Mit szólsz, ha jól arcon vágjuk az autóvezetéssel kapcsolatos félelmed?

forrás: Prím Online, 2020. november 14. 15:16

Amikor csak az autóvezetésre gondolsz, akkor mindig hatalmába kerít a félelem? Ne aggódj, nem vagy egyedül ezzel a jelenséggel. Ha nem is mondják ki, a legtöbben pont ebben a cipőben járnak a jogosítvány megszerzése előtt.

Ez a cikk viszont segíteni fog neked abban, hogy végre magad mögött hagyhasd a vezetés iránt táplált félelemérzetet. Vagyis megmutatjuk, hogyan is vágd arcon a félelmet, pattanj be a volán mögé, válj lépésről lépésre magabiztossá, és tapasztald meg a vezetés igazi élményét.

 

Nézd, a legtöbb ember kezdetben igenis fél beülni az autó volánja mögé

 

Ez még akkor is igaz, ha sokan ezt nem akarják bevallani. Menő dolognak tűnhet persze azt harsogni, hogy „én aztán nem félek”, pedig jobban belegondolva némi félelemérzetben a világon semmi rossz nincs.

 

Elvégre az autóvezetés jócskán rejteget magában bizonytalanságot. Nem beszélve arról, hogy olyan komplex feladatnak számít, ami nagyjából semmi máshoz nem hasonlítható. Rengeteg figyelmet igényel, a hibázás lehetősége pedig igencsak sokba kerülhet.

 

Csináld ezt, ha ki akarod iktatni a vezetéssel kapcsolatos félelmed

 

Olvass nyugodtan utána, a félelem leküzdésének az első lépése kimondani azt, hogy pontosan mitől tartasz. Avagy saját magadnak vagy valaki másnak elmondani azt, hogy pontosan milyen félelem kerít a hatalmába akkor, amikor a vezetésre vagy a vezetésoktatásra gondolsz.

 

Tudod, miért? Mert amikor nevet adsz a félelmednek, vagyis meg tudod nevezni pontosan, hogy mitől is tartasz, csodálatos dolog történik. Hirtelen a félelemérzet elpárolog, és egyszerre azt érzed, hogy nem is annyira vészes dologról van szó.

 

Ha ugyanis meg tudod fogalmazni, miért is félsz az autóvezetéstől, akkor az esetleges negatív forgatókönyvekkel is elszámolsz. Tisztázod magadban, hogy az előfordulásnak egész kicsi az esélye. Plusz napi szinten több millió ember vezet autót, köztük sokan biztosan ezerszer rosszabb sofőrök nálad.

 

A legtutibb módszer, hogy jól arcon csapd a félelmet és jogosítványt szerezz

 

Megvan tehát pontosan, hogy mitől félsz, kimondtad és azonosítottad. Innentől kezdve nem maradt egyetlen bizonytalan tényező vagy faktor sem, ami visszatarthatna a vezetéstől. Úgyhogy nincs is nagyon mire várni, ideje lesz beülni a volán mögé.

 

Nézd, a félelmek leküzdése kizárólag cselekvéssel lehetséges. Ha nem mész elébe a dolgoknak, akkor sosem tudod meg, mennyire király dolog autót vezetni. Nem tapasztalod meg a szabadság érzését, amivel elképesztően sokat veszítesz.

 

Úgyhogy biztosra vesszük, hogy ezt nem szívesen hagynád ki. Pláne annak fényében, hogy a modern technológia korszerű vívmányainak köszönhetően ma sokkal könnyebb jogosítványt szerezni, mint bármikor. Elég csak arra gondolni, hogy automataváltós autót vezetve is lehetséges vezetni tanulni.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Minden, amit tudni érdemes az inverteres klímaberendezésekről

A klíma több okból is egyre elterjedtebb magyar háztartásokban is. Egyrészről a kényelmi eszközök az életszínvonal és a technikai fejlődés általános növekedésével egyre népszerűbbek és megfizethetőbbek az átlagembernek. Másrészről az életvitelünk egyre inkább megköveteli az otthoni komfortot (gondolunk itt pl. a home office modern intézményére). Míg harmadrészről a környezetváltozás egyre szélsőségesebb időjárási körülményekkel lephet meg minket a jelenben és a közeljövőben is.

2020. november 16. 15:12

Mit szólsz, ha jól arcon vágjuk az autóvezetéssel kapcsolatos félelmed?

Amikor csak az autóvezetésre gondolsz, akkor mindig hatalmába kerít a félelem? Ne aggódj, nem vagy egyedül ezzel a jelenséggel. Ha nem is mondják ki, a legtöbben pont ebben a cipőben járnak a jogosítvány megszerzése előtt.

2020. november 14. 15:16

Otthoni víztisztítással a környezetvédelemért

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a fenntartható fejlődés és természeti erőforrásaink védelme. A csapvíz értéke is egyre inkább központi téma a világ valamennyi országában. Nem kérdés, hogy a tiszta, iható víz hatalmas érték, létfenntartásunk egyik alapszükséglete.

2020. november 10. 09:34

Gyümölcsbor, ha előszeretettel ismerkedünk nemes italkülönlegességekkel

Egészen egyedi, újhullámos és káprázatos jelenség minőségi köntösbe csomagolva, ezt jelenti manapság az elsőrendű gyümölcsbor fogyasztásának a lehetősége. Nem is lehetett kérdés, hogy külön bejegyzést szentelünk a bemutatásának.

2020. november 8. 22:11

Karácsonyi kreatívkodás

Pár hét és itt a karácsony, az év talán legszebb időszaka, amikor lehetőségünk van egy picit megpihenni és nem csak otthonunkat, hanem lelkünket is ünnepi hangulatba varázsolni.

2020. november 8. 11:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás