A macskák titkos élete

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 7. 10:55

A Da Vinci TV, a családi ismeretterjesztő csatorna felnőtt nézői számára is rendszeresen kínál edutainment jellegű tartalmat. A vasárnap induló sorozat ezúttal a világ egyik legkedveltebb háziállatáról fed fel érdekes tényeket. Miért nyávognak a macskák az emberre, és egymásra miért nem? Miért vadásznak akkor is, ha jól vannak lakva? Macskatitkok premier augusztus 9-én a Da Vinci csatornán.

A macskák mindig is csodálattal töltötték el az embert. Mára a világ egyik legkedveltebb házi kedvencévé váltak, amihez méltán hozzájárult az is, hogy a mai átlagember életvitelébe tökéletesen beleillik egy cica. Csodaszépek, titokzatosak és aránylag egyszerű gondoskodni róluk, ami lássuk be, az egyik legfontosabb szempont a mai rohanó világban.

 

A macskák a mai napig megőriztek valamennyit titokzatos, misztikus oldalukból. Például a tudósok még mindig nem jöttek rá, hogyan dorombolnak, bár már évtizedek óta vizsgálják, bizonyos izmoknak pontosan milyen működése okozza a világ egyik legmegnyugtatóbb hangját. Érdekesség, hogy a macskák fülében 32 izom található, amivel tökéletesen be tudják azonosítani, melyik hang honnan jött. Valamint állítólag okosabbak a kutyáknál. Hiába hozzák vissza a labdát vagy tettetik halottnak magukat parancsszóra az ebek, tudósok szerint a macskák is ugyanúgy megértik, amit mondunk nekik – csak éppenséggel nem érdekli őket.

 

Hogy a fenti állítások mennyire állják meg a helyület, kiderül a Da Vinci új sorozatából. Egy csapat tudós száz macskát tanulmányozott éjjel-nappal, GPS nyomkövetővel és testkamerákkal. A kutatás eredménye, melyet ebben az izgalmas sorozatban dolgoztak fel, mindenkit megdöbbent majd! Lehet, hogy nem is nekem van macskám, hanem a macskámnak van embere?

 

Macskatitkok augusztus 9-től minden vasárnap este a Da Vinci TV műsorán.

Kulcsszavak: Da Vinci TV

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HP innovatív megoldásokkal készül a hibrid munkavégzésre

A HP éves partnertalálkozóján, a HP Reinvent eseményen mutatta be legújabb készülékeit és szolgáltatásait, amelyekkel a felhasználók hatékonyabban végezhetik a munkájukat, kapcsolatban maradhatnak a partnereikkel és biztonságban tarthatják a személyes adataikat. 

2020. szeptember 30. 12:29

Együttműködési szándéknyilatkozott kötött a DJP és az EFISZ

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Veres Mihály, az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) vezetője és dr. Gál András Levente, a Digitális Jólét Program (DJP) szakmai vezetője a digitalizáció különböző területein való jövőbeni együttműködésről, különös tekintettel a pénzügyi digitalizáció, a fintech és az Okos Város fejlesztésekre.

2020. szeptember 30. 10:56

Kettészakadt a munkaerőpiac: egyes állásokra akár 200-szoros is lehet a túljelentkezés

Kettészakadni látszik a magyar munkaerőpiac: bizonyos pozíciókra akár 200-szoros is lehet a túljelentkezés, míg IT-szakemberből, műszaki végzettségűekből vagy mérnökből továbbra is nagy hiány van. Megfelelő jelöltet viszont a mostani helyzetben is nehezen találnak a cégek. Ebben jelenthet hatalmas segítséget a mesterséges intelligencia, hiszen például egy HR feladatokra specializált chatbottal akár a toborzásra fordított költségek 45 százaléka is megspórolható – hívta fel a figyelmet Baltay Kristóf, a HR-tech megoldásokat fejlesztő ChatBoss Team ügyvezetője. 

2020. szeptember 30. 09:43

Ericsson Programozó Bajnokság 2020

Pörgesd fel az őszi hónapokat! Várunk Téged és barátaidat a 10. Ericsson Programozó Bajnokságon, ahol egy játékos kihíváson keresztül tehetitek próbára magatokat.

2020. szeptember 29. 19:28

Egyéni ízléshez igazítja a híreket a legújabb hírszerkesztő oldal, a fress.hu

Ma Magyarországon hozzávetőleg 100 magyar nyelvű hírportál működik. A fress.hu hazai startup egyetlen oldalon és egyetlen kattintással lehetővé teszi, hogy bárki személyre szabottan összegyűjtse azokat a híreket és portálokat, amiket olvasni szokott, majd a rendszer még ajánl is az olvasó ízléséhez, szokásaihoz illeszkedő cikkeket.

2020. szeptember 29. 17:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás