A cipő maga az ember

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 12. 09:00

A cipőink rengeteg hatásnak vannak kitéve a mindnenapokban, így elengedhetetlen, hogy ápoljuk őket ahhoz, hogy jó sokáig tartsanak. Télen-nyáron, hóban, fagyban, szikrázó napsütésben kell helyt állniuk amellett, hogy a por és egyéb foltok kikezdik a különböző részeit. Emiatt fontos, hogy a cipőink is megkapják a megfelelő ápolást.

A cipő fontos!

 

Valljuk be, mi az első 5 dolog, amit egy találkozáskor megnézünk a másikon? Ugye, hogy benne van a cipő? Nagy jelentőséget tulajdonítunk neki, hiszen látjuk, hogy milyen állapotban van, ami utal arra, hogy mennyire figyel a másik a részletekre, és mennyire igényes a ruházatára. Éppen ezért mindig figyeljünk oda a cipőnk ápolására, mert nem tudhatjuk, hogy mikor könyvelnek el minket általa valamilyennek, ami lehet, hogy nem is igaz. 

 

Emiatt is fontos, hogy figyeljünk a lábbelink tisztaságára, ápolására, na meg persze az is lényeges, hogy sokáig hű társunk legyen a mindennapokban. Bármilyen hihetetlen, elég nehéz egy igényes és minden szempontból megfelelő cipőt találni manapság. A többség csak fél vagy épp egy évre szól, mert annyi idő alatt elkopik, kilyukad, eltörik a talpa. 

 

Örök darab

 

Minden cipőnél az első felvétel az emlékezetes. Az illata, a kényelem és persze az, hogy tökéletesen simul a lábra. Egy jó minőségű darab esetén ez persze alapkövetelmény, de fontos, hogy minél tovább megőrizzük ezt az érzést. Ezt pedig a hétköznapokban igen nehéz, hiszen a használat során veszít a kezdeti tulajdonságaiból. Ez azt jelenti, hogy ahogy telik az idő, a csillogása, a díszítése megkopik, a talp elszíneződik vagy akár rosszabb esetben el is törik. Ezeken túl pedig szaporodnak rajta a foltok és a szennyeződések, amit időnként el kell távolítani. Kényesebb cipők esetén pedig berepedezik a bőr, aminek hatására pedig mi úgy érezhetjük, hogy hiába a minőség, a cipőnk mégsem annyira első osztályú, mint vártuk.

 

Pedig a cipő ápolásának a hiánya nagyon sokat ronthat az amúgy tökéletes lábbelin. Ahogy mi sem sokáig bírjuk a megfelelő higiéniás körülmények nélkül, így miért is várnánk el egy cipőtől, hogy ápolás híján is kitartson?

 

Tehát kijelenthetjük, hogy ha figyelünk a cipőnk megfelelő tárolására, akkor a tartása megmarad. Ehhez nyújthat segítséget a sámfa, ahogy a bőrcipőket a különféle bőrápolókkal tehetjük széppé és tartóssá. 

 

A különféle ápolókkal a cipő színét őrizhetjük meg, míg akár vízlepergetővé is tehetjük a velúr cipőket. 

 

Nem találta még meg az ideális ápolást kedvenc cipőjének? A Komfortcipő webáruházban egyben láthatja a különböző anyagokra való ápolókat, így sokkal könnyebb lesz választani. Ha pedig a cipőjével együtt rendeli meg őket, akkor már az első pillanattól használhatja is az új lábbelin, hogy sok öröme teljen benne.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

GLS csomagpont - a kényelmes megoldás

Csomagot szeretnél rendelni, de nem tudod megoldani, hogy otthon várd a futárt? Kényelmes megoldás lehet számodra a GLS csomagpont! Mindössze annyit kell tenned, hogy kiválasztod a hozzád legközelebb eső csomagpontot, ahol a futár leadhatja küldeményedet. Az átvételt akkor ejtheted meg, amikor csak szeretnéd. 

2020. szeptember 17. 18:53

Az örök kedvenc - a bébihinta

A babahinták a legkedveltebb gyerekjátékok közé tartoznak. Egész évben használhatjuk őket az időjárástól függetlenül is, de a lakásba is felszerelhetünk egyet. Ha nem szeretnénk fúrni-faragni, választhatunk hintáztató szerkezeteket is, amiben a kisgyerekek a hintázás élményét élhetik át. Hintázni jó. Fejleszt, megnyugtat és felnőttkorig elkísér. Ki tudna ellenállni a függőhinták, függőágyak hívogató kényelmének, amik egyre nagyobb számban vannak jelen kertekben, erkélyeken? 

2020. szeptember 5. 20:09

Védd meg biciklidet, és tartsd távol az illetékteleneket láncos lakattal!

A biciklizár nélkülözhetetlen eszköze a kerékpározásnak, mivel bármikor úgy adódhat, hogy csak pár percre is, de magára kell hagynod hű utazótársadat. Hiába, hogy rálátásod nyílik a szabadon hagyott biciklidre, egy tolvajnak akár 1-2 óvatlan pillanat is elég ahhoz, hogy eltulajdonítsa azt, ami a tiéd. Még ha észre is veszed, hogy valami nincs rendben, nem biztos, hogy időben odaérsz.

2020. szeptember 4. 18:49

Minőségi pergető orsók a ragadozó halas horgászatokhoz

A korszerű pergető orsókra elsősorban a kidolgozottság, a könnyű felhasználás, valamint a megbízhatóság jellemző. Ezekre a tulajdonságokra persze szükség is van, ha eredményesek szeretnénk lenni a ragadozó halas horgászatok alkalmával.

2020. szeptember 3. 20:04

A fűszeres vermut és felhasználása

A vermutot szokás ürmösborként is emlegetni, ugyanis nagy mennyiségben használnak fel ürömfüvet a készítése során. Azonban a fűszerezés nem merül ki ennyiben, számos további növényt és fűszert használnak fel annak érdekében, hogy egy egyedi ízvilággal rendelkező fűszeres bor legyen a végeredmény.

2020. szeptember 1. 20:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás