Startol az Országos IT Megmérettetés

forrás: Prím Online, 2020. október 19. 09:36

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre az ország legnagyobb informatikai versenye, ahol 21+1 kategóriában van lehetőségük megmérettetni magukat a versenyzőknek. A hét héten át tartó próbatétel a legszéleskörűbb IT technológiákban megszerzett tudást méri fel. Az akadálymentes weboldal értékteremtő kategóriában, amely éppen ezért ingyenes,  egy olyan napközi számára alakítanak ki e-learning rendszert, ahova a tanulásban az átlagnál több kihívással küzdő gyermekek járnak. 

Október 22-én veszi kezdetét a legnagyobb online informatikai verseny, ahol egy nevezéssel akár az összes kategóriában megmérettetheti magát az arra nyitott szakember. A verseny fontos visszajelzést ad a szakmai tudásról, miközben fejlődésre ösztönzi a résztvevőket, hiszen a rendszerben folyamatosan nyomonkövethetik saját teljesítményüket. Az egyes kategóriák feladatsorait az adott témában kiemelkedő teljesítménnyel bíró vállalat munkatársai rakják össze, amiket független szakértők ellenőriznek. 

 

A tavalyi győztesek 

 

A verseny komolyságát mutatja, hogy az előző évek abszolút győztesei, akik elnyerték a “Magyarország legsokoldalúbb informatikusa” címet, több állásajánlattal is gazdagodtak. Emellett valódi szakmai elismerésként élik meg a kategória győztesek és a TOP 20-ba kerülők is az eredményüket, hiszen az értékes nyeremények mellett fontos visszajelzést kapnak, hogy mennyire vannak tisztában a technológiai újdonságokkal.

 

Az akadálymentes weboldal kategóriában egy valódi értékteremtő projektben vehetnek részt az érdeklődők, ugyanis egy autista, diszlexiás, látássérült és siket gyerekekkel foglalkozó napközi e-learning rendszerét fogják megalkotni a verseny során. Ez a tapasztalat mindazoknak, akik weboldalfejlesztéssel foglalkoznak, vagy érdeklődnek a téma iránt nagy segítséget fog jelenteni a későbbiekben, hogy rálátást kapjanak, mások milyen akadályokba ütköznek böngészés közben. Az ingyenes kategóriában való induláshoz nincs szükség különösebb fejlesztői ismeretre, minimális HTML, CSS tudás persze nem hátrány, de ezen tudásanyag nélkül is sikerrel megoldhatók a feladatok, amelyek az akadálymentesség főbb kritériumait veszik górcső alá.

 

 

Az Országos IT Megmérettetésre jelentkezni 2020. október 21. éjfélig van lehetőség, és az alábbi kategóriákban tudnak nevezni a versenyzők: 

  • .NET fejlesztés C# nyelven 
  • A jövő üzleti elemzője 
  • Adattárház elemző 
  • Angular Front-end fejlesztés 
  • Beágyazott rendszerek (C) 
  • Cloud Engineering 
  • DevOps 
  • Hálózati ismeretek 
  • IT Biztonság  
  • JAVA - Spring - Hibernate 
  • JAVA EE 
  • Linux rendszerfejlesztés és üzemeltetés 
  • Microsoft SQL (MS BI) 
  • Modern Microsoft webfejlesztés 
  • Nyelvfüggetlen programozás és adatbáziskezelés 
  • Probléma-analízis enterprise rendszerekben 
  • Python 
  • Térinformatika 
  • Tesztautomatizálás 
  • Webfejlesztés modern hagyományos eszközökkel 
  • Windows Server üzemeltetés 
  • Akadálymentes weboldalak 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09