Hasznos tanácsok a beszerzett létra biztonságos használatához

forrás: Prím Online, 2020. július 13. 08:47

A létra biztonságos használata számít a legfontosabb szempontnak abban az esetben, hogyha a magasban történő munkavégzés kivitelezése a feladatunk. Ez az állítás egyaránt igaz a professzionális, valamint az otthoni felhasználásra. A cikkben tehát a létra biztonságos alkalmazásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókra és szempontokra hívjuk fel a figyelmet.

Értelemszerűen a létra kialakításán is sok múlik

 

Legyen szó éppenséggel bármilyen létráról, a csúszásmentesség mellett az is kiemelten fontos, hogy a szerkezet ne tudjon magától összecsuklani. A felhasználó testi épségének védelme ugyanis a legfontosabb szempont a létrák tervezése és gyártása kapcsán.

 

Pontosan a biztonságos használat érdekében van ellátva számos modell széles kereszttartó, csúszásmentes lábdugóval is, hogy munka közben ne kelljen a megcsúszástól tartani. Felújítással, rakodással kapcsolatos munkákhoz ajánlott a szélesebb, legalább 80 mm-es lépcsőfokokkal ellátott modelleket alkalmazni.

 

Az otthoni felhasználás mellett is célszerű mindig körültekintően eljárni

 

Akár nagytakarítást, függönytisztítást vagy a könyvespolc rendbe rakását végezzük otthon, a testi épségünk védelméről egyetlen másodpercre sem ajánlott megfeledkeznünk. Ennek megfelelően a különféle ingatag szerkezetek helyett célszerű stabil és biztonságos létrát alkalmaznunk.

 

Manapság nem nehéz kifejezetten háztartási célokra kifejlesztett és elkészített létrát találni. Ezek a darabok rendszerint könnyen kezelhetők, kis helyen is elférnek, a segítségükkel pedig bármiféle gond nélkül elérhetjük a magasabban lévő polcokat és függönyöket.

 

Persze a létra mellett a háztartási állványok szintén praktikus alternatívát kínálhatnak. Talán még egy fokkal kényelmesebb pozícióban állhatunk rajtuk, miközben a kiemelten stabil pozíciónak köszönhetően bátran koncentrálhatunk a kivitelezésre váró munkákra.

 

Szakemberként is törekedjünk mindig a létra biztonságos használatára

 

Amennyiben a létra tervezett felhasználása napi szinten, ipari körülmények között történik, akkor érdemes kifejezetten ilyen célokhoz passzoló változatot beszereznünk. Ezáltal a megerősített szerkezet, valamint a beépített biztonsági funkciók hatékonyan segíthetik a magasban történő munkák kivitelezését.

 

Akár felújításkor, építkezéskor vagy ipari célokra történik tehát a használat, modern létrákon állva biztonságban érezhetjük magunkat. A szilárd és stabil tartás mellett ugyanúgy segítséget jelenthetnek a csúszásmentes, szélesített fokok, valamint a szétcsúszás ellen biztosított szerkezet.

 

Ennek köszönhetően akár az öt méternél magasabban lévő munkafelület elérése és kényelmes megmunkálása is kivitelezhetővé válik úgy, hogy közben a testi épségünk nem forog indokolatlanul veszélyben.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szünetmentes tápegységek villámvédelem céljából

A videomegfigyelők és riasztórendszerek használata kapcsán az esetleges meghibásodás és adatvesztés elkerülése végett célszerű gondoskodni a villámlás elleni védelemről. Ennek kapcsán bizonyulhat kiváló döntésnek a szünetmentes tápegység alkalmazása.

2020. augusztus 12. 09:03

A cipő maga az ember

A cipőink rengeteg hatásnak vannak kitéve a mindnenapokban, így elengedhetetlen, hogy ápoljuk őket ahhoz, hogy jó sokáig tartsanak. Télen-nyáron, hóban, fagyban, szikrázó napsütésben kell helyt állniuk amellett, hogy a por és egyéb foltok kikezdik a különböző részeit. Emiatt fontos, hogy a cipőink is megkapják a megfelelő ápolást.

2020. augusztus 12. 09:00

Tippek az önfeledt kutyás nyaraláshoz

Javában zajlik a nyári szabadságolások ideje, és a munkában megfáradt gazdik szívesen lazítanak pár napot bel- vagy külföldön. Bár akadnak, akik egy rokont vagy barátot kérnek fel “kutyaszitterkedésre”, vagy kedvencüket egy kutyapanzió vendégszeretetére bízzák, azonban sok gazdi el sem tudja képzelni, hogy kihagyja négylábú családtagját a nyaralós kalandokból. 

2020. augusztus 12. 08:36

A koronavírus hatásai a kapcsolatokra

Akár elismerjük a koronavírus létezését és pusztítását, akár tagadjuk azt, mindenképp el kell ismernünk, hogy a miatta bevezetett bezártság minden kapcsolatra hatással volt. Ez lehet pozitív és negatív egyaránt, sőt, mind az érzelmi, mind a szexuális életre is jelentősen kihatott.

2020. augusztus 12. 08:33

Milyen kiegészítőre lesz szüksége, ha OSB lapokkal dolgozik?

Az OSB lap nagy népszerűségnek örvend napjainkban megbízhatóságának, strapabíró voltának és sokoldalú felhasználhatóságának hála. Számos olyan előnnyel rendelkezik, amelyet különösebb szaktudás nélkül is képes az ember felhasználni és kreatív dolgokat alkotni belőle. Mindez olyan elengedhetetlen kiegészítők segítségével tetézhető és tehető még stabilabbá, mint a rögzítőcsavarok, a pántok vagy a vasalatok.

2020. augusztus 12. 08:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53
online sportfogadás