Karácsonyi kreatívkodás

forrás: Prím Online, 2020. november 8. 11:35

Pár hét és itt a karácsony, az év talán legszebb időszaka, amikor lehetőségünk van egy picit megpihenni és nem csak otthonunkat, hanem lelkünket is ünnepi hangulatba varázsolni.

Szebbnél szebb díszek az asztalon, az ajtón, az ablakokban és persze a fenyőfán. Meghittség, ünnepi fények, finomabbnál finomabb falatok, minőségi együttlét a családdal - ezek mind a karácsonyi hangulat fontos elemei.

 

A kreatív hobby szerelmeseinek különösen fontos időszak ez, hiszen kiélhetik kreativitásukat: készülhetnek a gyönyörű adventi koszorúk, ajtódíszek, ablakdíszek, asztaldíszek, fenyőfadíszek is. És persze nem feledkezhetünk meg a karácsony központi eleméről sem: az ajándékokról. 

 

Karácsonyi ajándék saját kezűleg

 

A karácsonyi ajándék bizony nem csak a boltok polcairól kerülhet a fenyőfa alá. Az utóbbi években újra divat lett saját készítésű ajándékokkal meglepni szeretteinket. Gondoljunk csak bele: mennyivel jobb érzés olyan ajándékot kapni és adni is, amiben látszik, hogy benne van a szívünk lelkünk. Bár sokan még mindig a jól bevált minta szerint ajándékoznak, és jellemzően valamilyen műszaki cikk, parfüm, könyv, játék kerül a fa alá, ugyanakkor egyre többen áldozzák rá az időt és készítenek egyedi, személyre szabott ajándékokat szeretteiknek. A sokféle alapanyagnak, technikának köszönhetően szerencsére számtalan lehetőség közül válogathatunk.

 

Amennyiben Te is egyedi, saját kézzel készített karácsonyi ajándékkal lepnéd meg szeretteidet, mindenképp nézz körül a Papelito szezonális kellékei között. 

 

A kézzel készített ajándékok személyesebbek

 

A közelgő karácsony sokak számára azt is jelenti, hogy ismét gondolkozhatunk azon, kinek mi lenne a legjobb ajándék. Ha neked is ismerős ez a probléma, jó helyen jársz. Természetesen vannak jól bevált ajándéktippek, mint például egy jó könyv. Mégis ha igazán személyre szóló ajándékot szeretnénk átadni szeretteinknek, akkor a kézzel készített meglepetés a legjobb választás. Persze itt is át kell gondolnunk, hogy ki, minek örülne a legjobban. Az azonban biztos, hogy egy szeretettel, odafigyeléssel, saját kezünkkel készített ajándéktárgy sokkal értékesebb, mint akár egy drága műszaki cikk. Ha valaki ilyen ajándékot kap tőlünk, biztosan tudni fogja, hogy fontos a számunkra. 

 

Egyedi ajándékok szeretteidnek

 

Az ünnepi hangolódást sosem lehet elég korán kezdeni. Alkothatunk akár egyedül, de bevonhatjuk a gyerekeket is, biztosan jó móka lesz mindannyiunknak. Szerezzük be időben az alkotáshoz szükséges dekorációs és ajándék alapanyagokat, amikből szebbnél szebb díszeket, egyedi ajándékokat varázsolhatunk. Egyedi ékszerdoboz, teafiltertartó-doboz, kézzel festett selyemsál, trendi textilszatyor, egyedi fotóalbum? A lehetőségek tárháza végtelen. Számtalan natúr, díszíthető alapanyag közül válogathatsz, és már kezdődhet is az alkotás. Natúr fa, feszített vászon, polisztirol, üveg, akril, textil, kerámia, selyem, karton.

 

Bármelyik alapanyagot és technikát is választod, egyedi, szívhez szóló ajándékokat készíthetsz szeretteidnek.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Minden, amit tudni érdemes az inverteres klímaberendezésekről

A klíma több okból is egyre elterjedtebb magyar háztartásokban is. Egyrészről a kényelmi eszközök az életszínvonal és a technikai fejlődés általános növekedésével egyre népszerűbbek és megfizethetőbbek az átlagembernek. Másrészről az életvitelünk egyre inkább megköveteli az otthoni komfortot (gondolunk itt pl. a home office modern intézményére). Míg harmadrészről a környezetváltozás egyre szélsőségesebb időjárási körülményekkel lephet meg minket a jelenben és a közeljövőben is.

2020. november 16. 15:12

Mit szólsz, ha jól arcon vágjuk az autóvezetéssel kapcsolatos félelmed?

Amikor csak az autóvezetésre gondolsz, akkor mindig hatalmába kerít a félelem? Ne aggódj, nem vagy egyedül ezzel a jelenséggel. Ha nem is mondják ki, a legtöbben pont ebben a cipőben járnak a jogosítvány megszerzése előtt.

2020. november 14. 15:16

Otthoni víztisztítással a környezetvédelemért

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a fenntartható fejlődés és természeti erőforrásaink védelme. A csapvíz értéke is egyre inkább központi téma a világ valamennyi országában. Nem kérdés, hogy a tiszta, iható víz hatalmas érték, létfenntartásunk egyik alapszükséglete.

2020. november 10. 09:34

Gyümölcsbor, ha előszeretettel ismerkedünk nemes italkülönlegességekkel

Egészen egyedi, újhullámos és káprázatos jelenség minőségi köntösbe csomagolva, ezt jelenti manapság az elsőrendű gyümölcsbor fogyasztásának a lehetősége. Nem is lehetett kérdés, hogy külön bejegyzést szentelünk a bemutatásának.

2020. november 8. 22:11

Karácsonyi kreatívkodás

Pár hét és itt a karácsony, az év talán legszebb időszaka, amikor lehetőségünk van egy picit megpihenni és nem csak otthonunkat, hanem lelkünket is ünnepi hangulatba varázsolni.

2020. november 8. 11:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás