Hozd össze a családot kooperatív társasjátékkal!

forrás: Prím Online, 2020. október 11. 10:30

A társasjátékozás remek időtöltés és kikapcsolódás az egész család számára, persze csak ha nem vérre menő küzdelemmé válik, amelyet hisztirohamok és veszekedések sorozata követ. Ahhoz, hogy valóban jól érezzük magunkat a játék során, és igazi családként tudjunk működni, érdemes kipróbálni a kooperatív társasjátékokat, ahol közösen küzdhetünk egy közös cél eléréséért.

A hagyományos és a kooperatív társasjátékok közti különbség

 

Amikor társasjátékokról beszélünk, az embereknek általában a hagyományos társasjáték jut eszébe, ahol egymással kell versengeni, hogy elérjük a célt. Ez bár elsőre jó mókának tűnhet, azonban ha jobban belegondolunk, ez a típusú játék ahelyett, hogy összehozná a családot, konfliktusokat generálhat. Főleg, ha kisebb gyermek is van a családban, aki persze nem szívesen veszít, nehezen viseli a kudarcot, és aminek természetesen hangot is ad, vagy csak egyszerűen megsértődik. De az is előfordulhat, hogy a gyermekek a győzelem reményében csalnak, amely szintén vitákat eredményezhet, és máris lőttek a jó hangulatú családi délutánnak.

 

Viszont kisiskoláskorra már a gyerekek nagy része sokkal jobban képes feldolgozni a kudarcélményt, elviselni a vereséget, és együtt tudnak működni másokkal, amely gördülékenyebbé és kellemesebbé teheti a közös társasjátékozást.

 

Addig is azonban érdemes olyan társasjátékot választani, ahol a versengés helyett a csapatmunka és az együttműködés kerül előtérbe. Egy izgalmas kooperatív társasjátékért nézz körül a Játékliget kínálatában!

 

Versengés helyett csapatmunka

 

A kooperatív társasjátékok az együttműködésen és a csapatmunkán alapulnak. Lényegük, hogy a játék során közösen küzdjenek egy célért. A társasjátékok témája rendkívül széles körű lehet, így a közös cél lehet akár egy titkos ajtó megkeresése vagy éppen egy bankrablás. A legfontosabb, hogy mindeközben egymást segítsék, és leküzdjék együtt a közös ellenséget. Ez lehet például a rendőrség vagy csupán az idő. A játék során a csapattagok versengés helyett szurkolnak egymásnak, közösen ötletelnek és problémákat oldanak meg. Ennek köszönhetően pedig már a játék kezdetétől fogva garantált a jó hangulat és a sok nevetés.

 

Az pedig csak hab a tortán, hogy a játék végén nem csupán egy ember győz, hanem az egész csapat. Ez pedig még inkább ösztönzi a csapattagokat az együttműködésre.

 

A játék során a gyerekek nem csupán együttműködni tanulnak meg, de fejlődik emellett a kreativitásuk, a problémamegoldó készségük, megtanulják egymást tisztelni, meghallgatni, kezdeményezni és véleményt formálni. Ezzel pedig az önbizalmuk is nőhet.

 

Továbbá a kooperációs társasjátékokat lehetetlen megunni, hiszen minden alkalommal más és más döntéseket hoznak a csapattagok, ami minden játékot izgalmassá és fordulatossá tesz. 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09