Ki lesz 2020-ban az „Év Projektmenedzsment Diplomamunkája” pályázat nyertese?

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 28. 18:12

Rekordszámú dolgozat érkezett idén az „Év Projektmenedzsment Diplomamunkája” pályázatra. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, a 23 pályázat mind aktuális és érdekes témákat dolgozott fel. Betekintést kaphattak transzformációs projektekbe, hogyan épül be az agilitás a projektek működésébe, miben mások a következő generáció projektmenedzserei, függetlenül attól, hogy IT vagy akár építési területen alkalmazzák a projektmenedzsment módszertanát. 

A nyolcéves múltra visszatekintő díjat a PMI Budapest, Magyar Tagozat azzal a céllal alapította, hogy fórumot teremtsen az új generáció kutatásainak megismertetésére, és a fiatal szakemberek mielőbb bekapcsolódhassanak a hazai projektmenedzsment életbe. A jelentkezők száma évről-évre nőtt, idén még angolnyelvű dolgozat is érkezett, amely egy dél-afrikai projektet mutat be.

 

A zsűri tagjai gyakorló szakemberek, mind az üzleti élet, mind az egyetemi intézmények neves képviselői megtalálhatók közöttük. Az idei zsűri elnöke Dr. Kertész Máté, PMP volt, aki nem csak a PMI Budapest, Magyar Tagozat Alelnöke, hanem egyben a 2018-as esztendő „Év Projektmenedzsere” díj nyertese is.  

 

 

A zsűri tagjai voltak: Dr. Szabó Lajos (Budapesti Corvinus Egyetem, Oktatási Rektorhelyettes), Dr. habil Csiszárik-Kocsir Ágnes (Óbuda Egyetem Keleti Károly Intézetigazgató, Egyetemi Docens), Dr. Prónay Gábor (Budapesti Műszaki Egyetem, Címzetes Egyetemi Docens), Ungár György (Citibank, Finance Üzletág Igazgató), Kónya László, PMP (IT Services Hungary, Programmenedzsment Üzletág Igazgató), Dobos Oszkár, PMP (PMI Budapest, Magyar Tagozat Titkár). 

 

A dolgozatokat azonos szempontok alapján értékelték a bírálók, melyek között megtalálható, hogy mennyire releváns benne a projektmenedzsment tartalom, milyen szakmai jelentőséggel bír a témája, milyen módon értékeli, dolgozza fel az aktuális szakirodalmat, mennyiben támaszkodik az egyéni kutatási munkára, valamint mennyire világosan összegzi, mutatja be a megállapított eredményeket, tapasztalatokat.

 

 

Miért érdemes pályázni?

A győztesek kihirdetésére és a díj átadására 2020. november 5-én, az Art of Projects konferencián kerül sor. Ez Közép-Európa legnagyobb, nemzetközi, a PMI Budapest, Magyar Tagozat által szervezett, angol-nyelvű projektmenedzsment szakkonferenciája, amelyre többszáz szakembert várnak. A nyertest a PMI Budapest, Magyar Tagozat benevezi a nemzetközi PMIEF James R. Snyder International Student Paper of the Year Award díjra is, ahol nemzetközi környezetben is megmérettetheti magát.

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jó ügyeket szolgáló, innovatív technológiák fejlesztését támogatja a HONOR

A Honor nemzetközi technológiai márka támogatja olyan innovatív megoldások kidolgozását, amelyek korunk társadalmi-környezeti kihívásainak kezelését segítik elő. A Tech for Good fejlesztések ösztönzése érdekében a márka szakmai partnerként kapcsolódott be egy népszerű nemzetközi kezdeményezésbe, a Red Bull Basement versenybe, melynek keretében a Honor egyetemi hallgatóknak nyújt támogatást ötleteik megvalósításához. Az október 25-i nevezési határidőig a diákok pályázhatnak a Honor Team címre is, amelynek nyertese jelentős szakmai és tárgyi segítséget kap az általa tervezett applikáció fejlesztése során. Ezen felül a kész alkalmazás a Honor jóvoltából globális szinten is elérhető lesz.

2020. október 19. 19:43

2020-ban is keresik az év legjobb marketing-megoldásait!

Early bird kedvezménnyel indult a pályázási időszak a Marketing Diamond Awards-ra október 14-én. Immár hatodik alkalommal keresi az elmúlt egy év legjobb marketingmunkáit a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ), hogy a hagyományokhoz híven idén is átadja „Az Év Ügynöksége 2020” és „Az Év Marketingaktív Vállalkozása 2020” díjakat. A szövetség tizenegy kategóriában várja a pályázatokat olyan kampányokról és aktivitásokról, amelyek 2019. október 1. és 2020. október 31. között valósultak meg.

2020. október 15. 19:33

Médiatanács: jó eséllyel pályázhat a Klubrádió a Budapest 92,9 MHz frekvencia pályázatán

Elfogadta a Budapest 92,9 MHz frekvencia pályázati felhívásának tervezetét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa legutóbbi, október 9-ei ülésén. A grémium kézhez kapta a Klubrádió kártérítési perének másodfokú döntését, amely szerint a Médiatanács nem köteles kárpótolni a rádiót. A testület emellett felkérte az NMHH-t, hogy a Budapest 95,3 MHz és a Budapest 89,5 MHz frekvenciák terveit is dolgozza ki. A tanács közel 62,5 millió forint támogatásról is döntött a közösségi televíziók és rádiók műszaki fejlesztésére kiírt idei pályázaton. 

2020. október 13. 12:34

Ismét lehet pályázni az ABB Női Mentorprogramjára

Az ABB Kft. idén is meghirdeti az „ABB mentorprogram női hallgatóknak” elnevezésű programját műszaki egyetemi és főiskolai női hallgatók számára.  A program során maximum tíz fő női hallgatót választanak ki pályázat útján az energetika és automatizálás területéről. A pályázat beadási határideje 2020. november 13. A pályázatokat az „ABB Női Mentorprogram”-ra történő jelentkezés formájában várja a vállalat.

2020. október 13. 10:04

Újra lehet pályázni az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre

A Magyar Innovációs Szövetség 30. alkalommal hirdette meg középiskolások számára, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt.

2020. október 3. 10:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás