Lezárult az Accenture Java Competition programozóverseny

forrás: Prím Online, 2020. július 10. 09:49

Egy, a vállalatok számára igazán aktuális kihívással, a reboardinggal – vagyis a koronavírus-járvány után a munkaerő irodába történő visszatérésével – kapcsolatos problémát kellett megoldaniuk Java microservice architektúra használatával az Accenture Java Competition idei indulóinak. A héten lezárult kétfordulós, online programozóverseny résztvevőinek kétharmada legalább 3 év tapasztalattal rendelkező senior szoftverfejlesztő volt, ebben az erős mezőnyben ért el harmadik helyezést a junior szoftverfejlesztőket és szoftvertesztelőket képző PROGmasters – idén áprilisban végzett hallgatóiból álló – csapata.

Az Accenture Java Competition versenyt kifejezetten a Java programozásban jártas, háromfős csapatok számára hirdette meg a világ egyik vezető szakmai szolgáltatásokat nyújtó nemzetközi vállalataként ismert Accenture, valamint az MPS Solutions, mint szervező.

 

A verseny résztvevőinek idén egy igen aktuális problémára kellett megoldást találniuk a járványhelyzet utáni reboardinggal – vagyis a munkaerő irodába történő visszatérésével – kapcsolatban. A kétfordulós bajnokság során nemcsak az indulók Java programozási ismereteit mérték fel: a csapatoknak egy komplex üzleti alkalmazást, és annak teszt automatizációját kellett fejleszteniük, amit egy prezentáció keretében mutattak be, hasonlóan a valódi projektmunkához. A versenyben kiemelt szerepe volt a szerveroldali, backend kód olvashatóságának, dokumentáltságának és karbantarthatóságának, valamint a minőségnek, amit automatizált tesztekkel kellett biztosítani. Fontos volt, hogy az ipari szabványoknak megfelelő termék készüljön modern technológiák – Java, Spring Boot, Kafka, REST API – felhasználásával.

 

„Komoly elismerés a számunkra, hogy az Accenture Java Competition e héten lezajlott döntőjébe a PROGmasters négy csapata is bejutott, amelyek közül kettőben még jelenleg is aktív hallgatóink indultak, ráadásul az idén áprilisban végzett diákjainkból álló csapatunk, a Back to Office (Erdei Péter, Hudák Elza és Tarczi Laura) harmadik helyezést ért el a főként senior szoftverfejlesztőkből álló mezőnyben” - mondja Filep Szabolcs, a PROGmasters alapítója és vezetője.

 

Az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) független auditja szerint, a szoftverfejlesztőket és szoftvertesztelőket képző PROGmasters tavaly év végéig végzett 187 diákja közül mindenki álláshoz jutott szoftverfejlesztőként, tanácsadóként vagy tesztelőként, ráadásul 61 százalékuk a képzés után 1 hónapon belül, további 34 százalékuk pedig 2-4 hónap múlva elhelyezkedett. A diákok 90,2 százaléka junior informatikusként bruttó 300 és 600 ezer forint közötti kezdő fizetést vitt haza, ráadásul a 2016 óta végzettek már közel negyede (22,8 százaléka) keres bruttó 600 ezer és 1,2 millió forint közötti összeget.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újfajta internetes csalásra figyelmeztet az OTP Bank

Újfajta internetes csalásra figyelmeztet az OTP Bank: a csalók Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatójának nevével és arcképével visszaélve, helyenként hibás magyarsággal készült internetes hivatkozásokban kriptovalutával kapcsolatos szolgáltatásokat próbálnak népszerűsíteni. Az OTP Bank az ügyben büntetőfeljelentést tesz - közölte a pénzintézet hétfőn az MTI-vel.

2020. augusztus 10. 09:47

Razer Acari - villámgyors és kétszer simább

A Razer bejelentette a rendkívül alacsony súrlódású Acari egérpadot, amelyet a nagyméretű, 420x320 mm-es felületen történő legegyenletesebb egérsikláshoz és maximális sebességhez terveztek - lehetővé téve az ultragyors reakcióidőket és a pixel-pontos precizitást. 

2020. augusztus 9. 16:18

Elindult a Skanska legújabb budapesti projektje

A Skanska mintegy 65 millió eurós befektetéssel valósítja meg Magyarországon az új budapesti H2Offices irodakomplexum első ütemét. Az irodaépület körülbelül 26 000 négyzetméter bérelhető területet kínál majd. A WELL és LEED minősítések megszerzését célzó és ezzel összhangban tervezett projekt kiemelkedik fenntartható megoldásaival, erősíti a természettel való kapcsolatot és intelligens, innovatív funkciókat alkalmaz.

2020. augusztus 9. 13:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53
online sportfogadás