Az Eaton új munkatársakat toborozva kíván szerepet vállalni az energiaellátás átalakításában

forrás: Prím Online, 2020. november 11. 12:19

Jelentős bővítést és beruházást jelentett be az Eaton. A bővítés célja, hogy az épületek energiarendszereinek átalakításával az energiagazdálkodási vállalat kivegye a részét a fenntartható energiaellátásra történő átállásból, a jövő zöldebbé tételéből. Ennek keretében 2025-ig több mint 300 új munkavállaló felvételét tervezik.

Az új feladatokra EMEA szinten azonnal megnyílik 50 új pozíció. A toborzás többek között Csehországra, Franciaországra, Németországra, Magyarországra, Hollandiára, Norvégiára, Svájcra és Nagy-Britanniára terjed ki. Az Eaton széles körűen tapasztalt jelölteket keres, mérnöki, erősáramú elektronikai, informatikai vagy közgazdasági, államigazgatási, marketing, kommunikációs és újságírói ismeretekkel.

 

„Ez egy fantasztikus lehetőség.” – magyarázza Delphine Clement, az Eaton EMEA Commercial & Industrial Building szegmensének vezetője. „Új kollégáink a munkájukkal nemcsak a fenntartható jövő és egy biztonságosabb, megfizethetőbb és megbízhatóbb áramellátás megteremtéséhez járulhatnak hozzá, hanem az innováció mozgatórugóivá válva karriert építhetnek napjaink legdinamikusabban fejlődő területén.”

 

Az elektromos járművek számának növekedésével, a megújuló energiatermelés és az energiatárolás költségeinek csökkenésével az Eaton döntő szerepet kíván játszani abban, hogy az épületek a holnap energiaközpontjaivá válhassanak. Az Aurora Energy Research adatai szerint csak Nagy-Britanniában és Németországban 2040-re 40 millió elektromos jármű közlekedik majd az utakon, ami jelentősen megterheli a meglévő elektromos hálózatokat és a töltési infrastruktúra nagyarányú bővítését teszi szükségessé, különösen a városokban. Ugyanakkor egyre határozottabbak a megújuló energiaforrások melletti gazdasági érvek is: A Bloomberg New Energy Finance előrejelzése szerint a 2020-as évek közepére alacsonyabb lesz az új szél- és napenergia-erőművekből származó energia ára mint az átlagos európai földgázüzemekből származóé.

 

Az Eaton az épületek energetikai átmenetébe eszközölt beruházásainak növelésével hozzájárul ahhoz, hogy az épülettulajdonosok felkészülhessenek és az előttük álló feladatokra, és kiaknázhassák a lehetőségeket. Az Eaton az energiagazdálkodási rendszereivel, elektromosjármű-töltési technológiáival és energiatárolási megoldásaival a villamosításra ösztönzi az épülettulajdonosokat – megoldva olyan főbb kihívásokat, mint az energiahatékonyság, kapacitástervezés és a megújuló energiaforrások eredendő változékonysága. Az épülettulajdonosoknak lehetősége lesz helyben megtermelni és tárolni az épület üzemeltetéséhez szükséges, megújuló villamosenergiát, sőt fel tudják majd használni elektromos járművek töltésére, illetve értékesíthetik a hálózatüzemeltetőnek.

 

„Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy élére állhatunk az épületek energetikai átállásának, vállalva annak minden izgalmas kihívását.” – folytatja Clement. „Az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövő megalapozása és a növekvő energiaigények kielégítése érdekében új technológiákat és energiagazdálkodási rendszereket alkalmazva hozzuk létre a jövő korszerű hálózatait. Ebben kulcsszerepet kapnak az épülettulajdonosok, akik elsőkként élvezhetik a megújuló energiaforrások forradalmának vívmányait, és lehetőséget biztosíthatnak az EMEA útjain közlekedő elektromos járművek töltésére.”

 

A megpályázható állások megtekintéséhez, kattintson ide.

Kulcsszavak: Eaton +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködés a Mercedes-Benz, a Stellantis és a TotalEnergies között

A Stellantis, a TotalEnergies és a Mercedes-Benz megállapodást kötöttek arról, hogy a Mercedes-Benzt az Automotive Cells Company (ACC) új partnereként üdvözölhetik. A megállapodás célja, hogy megalkossák az elektromos autózás alappillérét jelentő, európai akkumulátort. A Mercedes-Benz belépése az ACC-be egyértelműen bizonyítja az iparág fejlődését. Emellett a belépést követően a partnerek vállalják, hogy 2030-ra legalább 120 GWh-ra növelik az ACC ipari kapacitását.

2021. október 21. 18:37

Fenntarthatóságban világelsők között a Magyar Telekom

A telekommunikációs szektor fenntarthatósági szempontból legjobban teljesítő vállalatai között jelölte meg a Magyar Telekomot az ISS Corporate Solutions a vállalat 2020. évi fenntarthatósági eredményei alapján.

2021. október 20. 21:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20