Változatos gyurmaalapanyagok kreatív időtöltéshez

forrás: Prím Online, 2020. október 6. 08:49

A gyurmázás az egyik legkedveltebb kézműves elfoglaltság. Manapság már nem a nehéz, agyagos tapintású anyagokra kell gondolni, ha gyurmát vásárolunk, hanem a légies, könnyű, nem tapadó anyagösszetételű, készségfejlesztő verziókra, amik nem koszolnak, és nem kenődnek rá semmire. A gyerkőcök az intézményi foglalkozásokon lassan jutnak el az egyszerű csigaformától a bonyolultabbakig, de ha kitartóan gyakorolnak, a levegőre száradó gyurmát univerzális alapanyagként még apróbb javításokra is használhatják a ház körül.

A gyerekek képzelőerejét használva a nem ragadó gyurmákat kreatívan használhatjuk a kézügyesség fejlesztésére, sőt a megszáradt anyag festése után javíthatunk vele törött kaspót, fogantyút, készíthettek belőle dísztárgyakat, érdemes tehát jól begyakorolni a használatát. 

 

A KreatívJáték.hu áruház különböző típusú gyurmákkal segíti a készségfejlesztést. A foglalkoztató asztal mellett biztonsággal végezhető tevékenység során olyan anyagokat keressünk, amik puhák, könnyen formázhatóak, és huzamosabb használat során sem száradnak ki. A könnyen gyúrható játék intenzíven teszi próbára a kicsik kreativitását, akik bármilyen alakot könnyedén megformázhatnak belőle.

 

Kreatív gyurmák

 

A homokgyurma ötvözi a homokozás és gyurmázás élményét. Szétfolyik a kézben, akár a homok, formázáskor mégis könnyen tapad. A Kinetic Sand visszazárható tasakban tárolható, amiben sokáig megőrzi kellemes tulajdonságait. Az örökmozgó gyurma sem szárad ki. Megunhatatlan anyagából szabad kézzel vagy a formázóeszközökkel, kinyomóval is remekműveket alkothatsz.

 

A modellezőgyurma tartalmazhat csillámport is, mely rendkívül szórakoztatóvá teszi a használatát. Rugalmas anyaga nem szennyeződik, ragyogása vonzó a gyerkőcök számára.

 

A mágikus homokgyurma-készítő szettel a gyerekek az alapanyagokat összekeverve maguk készíthetik el a varázshomokjukat. Az illatos slime készítővel pedig víz hozzáadásával készíthetsz különféle slime-okat. 

 

Kell ennél több a jó szórakozáshoz?

 

A könnyedén formázható intelligens gyurma hihetetlen tulajdonságai miatt népszerű. Fajtától függően több különböző anyag fizikai jellemzőit ötvözik magukban, így mind más-más tulajdonságokkal bír. Könnyen formázható, nyújtható és tartós anyag.

 

A kínálatban vattacukros pillegyurmát is találtok, amik főleg a lányok figyelmét fogja felkelteni, míg a fluoreszkáló, sötétben világító gyurmakészlet minden kisgyerek szívét megdobogtatja. Akár árammentes éjjeli fényként is használhatjátok, ha nappal kellőképpen fel tudjátok tölteni. 

 

Ha szerettek gyurmázni, ki kell próbálnotok a formázóeszközöket és a gyurmás játékokat is, amikkel új színt vihettek a megszokott kézműveskedésbe. Sokféle társasjáték kreatívan összeköthető a gyurmázással. Készülhetnek kisautók, játékfigurák és díszek is egyéb játékokhoz, amik megdolgoztatják a fantáziát.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

2024. március 1. 22:27

Digitális matekkurzus a sikeres érettségiért

A matek érettségi kitartó felkészülést igényel, ami időnként megterheli a végzősöket. Ezen változtatnak az interaktív módszerek, amelyek újszerűen, élvezetesen adják át és mélyítik el a tudást. A diákok annyira szeretik, hogy nem is várnak vele az utolsó évig.

2024. március 1. 22:23

Egy finom rántotta mindig jó választás

A rohanó hétköznapokban sem feledkezhetünk meg a tápanyagdús reggelikről, de hétvégente is jól esik körbeülni szeretteinkkel az asztalt, és finom falatokkal indítani a napot. Az egyik legjobb opció egy kiadós rántotta, amely energiát ad egész délelőttre! 

2024. március 1. 22:18

Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

2024. március 1. 22:13

Az ausztriai munkavállalók családi juttatásai

Jó tudni, hogy az osztrák adó- és társadalombiztosítási rendszer számos juttatást és adókedvezményt biztosít a munkavállalók számára. Mivel ez jelentősen eltérhet a magyar törvényektől, így érdemes alaposan utánanézni a lehetőségeknek. Ebben olyan cégek segítségére is számíthatunk, melyek otthon vannak ezen a területen, és nem csupán információt adnak, de a konkrét igénylést is rájuk bízhatjuk.

2024. március 1. 21:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05