Védd meg biciklidet, és tartsd távol az illetékteleneket láncos lakattal!

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 4. 18:49

A biciklizár nélkülözhetetlen eszköze a kerékpározásnak, mivel bármikor úgy adódhat, hogy csak pár percre is, de magára kell hagynod hű utazótársadat. Hiába, hogy rálátásod nyílik a szabadon hagyott biciklidre, egy tolvajnak akár 1-2 óvatlan pillanat is elég ahhoz, hogy eltulajdonítsa azt, ami a tiéd. Még ha észre is veszed, hogy valami nincs rendben, nem biztos, hogy időben odaérsz.

Egy szó, mint száz, biciklizárra minden esetben szükséged lesz, kényelmesen magaddal viheted a nyereg alatt, a vázon, a csomagtartóban, a kormányra szerelhető kosárban, a derekadon, a táskádban vagy bárhol máshol, ahol helyet találsz neki, mivel nem jelent nagy súlyt. 

 

Mire törekedj a biciklis zár kiválasztásakor?

 

Már maga a látvány is sokakat elriaszt, az amatőrök általában olyan bicikliket tulajdonítanak el, amelyek minden védelmi felszerelés nélkül állnak az utcán, legyen kiüresedett vagy forgalmas hely, mindkét esetben megoldják a szituációt. Csupán jó időben kell jó helyen lenniük hozzá. Azonban profi biciklitolvajokkal is szemben találhatjuk magunkat, akiknek semmilyen zárszerkezet sem jelent kihívást, rendszerint az elképesztően precíz és gyors munkavégzésről híresek. 

 

Sokszor azt is előzetesen felmérik, hogy a tulaj éppen merre jár, és mikor tér nagyjából vissza a kerékpárjához. Így abban az esetben, ha szeretnél egy megbízható kerékpárzárat beszerezni, akkor mindenképp végezz egy kis kutatást, mivel rengeteg márka kínálatából válogathatsz a piacon. A megfelelő modell kiválasztása érdekében figyelem előtt kell tartanod a bicikli biztonságát és értékét, majd ennek tükrében választani. 

 

A láncos lakat egyedisége

 

A legmegbízhatóbb darab még ma is a láncos lakat, amely jó minőségű, összeforrasztott láncszemekből áll. Tömör acélból készül, így szinte lehetetlen elvágni vagy széttörni. A szemek sokféle alakzatban könnyen egymás mellé rendezhetők, így szinte bárhova kikötheted a járgányodat. Márka tekintetében válogathatsz a Kellys, az ABUS, a Trelock, a Kryptonite és a Merida termékei közül egyaránt. Méret tekintetében különböző átmérők közül válogathatsz, zár szempontjából pedig egyaránt megveheted a számzáras vagy a kulccsal nyitható típust is. 

 

Nem minden esetben jelenthető ki, hogy minél vastagabb a lánc, annál biztonságosabb, hiszen minden lakat annyit ér, mint a leggyengébb pontja, azaz lehet, hogy első ránézésre nagyobb kihívást jelenthet, de ennek ellenére könnyen feltörhető. Azaz hiába az extra méretű lánc, ha a rajta található lakat pár perc alatt feltörhető egy csavarhúzó vagy két gémkapocs segítségével. Így összességében elmondható, hogy nem csak a láncszemek vastagsága adhat megnyugvást, hanem a lakat milyensége egyaránt. 

 

Amennyiben segítségre szorulnál választás alkalmával, akkor keresd fel a Bicajozz.hu weboldalát, ahol a szakma szakértői segíthetnek a döntésben.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kalauz LED izzókhoz

Az elmúlt évtizedben a hagyományos izzókat folyamatosan felváltották a LED égők, de mit kell tudni erről a technológiáról és mik az előnyei? Cikkünkből kiderül!

2020. október 12. 10:26

Hozd össze a családot kooperatív társasjátékkal!

A társasjátékozás remek időtöltés és kikapcsolódás az egész család számára, persze csak ha nem vérre menő küzdelemmé válik, amelyet hisztirohamok és veszekedések sorozata követ. Ahhoz, hogy valóban jól érezzük magunkat a játék során, és igazi családként tudjunk működni, érdemes kipróbálni a kooperatív társasjátékokat, ahol közösen küzdhetünk egy közös cél eléréséért.

2020. október 11. 10:30

Az örökrózsákról röviden

Biztosan neked is van olyan ismerősöd, aki előszeretettel osztja meg a különböző élményeit, így tuti, hogy nem maradhatott ki a képek közül egy vagy több rózsadoboz. Ezek különleges ajándékok, hiszen akár évekig is gyönyörködtethetik a tulajdonosát. Lássuk, hogy mit is kell tudni róluk!

2020. október 11. 09:18

Ékszereink helyes tisztítása

Minden bizonnyal mindenki számára ismerős a helyzet, amikor sportolás vagy kertészkedés közben jut eszünkbe, hogy elfelejtettük levenni az ékszereket. Ha gyakran keveredünk ilyen szituációba - attól függően, hogy milyen alapanyagból készült ékszereket viselünk -, az idő vasfoga gyorsítva fog meglátszódni kedvenc darabjainkon. 

2020. október 11. 08:37

Jótékonykodj gyógyszerkészítményekkel!

Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy egy nagyszerű társadalmi szerepvállalási program részese lehetsz, mindezt kényelmesen, otthonról? A következő cikkben egy olyan jótékonysági programról lesz szó, amely életbevágó gyógyszerkészítményekhez juttatja azokat, akik nem engedhetik meg maguknak a vásárlást. Légy részese, hiszen minden pozitív tettet visszakapunk az életben!

2020. október 10. 08:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás