A Phison eladja vegyesvállalati részesedését a Kingston Technology-nak

forrás: Prím Online, 2020. július 14. 12:11

A Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy a Phison eladja a Kingston Technology Corporationnel létrehozott vegyesvállalatában, a Kingston Solutions, Inc.-ben (KSI) birtokolt részvényeit a Kingstonnak. A tranzakció eredményeként a Kingston lesz a KSI többségi részvényese. A Phison a jövőben továbbra is technológiával és kutatás-fejlesztéssel foglalkozik majd, és a Kingston technológiai partnere marad.

A Phison és a Kingston 2010-ben vegyesvállalati formában azzal a céllal hozta létre a KSI-t, hogy a fejlesztés összehangolásával, továbbá a terméktervezési ciklus felgyorsításával elősegítse az eMMC (Embedded Multi-Media Card) megoldások elterjedését. Ez a folyamat mindkét cég számára lerövidítette a termékbevezetés idejét, a KSI pedig a Phison vezérlőtechnológiai szakértelmét a Kingston memóriamegoldások terén szerzett jártasságával ötvözve hamar piacvezető lett a beágyazott memóriák szegmensében. 

 

 

„A Kingston nem egyszerűen a Phison hosszú távú partnere, hanem növekedésének egyik fő ösztönzője is. Együttműködésünk változatlanul erős, és továbbra is fennmarad. Azért adjuk el KSI-beli részesedésünket a Kingstonnak, hogy alaptechnológiánk továbbfejlesztésére összpontosíthassunk, és nagyobb stratégiai hangsúlyt fektethessünk üzleti céljaink megvalósítására. Vegyesvállalatunk nagyon sikeres volt, és célját teljesítve valóban gyorsította az eMMC technológia piaci elterjedését. A Phison a továbbiakban is magas szintű műszaki támogatást nyújt majd a KSI és a cég beágyazott memóriáit használó ügyfelek részére” – nyilatkozta K.S Pua, a Phison elnök-vezérigazgatója. 

 

„Az iparágunk és cégeink elmúlt 10 évben elért növekedését figyelembe véve itt az ideje ennek a tranzakciónak. A részvények megvásárlása biztosítja a Kingston számára a sokszínű globális ügyfélkör kiszolgálásához szükséges rugalmasságot, és lehetővé teszi a stratégiák és erőforrások jobb összehangolását a KSI és anyavállalata, a Kingston Technology között. A Phison továbbra is hosszú távú stratégiai technológiai partnerünk marad, hiszen a Kingston számos terméke, köztük SSD-k, USB-meghajtók és memóriakártyák is az ő vezérlőikkel működnek” – mutatott rá Darwin Chen, a Kingston Solutions, Inc. elnöke.

 

A részvényügylet értéke 1 781 640 000 NT$ (tajvani új dollár).

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Chameleon Smart Home a BÉT Xtend piac új belépője

2023-ban első alkalommal szólalt meg a Budapesti Értéktőzsde ikonikus csengője – a BÉT a mai napon az okosotthon-rendszerek fejlesztésével foglalkozó, a tavalyi évben Európában és Kanadában is terjeszkedő Chameleon Smart Home Nyrt.-t köszöntötte középvállalati platformján, a BÉT Xtenden. A Chameleon a sikeres tőzsdei bevezetés érdekében a BÉT középvállalati szolgáltatás-palettájának részét képező, európai uniós forrásból megvalósuló Mentor Programhoz is csatlakozott 2022 első felében. Az év második belépését jelző csengetés egyúttal előrejelzi, hogy az Xtend piac tavaly látott, dinamikus növekedése 2023-ban hasonló ütemben folytatódhat.

2023. február 2. 18:33

Novák Péter érkezett a Httpool by Aleph magyarországi csapatának élére

Megerősíti magyarországi csapatát a Httpool by Aleph: Novák Péter country managerként veszi át a hazai leányvállalat vezetését. A média, a digitális marketing, valamint az üzletfejlesztés területén 25 éves iparági tapasztalattal rendelkező szakember a dentsu Hungary vezérigazgatói pozíciójából érkezett. 

2023. február 2. 15:24

A Bridgestone EMIA a világ legzöldebb vállalatai között

A Bridgestone EMIA már második egymást követő évben nyerte el a platina fokozatot az EcoVadis éves fenntarthatósági értékelésében. Az Európát, a Közel-Keletet, Afrikát és Indiát magába foglaló Bridgestone EMIA fenntarthatósági eredményeinek elismeréseként érdemelte ki a díjat, amellyel a vállalat megerősítette helyét a világ több mint 200 iparágának, közel 100 000 vállalata között a legjobb 1%-ban.

2023. február 2. 12:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46