Hiperautomatizált hálózatot hozna létre a Huawei

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 25. 13:50

Hihetetlen növekedési potenciál előtt áll az ICT-szektor azáltal, hogy egyre több kormányzat és vállalat digitalizál és alkalmazza az intelligenciát – hangsúlyozta Guo Ping, a Huawei Technologies elnöke a vállalat legfontosabb stratégiai irányait ismertető beszédében, a Sanghajban megnyílt Huawei Connect 2020 rendezvénysorozaton. A Huawei a hálózatokra, a számítási képességre, a felhőszolgáltatásokra, a mesterséges intelligenciára és az összekapcsoltságra fókuszál a jövőben, és ezeken az üzleti területeken fektet be elsősorban. A Huawei többek között egy olyan hiperautomatizált hálózatot hozna létre, amely mindenhonnan elérhető gigabitest hozzáférést kínál. 

Megnyílt a Huawei Connect 2020 rendezvénysorozat Sanghajban. A Huawei Technologies éves zászlóshajó rendezvényén legfőbb stratégiáit jelenti be a globális ICT-iparág szereplői előtt.

 

A vállalat 2016-ban a Huawei intelligens világot képzelt el, és világszerte felkérte partnereit, hogy együtt építsenek sokszínű és virágzó Costa Rica-szerű ökoszisztémát. 2017-ben bejelentette, hogy célja bekerülni a világ öt legnagyobb felhőszolgáltatója közé. 2018-ban a Huawei felfedte AI-, majd 2019-ben számítási stratégiáját.

 

Az idei Huawei Connect középpontjában az új értékek létrehozása áll, öt technológiai terület – a hálózatok (5G), a számítási technológia, az MI, a felhőszolgáltatás és az összekapcsoltság – szinergiáinak kihasználásával. A Huawei a jövőben arra összpontosít majd, hogy az ICT-technológiákat alkalmazza az iparágakban, és partnereivel együtt forgatókönyv-specifikus megoldásokat kínáljon, hogy segítse a vállalkozásokat üzletvitelük növelésében, és segítse a kormányokat abban, hogy elérjék stratégiai céljaikat a hazai ipar fellendítése, polgáraik helyzetének javítása és a kormányzás általános fejlesztése területén.

 

A Huawei elnöki posztját rotációs alapon betöltő elnöke, Guo Ping szerint ahogy egyre több kormányzat és vállalkozás lép a digitalizáció útjára és alkalmazza az intelligenciát, az ICT-szektor hihetetlen növekedési potenciált fog tapasztalni. A Huawei azzal segíti az intelligens vállalkozások, egyetemek és városok építését, hogy integrálja az ICT-technológiát az ipari know-how-val, és forgatókönyv-specifikus megoldásokat kínál, hogy értéket teremtsen a kormányzatok és a vállalkozások számára fő üzleti rendszereik tekintetében. A következő szakaszban a Huawei a partnereivel együttműködve alkalmazza majd az ICT-technológiákat az iparágakban, segítve a vállalkozásokat üzletvitelük növelésében, és segítve a kormányzatokat abban, hogy elérjék stratégiai céljaikat a hazai ipar fellendítése, polgáraik helyzetének javítása és a kormányzás általános fejlesztése területén.

 

 

Öt kulcsterület együttműködése

A Huawei továbbra is a következő kulcsfontosságú üzleti területeken fektet be. A hálózati területen a Huawei az intelligens összekapcsoltság koncepcióját javasolta, amelynek célja egy olyan hiperautomatizált hálózat létrehozása, amely mindenhonnan elérhető gigabites hozzáférést és determinisztikus élményt kínál, valamint lehetővé teszi a kormányzatok és vállalkozások fő üzleti rendszereinek intelligens frissítését. A számítási technológia területén a Huawei elkötelezett amellett, hogy változatos számítási teljesítményt nyújtson az ügyfeleknek, leválasztva a szoftvert a hardverről, hogy számítási képességeit a különféle feldolgozási igényekhez igazítsa, beleértve az x86-ot és a Kunpeng-et is. A felhőszolgáltatás területén a Huawei világszerte 23 régiót hozott létre, amivel több mint 1,5 millió fejlesztőt közreműködését érte el. A mesterséges intelligencia területén a Huawei célja az MI jobb integrálása a kormányzatok és vállalkozások főbb üzleti rendszereibe, know-how és adatok használatával építve ki az AI-rendszerek kompetenciájának magját.

 

Az összekapcsoltság, a számítási képességek, a felhő és a mesterséges intelligencia sokban hasonlít a 100 évvel ezelőtti villamosenergiához: az ipari alkalmazások olyanok, mint a háztartási gépek és az elektromos áram által működtetett ipari berendezések. A vállalat folyamatosan támogatja partnereit az ipari alkalmazások fejlesztése, az ellátási lánc fellendítése és saját iparuk növekedése érdekében tett erőfeszítéseikben.

 

Az öt technológiai terület szinergiájának kihasználásával a Huawei folytatja a robusztus digitális ökoszisztéma kiépítését, amely új értéket teremt az ipar számára.

 

Intelligens ikrek Sencsenben

A rendezvényen felszólalt Chen Rugui, Sencsen polgármestere is, aki elmondta, a Huawei és más technológiai vállalatok fejlett technológiáinak felhasználásával Sencsen napról napra intelligensebbé válik, ahogy építik a sencseni intelligens ikreket (digital twin). „Kihasználjuk az 5G által kínált új lehetőségeket, népszerűsítjük az ipari internetet, ösztönözzük a vertikális összekapcsolhatóságot és támogatjuk a kkv-k digitális átalakulását”, - mondta. 

 

A Huawei Connect 2020 rendezvényt szeptember 23. és 26. között tartják Sencsenben, Kínában. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05