Ha nehéz a konténer, könnyítsük a megfelelő szoftverrel!

forrás: Prím Online, 2020. október 11. 12:39

Két éven belül a vállalatok háromnegyede alkalmaz majd konténertechnológiát, az IDC adatai szerint ugyanakkor a szakembereknek mindössze az ötöde tudja megfelelően használni a konténerfelügyeleti eszközöket. A SUSE szerint ezért fontos, hogy a szoftvergyártók professzionális megoldásokkal egyszerűsítsék a konténerek kezelését, így a fejlesztők és az üzemeltetők, illetve a szervezetek is a saját, legfontosabb feladataikra koncentrálhatnak.

A konténertechnológia megkönnyíti az alkalmazások fejlesztését és üzemeltetését, érthető tehát a növekvő népszerűsége. A 541 Research adatai alapján jelenleg a vállalatok 22 százaléka már gőzerővel használja a konténereket, 18 százalékuk a kipróbálás fázisában tart és 16 százalékuk a következő egy-két évben tervezi bevezetni. Friss kutatások szerint pedig 2022-re a vállalatok 75 százaléka fog ilyen technológiát alkalmazni. 

 

Bonyolult körülmények

A konténerek kezelése összetett és külön szakértelmet igénylő feladat, és ezt csak tovább nehezítik az összetett környezetek és a folyamatosan változó piaci körülmények, beleértve a nagyobb rugalmasság érdekében alkalmazott hibrid és többfelhős környezeteket, a hasznos információk gyűjtésére és elemzésére használt, folyamatosan szaporodó edge és IoT-megoldásokat vagy a hatékonyabb és gyorsabb működést célzó perzisztens tárolást. Egyre nagyobb szükség van ezért azokra az egységes platformokra és eszközökre, amelyek segítségével a konténerek egyszerűen menedzselhetők mindenféle infrastruktúrában. 

 

Tudás helyett intelligens megoldás

Ilyen képességeket tartalmaz például a Kubernetes konténermenedzsment-platform, amelynek használata azonban gyakorlatot igényel. Az IDC információi szerint a fejlesztők mindössze 20 százaléka ért az ilyen jellegű konténervezérlő eszközökhöz. Ezért is fektet nagy hangsúlyt a SUSE arra, hogy a SUSE CaaS Platformon keresztül egyszerűsítse a Kubernetes használatát.

 

 A SUSE CaaS Platformot bemutató videó:

 

 

A megoldás átfogó támogatást biztosít a konténerképek hatékonyabb és biztonságosabb kezeléséhez, és egyszerűen lehetővé teszi a fejlesztő és DevOps csapatok számára a konténeralapú szolgáltatások bevezetését és üzemeltetését mind a helyszínen, mind pedig hibrid vagy többfelhős környezetben.

 

A SUSE ráadásul nemrégiben felvásárolta a Rancher vállalatot, amely szintén hasonló területen fejleszt innovatív megoldásokat. Az akvizíciónak köszönhetően a SUSE ügyfelei számára is elérhetővé válik a Rancher felhőnatív technológiája, amelyet a Forrester a vezetők közé sorol a vállalati konténerplatform-szoftverek között. Ezáltal a szervezetek minden eddiginél egyszerűbben helyezhetik üzembe és felügyelhetik a konténerizált szolgáltatásokat bármilyen környezetben, legyen szó akár adatközpontokról, akár a peremhálózatokról, akár a felhőről.

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Adatrendszerezés mesterséges intelligenciával

Az információ hatalom, ami minden vállalatnál rendelkezésre áll. De csak az jut versenyelőnyhöz, aki megfelelően tudja értelmezni és hasznosítani az információhalmazt, és ki tudja nyerni belőle a lényeget. A szervezeteknél összegyűlő adatmennyiség viszont olyan óriási, hogy esélytelen emberi munkával nekilátni a feladatnak. A gépi tanulás és a mesterséges intelligencia ezzel szemben képes szövegek, hangok, képek vagy arcok felismerésére és elemzésére, így akár rejtett összefüggésekre is rá tud világítani. Ezért használja a Micro Focus is egyre több megoldásában ezeket a technológiákat.

2020. október 28. 17:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás