Mennyire biztonságos az online kaszinó játék?

forrás: Prím Online, 2020. július 23. 14:33

Ha még nem játszottál online kaszinóban, vagy teljesen ismeretlen terület számodra, akkor biztosan merülnek fel benned kérdések, mint például az, hogy mennyire érezheted biztonságban a pénzed, vagy mennyire fair módon fizetik ki egy-egy nagyobb nyereményedet az online kaszinó szolgáltatók? Ezek a kérdések talán a legrelevánsabb területeket feszegetik, melyeket igyekszünk kicsit mélyebben megvizsgálni a következő sorokban.

Az interneten sajnos rengeteg olyan kaszinót lehet találni, melyek csak arra utaznak, hogy megkárosítsák a tudatlan, jóhiszemű játékosokat. Kicsalják tőlük a személyes adataikat, vagy bankkártya információikat és máris szabad az út az illetéktelen tranzakciók végrehajtásához. Ezeket a kaszinókat oly módon lehet tudatosan elkerülni, ha tisztában vagyunk azzal, hogy milyen feltételeknek kell, hogy megfeleljen egy biztonságos kaszinó. Az egyik első és legfontosabb, hogy lehetőleg sok éves múlttal rendelkezzen a szolgáltató, és több fórumon is találjunk róla részletes leírást, illetve felhasználói véleményeket.

 

Ha ezeken túl vagyunk, akkor magán az oldalon kell néhány szempontot megnézni, mint például azt, hogy rendelkezik-e az oldal SSL tanúsítvánnyal. Ezt a böngésző címsorában található https:// előtag megléte bizonyítja, illetve újabb böngésző már külön jelzik is, hogy biztonságos-e az oldal vagy sem.

 

Fontos ellenőrizni, hogy rendelkezik-e az adott kaszinó valamilyen szerencsejáték felügyelet által kiadott licensszel, ami tanúsítja, hogy megvan az engedélyük a tevékenység végzésére. A kaszinó játékokat tekintve meg kell bizonyosodni arról, hogy ezek megfelelő tesztelésen és engedélyezésen mentek keresztül, így biztosítva a valóban véletlen szám generálást és a fair kifizetéseket. Ha a vizsgált kaszinó például olyan külső szoftvergyártóktól licenszeli a játékait, mint a Microgaming, Evolution Gaming, a NetEnt vagy a Betsoft, akkor valószínűleg jó helyen vagyunk. Ezek a vállalatok sok éves múlttal rendelkeznek a kaszinójáték fejlesztési piacon, és olyan termékeket készítenek, melyek a legmagasabb szintű tesztelésnek vetik alá magukat.

 

 

Érdemes informálódni fórumokon a kifizetések minőségével, gyorsaságával kapcsolatban, hiszen egy nagy visszatartó erő a kaszinók világában, ha a szolgáltató nem hajlandó kifizetni a jogos nyereményeket és ilyen-olyan kitalált indokokkal blokkolja a játékosok megérdemelt jussát. Ha ilyet találunk, akkor érdemes messziről kerülni az operátort, mert valószínűleg nem egyedi esettel van dolgunk. A be-és kifizetéseket tekintve még fontos tényező, hogy minél több integrált fizetési mód legyen az oldalon, mert ez azt jelenti, hogy azok részéről is le lett ellenőrizve az operátor és ezzel tanúsítja, hogy tiszta úton akar haladni.

 

További plusz pontot jelent, ha találunk valamilyen biztonsági cégnek, vagy külsős kaszinó felügyeletnek elhelyezett logóját a honlapon, amellyel bizonyítják, hogy teljesen átlátható működésre törekszenek és nincsen semmilyen takargatni valójuk. Ez egy nagyon erős érv az adott kaszinó mellett, ha ilyet látunk, akkor nem kell tartani a szolgáltatótól és valószínűleg biztonságban tudhatjuk a pénzünket és a személyes adatainkat. Természetesen a legtöbbet saját magunkért mi tehetünk, ezért érdemes minden jelszót a lehető legnagyobb gondossággal kitalálni és tárolni, és törekedni arra, hogy a születési dátumunknál azért nehezebben megfejthető legyen. Fontos, hogy ne regisztráljunk be vakon minden kaszinóba, hanem csak előzetes és alapos tájékozódás és vizsgálat után tegyük le a voksunkat egy operátor mellett, így csökkenthető a kockázat az adataink védelmét tekintve. A fenti alapszabályok és tippek segítségével minimalizálható, hogy át legyünk ejtve az online kaszók világában, így érdemes mindig észben tartani őket.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már több mint 75 ezren töltötték le a VírusRadar alkalmazást

Már több mint 75 ezren töltötték le a VírusRadar alkalmazást, amelyhez hasonló applikációk Európa több országában bizonyították, hogy rendkívül hasznosak a kontaktok beazonosításában, és életeket menthetnek a koronavírus-járvány második szakaszában - idézte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében a digitalizációért felelős helyettes államtitkárt.

2020. szeptember 27. 16:10

Virtuális bemutatóteremben ismerhetjük meg az LG legújabb üzleti kijelzőit és szolgáltatásait

Az online bemutatótermek nem újkeletűek, a 2020-as év példátlan körülményei miatt azonban értékük és jelentőségük a fogyasztói és üzleti márkák, valamint a vásárlók körében is megnőtt. A virtuális kiállításokkal a vállalatok könnyen megmutathatják az általuk kínált szolgáltatások és termékek előnyeit anélkül, hogy az érdeklődőknek ehhez el kellene látogatniuk egy adott helyszínre — a termékek ilyen jellegű megismerése pedig a megalapozott vásárlási döntések meghozatalában különösen fontos.

2020. szeptember 27. 14:57

Jövő héten startol a think.BDPST

Věra Jourovának, az Európai Bizottság alelnökének részvételével zajló beszélgetéssel nyílik meg jövő pénteken az egyik legfontosabb regionális innovációs konferencia Budapesten. A transzparenciáért és értékekért felelős biztos először vesz részt magyar szervezésű konferencián. Az Antall József Tudásközpont által szervezett think.BDPST ingyenesen követhető eseményén többek között szó esik a transzparencia és a demokrácia biztosításának lehetőségeiről a digitális innováció jelentette kihívások keretei közt, valamint az európai értékek védelméről is beszél majd a cseh biztos. 

2020. szeptember 27. 12:29

A Bridgestone abroncsa lett a kategóriaelső az ADAC idei téligumi-tesztjén

Az ADAC idei téligumi-tesztjének egyértelmű győztese a Bridgestone vezető téli gumija, a Blizzak LM005, amely a vizsgált 15 garnitúra személyautó-abroncs közül a legmagasabb pontszámot (2,0) kapta a német autóklub szakértőitől. A gumiabroncs-gyártó zászlóshajójának számító terméke az első olyan téli gumi, amely minden elérhető méretre a nedves tapadási tulajdonságáért megkapta az EU ‘A’ fokozatú minősítést, emellett magas pontszámot kapott kiegyensúlyozott teljesítmény-jellemzőiért is. 

2020. szeptember 27. 11:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás