A Phison eladja vegyesvállalati részesedését a Kingston Technology-nak

forrás: Prím Online, 2020. július 14. 12:11

A Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy a Phison eladja a Kingston Technology Corporationnel létrehozott vegyesvállalatában, a Kingston Solutions, Inc.-ben (KSI) birtokolt részvényeit a Kingstonnak. A tranzakció eredményeként a Kingston lesz a KSI többségi részvényese. A Phison a jövőben továbbra is technológiával és kutatás-fejlesztéssel foglalkozik majd, és a Kingston technológiai partnere marad.

A Phison és a Kingston 2010-ben vegyesvállalati formában azzal a céllal hozta létre a KSI-t, hogy a fejlesztés összehangolásával, továbbá a terméktervezési ciklus felgyorsításával elősegítse az eMMC (Embedded Multi-Media Card) megoldások elterjedését. Ez a folyamat mindkét cég számára lerövidítette a termékbevezetés idejét, a KSI pedig a Phison vezérlőtechnológiai szakértelmét a Kingston memóriamegoldások terén szerzett jártasságával ötvözve hamar piacvezető lett a beágyazott memóriák szegmensében. 

 

 

„A Kingston nem egyszerűen a Phison hosszú távú partnere, hanem növekedésének egyik fő ösztönzője is. Együttműködésünk változatlanul erős, és továbbra is fennmarad. Azért adjuk el KSI-beli részesedésünket a Kingstonnak, hogy alaptechnológiánk továbbfejlesztésére összpontosíthassunk, és nagyobb stratégiai hangsúlyt fektethessünk üzleti céljaink megvalósítására. Vegyesvállalatunk nagyon sikeres volt, és célját teljesítve valóban gyorsította az eMMC technológia piaci elterjedését. A Phison a továbbiakban is magas szintű műszaki támogatást nyújt majd a KSI és a cég beágyazott memóriáit használó ügyfelek részére” – nyilatkozta K.S Pua, a Phison elnök-vezérigazgatója. 

 

„Az iparágunk és cégeink elmúlt 10 évben elért növekedését figyelembe véve itt az ideje ennek a tranzakciónak. A részvények megvásárlása biztosítja a Kingston számára a sokszínű globális ügyfélkör kiszolgálásához szükséges rugalmasságot, és lehetővé teszi a stratégiák és erőforrások jobb összehangolását a KSI és anyavállalata, a Kingston Technology között. A Phison továbbra is hosszú távú stratégiai technológiai partnerünk marad, hiszen a Kingston számos terméke, köztük SSD-k, USB-meghajtók és memóriakártyák is az ő vezérlőikkel működnek” – mutatott rá Darwin Chen, a Kingston Solutions, Inc. elnöke.

 

A részvényügylet értéke 1 781 640 000 NT$ (tajvani új dollár).

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A VISZ tisztújító közgyűlése bizalmat szavazott az eddigi vezetésének

Megtartotta idei tisztújító közgyűlését a Magyarországi Vezető Informatikus Szövetsége. A szervezet vezetésébe egy új ember érkezett Pocsai Zsolt személyében.

2023. március 24. 13:59

Újra a Bosch a legsportosabb hazai cég

Sportban is első a Bosch: a vállalat idén negyedszer állt a dobogó legfelső fokára a BSI (Budapest Sportiroda) által meghirdetett, kifejezetten cégeket, vállalatokat, intézményeket és munkahelyi közösségeket célzó „Fut a cég” országos megmérettetésén. A Robert Bosch Kft. és a Bosch Rexroth Kft. csapata 2022-ben összesen 11 500 kilométert futott, 4260 kilométert kerékpározott és 700 kilométert úszott az abszolút első helyezésért. 

2023. március 24. 11:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48