Civil Tech Hub: Távmunka hatékonyan? Nem lehetetlen!

forrás: Prím Online, 2020. október 4. 14:17

A járványhelyzet adta munkahelyi kihívások eredményes kezeléséhez ad elméleti és gyakorlati segítséget a NIOK Alapítvány a Microsoft támogatásával non profit szervezeteknek a Civil Tech Hub keretein belül.

A Microsoft nem csupán digitális megoldásokat nyújt, de a használatukhoz szükséges tudást is biztosítja, hiszen a szervezetek így könnyebben érhetik el a hatékonyság növekedést. Ezért indult el 2019-ben a Civil Tech Hub, a Microsoft Magyarország és a NIOK Alapítvány közös workshop-sorozata kifejezetten civil szervezetek részére digitalizációjuk és hatékonyságnövelésük érdekében. A nyolc alkalmas, műhelybeszélgetésekre épülő webinárium kulcsfogalma a segítségnyújtás, általános célkitűzése a civileket leginkább foglalkoztató technológiai megoldások átadása.

 

 

A kezdeményezés indulása óta a résztvevők megismerkedtek a felhőszolgáltatások működésével és azok rugalmasságával, az Office 365 mesterfogásaival, az idén tervbe vett három workshop pedig a jelenlegi helyzetre reflektálva a távmunkamegoldásokra fókuszál.

 

A távmunkára történő átállás nem egyszerűen annyit jelent, hogy otthonról dolgozunk – a kommunikáció, a csoportmunka, a feladatkiosztás és -ellenőrzés megszervezése, a hatékony munkavégzés feltételeinek megteremtése olyan ismereteket és készségeket feltételez, amelyeket igazán alaposan csak a gyakorlatban lehet elsajátítani. A távmunka lehetőségeit tárgyaló első workshopon a téma szakértői – Szentpétery Boglárka, a Microsoft Magyarország HR-vezetője, Nun András, az Autonómia Alapítvány igazgatója, Beck Márton, az ActionLab szervezet-fejlesztési és kommunikációs szakértője – elmondták: a távmunkára való átállást integrálni kell a személyes jelentétre szocializálódott szervezetek életébe. Megváltozik az egyes munkafolyamatokat végző csapatok összetétele és lokalizációja, az eredményesség mérése, a számon kérhetőség formája, a problémamegoldás és a konfliktuskezelés mikéntje.

 

A szakemberek a legfontosabbnak annak tudatosítását nevezték, hogy a karanténviszonyok között a sokszor kikerülhetetlenül felgyorsuló digitalizáció nemcsak új eszközök beszerzését jelenti, hanem egyfajta kultúraváltást, megváltozó jogi környezetet, újfajta szemléletek és attitűdök meghonosítását is. Lényeges szempont (a civil világban különösen), hogy az átalakulás középpontjában munkatársi, emberi viszonyok állnak: első számú vezetői feladat ilyenkor az empátia, az új helyzetből fakadó nehézségek megértése, az odafordulás és az együttműködés kinyilvánítása, illetve annak biztosítása, hogy az értő és segítő figyelem a „végekre”, a terepen dolgozókra is kiterjedjen. Meg kell dolgozni a motiváció fennmaradásáért, a kifáradás elkerüléséért, de erre is megvannak a másutt eredményesen alkalmazott, a civil szervezeti közegbe könnyen átültethető eljárások.

 

Általános tapasztalat – amelyet a beszélgetésben résztvevő szakértők hoztak magukkal az üzleti világból és saját vállalati mindennapjaikból –, hogy aki korábban a személyes kontaktusokra épülő munkavégzésben hatékony volt, az most, a távmunka struktúrájában is megtalálja a helyét, ha megkapja hozzá a kellő támogatást, ami a szabadság és a felelősség, a munka és a szabadidő új egyensúlyának megtalálásához szükséges.

 

A Microsoft Civil Tech Hub – a vírusveszélyre is tekintettel stílszerűen táv-részvételi formában – folytatódik: az első, kedvező visszajelzések alapján a civil szektorban óriási az igény az újfajta munkaszervezési technikák megismerésére, a Microsoft és a NIOK pedig küldetésének érzi, hogy a vállalati környezetben felhalmozott tudás megosztásával eredményesebbé tegye a járvány miatt nehezített körülmények között, mindannyiunkért dolgozó civilek munkáját.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A biztonság legyen egyszerű, intelligens és mindenhol elérhető

A világ egyre inkább a hibrid és távoli munkavégzés irányába mozdult el az elmúlt időszakban, és ez a trend – ami persze az irodai munkahelyekre vonatkozik - várhatóan a jövőben is velünk marad. A felhasználók most már elvárják, hogy bárhonnan, bármilyen eszközről tudjanak csatlakozni, miközben az IT-csapatok ugyanazokat a komplex és időigényes megoldásokat alkalmazzák. 

2021. június 13. 15:53

A túl optimista felsővezetők veszélyeztethetik a digitális átalakulást

A cégek felsővezetőinek több, mint 80%-a gondolja azt, hogy vállalatuk digitálisan felkészültnek számít, viszont a menedzsereknek már csak 58%-a ért egyet ezzel az állítással az ABBYY, egy vállalati digitális intelligenciára szakosodott cég legújabb kutatása szerint. A kutatás során 1200 informatikai döntéshozót kérdeztek meg az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Németországban és Japánban olyan cégeknél, amelyek több mint 1000 alkalmazottal rendelkeznek. Az is kiderült, hogy a menedzserek viselik leginkább a digitális átalakulás (digitális transzformáció – DX) súlyát és kihívásait, elmondásuk szerint 2,5-szer több felelősség hárul rájuk, mint a C-szintű vezetőkre. Mindez a vállalkozásokon belüli aggasztó ellentétre mutat, ami a jövőben elpazarolt beruházások és elszalasztott lehetőségek sorát idézheti elő.

2021. június 13. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40