerülje a dohányzást, a túlzott alkoholfogyasztást, valamint a feldolgozott élelmiszereket.

 

Különösen ajánlott azokat az élelmiszereket fogyasztani, melyek D-vitaminban, K2-vitaminban, Omega-3 zsírsavakban, cinkben, folsavban és szelénben gazdagok, hiszen ezek az anya egészségéhez éppúgy hozzájárulnak, mint a baba fejlődéséhez.

 

A kiegyensúlyozott táplálkozással nem csupán számos betegséget lehet megelőzni, hanem könnyedén tartható vele az ideális testsúly, hozzájárul a megfelelő vércukorszinthez, ami segít elkerülni a terhesség során a magas vérnyomást és a cukorbetegséget.
 

 

Vizsgálatok a fogantatás előtt

 

A teherbeesés előtt érdemes felkeresni az orvost, aki az általános nőgyógyászati vizsgálat és a rákszűrés mellett további szűrővizsgálatok elvégzését javasolhatja, mint például az alapvető laborvizsgálatot vagy a peteérés-vizsgálatot.

 

Bizonyos esetekben a leendő apuka kivizsgálása szintén ajánlott. A férfiakat jellemzően ondóvizsgálatnak vetik alá, melyből megállapítható, hogy vannak-e életképes hímivarsejtek, milyen az alakjuk, illetve a számuk szintén meghatározó tényező.

 

Ép testben ép lélek

 

A test mellett a lelki tényezők szintén fontosak, hiszen bizonyított, hogy a folyamatos stressz nehezíti a teherbeesést. Nem segít a helyzeten, ha a párnak sok kíváncsiskodó kérdésre kell mindig felelniük, vagy a család felől érkezik folyamatosan a nyomás. Ezek a sürgetések egyáltalán nem könnyítik meg a párok dolgát, sőt, sok esetben a kudarcok elviselését is nehezítik.

 

Ez esetben a legjobb az lenne, ha a pár ki tudná zárni a kéretlen megjegyzéseket, de ez sok esetben nehéz, főleg, ha a közvetlen családtagoktól érkezik állandó jelleggel hol nyílt, hol burkolt formában. A leendő kismama ezt igen erős frusztrációként élheti meg, ami tovább rontja a fogantatás esélyét.

 

A jó hír az, hogy nem kell a párnak egyedül szembenéznie a problémákkal, hiszen szabad segítséget kérni szakembertől, akár testileg, akár lelkileg van szükség támogatásra.

 

Amennyiben Önnek is segítségre van szüksége, keresse fel a Rofé Naturale Egészségközpontot, ahol számos kezeléssel, tanácsadással és terápiával segítik megteremteni az ideális körülményeket, hogy sikeres lehessen a fogantatás!

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szünetmentes tápegységek villámvédelem céljából

A videomegfigyelők és riasztórendszerek használata kapcsán az esetleges meghibásodás és adatvesztés elkerülése végett célszerű gondoskodni a villámlás elleni védelemről. Ennek kapcsán bizonyulhat kiváló döntésnek a szünetmentes tápegység alkalmazása.

2020. augusztus 12. 09:03

A cipő maga az ember

A cipőink rengeteg hatásnak vannak kitéve a mindnenapokban, így elengedhetetlen, hogy ápoljuk őket ahhoz, hogy jó sokáig tartsanak. Télen-nyáron, hóban, fagyban, szikrázó napsütésben kell helyt állniuk amellett, hogy a por és egyéb foltok kikezdik a különböző részeit. Emiatt fontos, hogy a cipőink is megkapják a megfelelő ápolást.

2020. augusztus 12. 09:00

Tippek az önfeledt kutyás nyaraláshoz

Javában zajlik a nyári szabadságolások ideje, és a munkában megfáradt gazdik szívesen lazítanak pár napot bel- vagy külföldön. Bár akadnak, akik egy rokont vagy barátot kérnek fel “kutyaszitterkedésre”, vagy kedvencüket egy kutyapanzió vendégszeretetére bízzák, azonban sok gazdi el sem tudja képzelni, hogy kihagyja négylábú családtagját a nyaralós kalandokból. 

2020. augusztus 12. 08:36

A koronavírus hatásai a kapcsolatokra

Akár elismerjük a koronavírus létezését és pusztítását, akár tagadjuk azt, mindenképp el kell ismernünk, hogy a miatta bevezetett bezártság minden kapcsolatra hatással volt. Ez lehet pozitív és negatív egyaránt, sőt, mind az érzelmi, mind a szexuális életre is jelentősen kihatott.

2020. augusztus 12. 08:33

Milyen kiegészítőre lesz szüksége, ha OSB lapokkal dolgozik?

Az OSB lap nagy népszerűségnek örvend napjainkban megbízhatóságának, strapabíró voltának és sokoldalú felhasználhatóságának hála. Számos olyan előnnyel rendelkezik, amelyet különösebb szaktudás nélkül is képes az ember felhasználni és kreatív dolgokat alkotni belőle. Mindez olyan elengedhetetlen kiegészítők segítségével tetézhető és tehető még stabilabbá, mint a rögzítőcsavarok, a pántok vagy a vasalatok.

2020. augusztus 12. 08:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58

Az EU rendkívüli forrásokat biztosít a SZTAKI vezetésű nemzetközi COVID-projektre

2020. augusztus 13. 12:16

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39
online sportfogadás