Változatos gyurmaalapanyagok kreatív időtöltéshez

forrás: Prím Online, 2020. október 6. 08:49

A gyurmázás az egyik legkedveltebb kézműves elfoglaltság. Manapság már nem a nehéz, agyagos tapintású anyagokra kell gondolni, ha gyurmát vásárolunk, hanem a légies, könnyű, nem tapadó anyagösszetételű, készségfejlesztő verziókra, amik nem koszolnak, és nem kenődnek rá semmire. A gyerkőcök az intézményi foglalkozásokon lassan jutnak el az egyszerű csigaformától a bonyolultabbakig, de ha kitartóan gyakorolnak, a levegőre száradó gyurmát univerzális alapanyagként még apróbb javításokra is használhatják a ház körül.

A gyerekek képzelőerejét használva a nem ragadó gyurmákat kreatívan használhatjuk a kézügyesség fejlesztésére, sőt a megszáradt anyag festése után javíthatunk vele törött kaspót, fogantyút, készíthettek belőle dísztárgyakat, érdemes tehát jól begyakorolni a használatát. 

 

A KreatívJáték.hu áruház különböző típusú gyurmákkal segíti a készségfejlesztést. A foglalkoztató asztal mellett biztonsággal végezhető tevékenység során olyan anyagokat keressünk, amik puhák, könnyen formázhatóak, és huzamosabb használat során sem száradnak ki. A könnyen gyúrható játék intenzíven teszi próbára a kicsik kreativitását, akik bármilyen alakot könnyedén megformázhatnak belőle.

 

Kreatív gyurmák

 

A homokgyurma ötvözi a homokozás és gyurmázás élményét. Szétfolyik a kézben, akár a homok, formázáskor mégis könnyen tapad. A Kinetic Sand visszazárható tasakban tárolható, amiben sokáig megőrzi kellemes tulajdonságait. Az örökmozgó gyurma sem szárad ki. Megunhatatlan anyagából szabad kézzel vagy a formázóeszközökkel, kinyomóval is remekműveket alkothatsz.

 

A modellezőgyurma tartalmazhat csillámport is, mely rendkívül szórakoztatóvá teszi a használatát. Rugalmas anyaga nem szennyeződik, ragyogása vonzó a gyerkőcök számára.

 

A mágikus homokgyurma-készítő szettel a gyerekek az alapanyagokat összekeverve maguk készíthetik el a varázshomokjukat. Az illatos slime készítővel pedig víz hozzáadásával készíthetsz különféle slime-okat. 

 

Kell ennél több a jó szórakozáshoz?

 

A könnyedén formázható intelligens gyurma hihetetlen tulajdonságai miatt népszerű. Fajtától függően több különböző anyag fizikai jellemzőit ötvözik magukban, így mind más-más tulajdonságokkal bír. Könnyen formázható, nyújtható és tartós anyag.

 

A kínálatban vattacukros pillegyurmát is találtok, amik főleg a lányok figyelmét fogja felkelteni, míg a fluoreszkáló, sötétben világító gyurmakészlet minden kisgyerek szívét megdobogtatja. Akár árammentes éjjeli fényként is használhatjátok, ha nappal kellőképpen fel tudjátok tölteni. 

 

Ha szerettek gyurmázni, ki kell próbálnotok a formázóeszközöket és a gyurmás játékokat is, amikkel új színt vihettek a megszokott kézműveskedésbe. Sokféle társasjáték kreatívan összeköthető a gyurmázással. Készülhetnek kisautók, játékfigurák és díszek is egyéb játékokhoz, amik megdolgoztatják a fantáziát.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kalauz LED izzókhoz

Az elmúlt évtizedben a hagyományos izzókat folyamatosan felváltották a LED égők, de mit kell tudni erről a technológiáról és mik az előnyei? Cikkünkből kiderül!

2020. október 12. 10:26

Hozd össze a családot kooperatív társasjátékkal!

A társasjátékozás remek időtöltés és kikapcsolódás az egész család számára, persze csak ha nem vérre menő küzdelemmé válik, amelyet hisztirohamok és veszekedések sorozata követ. Ahhoz, hogy valóban jól érezzük magunkat a játék során, és igazi családként tudjunk működni, érdemes kipróbálni a kooperatív társasjátékokat, ahol közösen küzdhetünk egy közös cél eléréséért.

2020. október 11. 10:30

Az örökrózsákról röviden

Biztosan neked is van olyan ismerősöd, aki előszeretettel osztja meg a különböző élményeit, így tuti, hogy nem maradhatott ki a képek közül egy vagy több rózsadoboz. Ezek különleges ajándékok, hiszen akár évekig is gyönyörködtethetik a tulajdonosát. Lássuk, hogy mit is kell tudni róluk!

2020. október 11. 09:18

Ékszereink helyes tisztítása

Minden bizonnyal mindenki számára ismerős a helyzet, amikor sportolás vagy kertészkedés közben jut eszünkbe, hogy elfelejtettük levenni az ékszereket. Ha gyakran keveredünk ilyen szituációba - attól függően, hogy milyen alapanyagból készült ékszereket viselünk -, az idő vasfoga gyorsítva fog meglátszódni kedvenc darabjainkon. 

2020. október 11. 08:37

Jótékonykodj gyógyszerkészítményekkel!

Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy egy nagyszerű társadalmi szerepvállalási program részese lehetsz, mindezt kényelmesen, otthonról? A következő cikkben egy olyan jótékonysági programról lesz szó, amely életbevágó gyógyszerkészítményekhez juttatja azokat, akik nem engedhetik meg maguknak a vásárlást. Légy részese, hiszen minden pozitív tettet visszakapunk az életben!

2020. október 10. 08:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás