Mennyire biztonságos az online kaszinó játék?

forrás: Prím Online, 2020. július 23. 14:33

Ha még nem játszottál online kaszinóban, vagy teljesen ismeretlen terület számodra, akkor biztosan merülnek fel benned kérdések, mint például az, hogy mennyire érezheted biztonságban a pénzed, vagy mennyire fair módon fizetik ki egy-egy nagyobb nyereményedet az online kaszinó szolgáltatók? Ezek a kérdések talán a legrelevánsabb területeket feszegetik, melyeket igyekszünk kicsit mélyebben megvizsgálni a következő sorokban.

Az interneten sajnos rengeteg olyan kaszinót lehet találni, melyek csak arra utaznak, hogy megkárosítsák a tudatlan, jóhiszemű játékosokat. Kicsalják tőlük a személyes adataikat, vagy bankkártya információikat és máris szabad az út az illetéktelen tranzakciók végrehajtásához. Ezeket a kaszinókat oly módon lehet tudatosan elkerülni, ha tisztában vagyunk azzal, hogy milyen feltételeknek kell, hogy megfeleljen egy biztonságos kaszinó. Az egyik első és legfontosabb, hogy lehetőleg sok éves múlttal rendelkezzen a szolgáltató, és több fórumon is találjunk róla részletes leírást, illetve felhasználói véleményeket.

 

Ha ezeken túl vagyunk, akkor magán az oldalon kell néhány szempontot megnézni, mint például azt, hogy rendelkezik-e az oldal SSL tanúsítvánnyal. Ezt a böngésző címsorában található https:// előtag megléte bizonyítja, illetve újabb böngésző már külön jelzik is, hogy biztonságos-e az oldal vagy sem.

 

Fontos ellenőrizni, hogy rendelkezik-e az adott kaszinó valamilyen szerencsejáték felügyelet által kiadott licensszel, ami tanúsítja, hogy megvan az engedélyük a tevékenység végzésére. A kaszinó játékokat tekintve meg kell bizonyosodni arról, hogy ezek megfelelő tesztelésen és engedélyezésen mentek keresztül, így biztosítva a valóban véletlen szám generálást és a fair kifizetéseket. Ha a vizsgált kaszinó például olyan külső szoftvergyártóktól licenszeli a játékait, mint a Microgaming, Evolution Gaming, a NetEnt vagy a Betsoft, akkor valószínűleg jó helyen vagyunk. Ezek a vállalatok sok éves múlttal rendelkeznek a kaszinójáték fejlesztési piacon, és olyan termékeket készítenek, melyek a legmagasabb szintű tesztelésnek vetik alá magukat.

 

 

Érdemes informálódni fórumokon a kifizetések minőségével, gyorsaságával kapcsolatban, hiszen egy nagy visszatartó erő a kaszinók világában, ha a szolgáltató nem hajlandó kifizetni a jogos nyereményeket és ilyen-olyan kitalált indokokkal blokkolja a játékosok megérdemelt jussát. Ha ilyet találunk, akkor érdemes messziről kerülni az operátort, mert valószínűleg nem egyedi esettel van dolgunk. A be-és kifizetéseket tekintve még fontos tényező, hogy minél több integrált fizetési mód legyen az oldalon, mert ez azt jelenti, hogy azok részéről is le lett ellenőrizve az operátor és ezzel tanúsítja, hogy tiszta úton akar haladni.

 

További plusz pontot jelent, ha találunk valamilyen biztonsági cégnek, vagy külsős kaszinó felügyeletnek elhelyezett logóját a honlapon, amellyel bizonyítják, hogy teljesen átlátható működésre törekszenek és nincsen semmilyen takargatni valójuk. Ez egy nagyon erős érv az adott kaszinó mellett, ha ilyet látunk, akkor nem kell tartani a szolgáltatótól és valószínűleg biztonságban tudhatjuk a pénzünket és a személyes adatainkat. Természetesen a legtöbbet saját magunkért mi tehetünk, ezért érdemes minden jelszót a lehető legnagyobb gondossággal kitalálni és tárolni, és törekedni arra, hogy a születési dátumunknál azért nehezebben megfejthető legyen. Fontos, hogy ne regisztráljunk be vakon minden kaszinóba, hanem csak előzetes és alapos tájékozódás és vizsgálat után tegyük le a voksunkat egy operátor mellett, így csökkenthető a kockázat az adataink védelmét tekintve. A fenti alapszabályok és tippek segítségével minimalizálható, hogy át legyünk ejtve az online kaszók világában, így érdemes mindig észben tartani őket.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2020-as Panasonic televíziók a Netflix ajánlásával

A Panasonic bejelentette, hogy 2020-as OLED és LCD televízióinak többsége, egészen a HX800 modellekig rendelkezik a Netflix Recommended TV ajánlással. 

2020. augusztus 3. 18:24

Lízing – a költséghatékony megoldás robotok telepítésére

A jelenlegi gazdasági helyzetben a vállalatoknak nagy figyelmet kell fordítaniuk folyamataik hatékonyságára. A belső logisztika és a szállítási folyamatok automatizálása – melynek egyik leginnovatívabb megoldása az autonóm mobil robotok (AMR-ek) alkalmazása – döntő hatással lehet egy vállalat sikerére.

2020. augusztus 3. 16:30

Összetett tesztek garantálják a HONOR okoseszközök tartósságát

A Honor a felhasználói élmény folyamatos javítása mellett kiemelt figyelmet fordít arra, hogy termékei tartósak és megbízhatóak legyenek. A márka szigorú minőségi szabványokat határozott meg, melyek ellenőrzésére robotizált laboratóriumi tesztnek veti alá készülékeit a termékfejlesztés során és a piaci bevezetés előtt. A Honor okostelefonok ennek köszönhetően intenzív használat, szélsőséges időjárás vagy váratlan „telefonbalesetek” esetén sem hagyják cserben tulajdonosukat.

2020. augusztus 3. 14:51

Vadonatúj arculatot kapott a Spektrum Home

Augusztus elsejétől vadonatúj arculattal jelentkezik a Spektrum Home és a Spektrum is megújul. 
A Spektrum Home tartalmi kínálata már tavasszal átalakult, azóta a kreativitás, a vágyak és az örömteli pillanatok játsszák a főszerepet a csatorna életében, a színes témaköröknek köszönhetően pedig az arculatváltás is indokolttá vált. 

2020. augusztus 3. 13:17

A történelem vízi nagyágyúi

Viking hosszúhajók, a királynő masszív gályái, légpárnás hajó és versenygalleon – csak, hogy néhányat említsünk a történelem legendás vízi hadászati eszközei közül. Vajon mi tette őket sikeressé vagy épp mi miatt buktak el? Ki vagy kik voltak azok a híres, esetleg hírhedt személyek, akik megalkották, sőt, akik működtették ezeket a hajókat? 

2020. augusztus 3. 11:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23
online sportfogadás