Az örökrózsákról röviden

forrás: Prím Online, 2020. október 11. 09:18

Biztosan neked is van olyan ismerősöd, aki előszeretettel osztja meg a különböző élményeit, így tuti, hogy nem maradhatott ki a képek közül egy vagy több rózsadoboz. Ezek különleges ajándékok, hiszen akár évekig is gyönyörködtethetik a tulajdonosát. Lássuk, hogy mit is kell tudni róluk!

A rózsa örök

 

A rózsa ajándékozásának nagyon régre visszanyúló hagyománya van. Ezzel összefüggésben a tartósításra vonatkozó igény is megjelent az évek során, hiszen mindenki szereti őrizgetni az emlékeket. Ha pedig valaki több rózsát szeretett volna ajándékozni, akkor arra is ki kellett találni egy megoldást, ami pedig nem a csokor volt. Így született meg a rózsabox, amibe eleinte vágott, de élő virágfejek kerültek. Ez csodaszép és szemet gyönyörködtető ajándék volt, ami sajnos 1-2 hét múlva már büdös és elszáradt lett. Ebből kifolyólag felmerült, hogy hogyan is lehetne hosszan tartó eredményt elérni a rózsadobozokkal. 

 

Ennek következtében elkezdtek kísérletezni egy tartós, ám tökéletesen élethűen tartó eljárással, aminek következtében megszülettek az úgynevezett örökrózsák. De mi is ez pontosan?

Az eljárás maga

 

Az örökrózsa alapjában véve egy élő virág, amit tartósítanak, mégpedig glicerinnel. Bár eleinte nem kísérleteztek a színes, vágott virágokkal, de később belátták, hogy működik a módszer, hiszen az így készített koszorúk sokáig szépek és élénkek maradtak, így elindulhatott a rózsa is ezen az úton. 

 

A folyamat 2-3 hétig tart, aminek során az élő, vágott virágot beáztatják glicerinbe. Ez történhet csak a levágott rózsafejjel, de akár az egész virággal is. Ahogy a növény elveszíti a benne rejlő nedvességet, úgy kókad el, majd más nem lévén, felszívja a glicerint. Amikor a virág minden apró részletét átjárja ez az anyag, a rózsa kivirul és teljes szépségében pompázik, immár örökre. Természetesen az örökké itt maximum 5 évet jelent, de ha egy vágott rózsa átlagos élettartamát vesszük alapul, nyugodtan hívhatjuk örökrózsának. 

 

Mit ne tegyünk?

 

Ha azt szeretnénk, hogy az örökrózsánk sokáig szép és tartós maradjon, akkor célszerű óvni a napsugárzástól, nedvességtől és a nagyobb hőváltozásoktól. Ez nagyban befolyásolja az élettartamát. Amit egyenesen tilos, az a vízben való áztatás, mivel ebben az esetben a rózsa újratelítődik nedvességgel, így a glicerin szép lassan távozik belőle. Tehát visszafordul a folyamat, és a rózsa újra egy átlagos virág lesz. 

 

Ár tekintetében korábban jóval magasabb árfekvést képviseltek az örökrózsák, ám manapság már néhány szál virág áráért kaphatunk hosszan tartó szépséget. Ezek fényében nem meglepő a népszerűségük, hiszen tartósak, gyönyörűek és nem mellesleg minden alkalomra kiváló ajándékok. Rendelj örökrózsát a DekorPlaza.hu-tól, és csalj mosolyt a kedvesed arcára!

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Minden, amit tudni érdemes az inverteres klímaberendezésekről

A klíma több okból is egyre elterjedtebb magyar háztartásokban is. Egyrészről a kényelmi eszközök az életszínvonal és a technikai fejlődés általános növekedésével egyre népszerűbbek és megfizethetőbbek az átlagembernek. Másrészről az életvitelünk egyre inkább megköveteli az otthoni komfortot (gondolunk itt pl. a home office modern intézményére). Míg harmadrészről a környezetváltozás egyre szélsőségesebb időjárási körülményekkel lephet meg minket a jelenben és a közeljövőben is.

2020. november 16. 15:12

Mit szólsz, ha jól arcon vágjuk az autóvezetéssel kapcsolatos félelmed?

Amikor csak az autóvezetésre gondolsz, akkor mindig hatalmába kerít a félelem? Ne aggódj, nem vagy egyedül ezzel a jelenséggel. Ha nem is mondják ki, a legtöbben pont ebben a cipőben járnak a jogosítvány megszerzése előtt.

2020. november 14. 15:16

Otthoni víztisztítással a környezetvédelemért

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a fenntartható fejlődés és természeti erőforrásaink védelme. A csapvíz értéke is egyre inkább központi téma a világ valamennyi országában. Nem kérdés, hogy a tiszta, iható víz hatalmas érték, létfenntartásunk egyik alapszükséglete.

2020. november 10. 09:34

Gyümölcsbor, ha előszeretettel ismerkedünk nemes italkülönlegességekkel

Egészen egyedi, újhullámos és káprázatos jelenség minőségi köntösbe csomagolva, ezt jelenti manapság az elsőrendű gyümölcsbor fogyasztásának a lehetősége. Nem is lehetett kérdés, hogy külön bejegyzést szentelünk a bemutatásának.

2020. november 8. 22:11

Karácsonyi kreatívkodás

Pár hét és itt a karácsony, az év talán legszebb időszaka, amikor lehetőségünk van egy picit megpihenni és nem csak otthonunkat, hanem lelkünket is ünnepi hangulatba varázsolni.

2020. november 8. 11:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

2020. december 1. 14:57

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52
online sportfogadás