A legfontosabb tudnivalók honlapkészítés előtt

forrás: Prím Online, 2020. november 16. 16:55

Igényes, minőségi weboldal nélkül nem tudsz hosszú távon sikeresen vállalkozni. Egy jó weboldal növeli a célközönséged bizalmát céged iránt, és megsokszorozhatja az eladásokat. Mire figyelj, ha megbízol valakit honlapod elkészítésével? Érdemes esetleg inkább neked hozzákezdeni?

Mire figyelj, ha te készítenéd el a saját honlapod?

 

Ebben az esetben érdemes átgondolnod ezt a három alapvető dolgot:

 

  1. Van rá elég időd? 

 

Teljesen kezdőként egy tartalomkezelő rendszerben (mint például a Wordpress) sablon alapján is minimum több nap egy néhány aloldalas bemutatkozó weboldal elkészítése (és akkor még egyáltalán nem a kész honlapról beszélünk, ahol minden szín, szöveg és kép fel van töltve).

 

  1. Megéri a befektetett időd?

 

Egy kis számolással hamar kiderülhet, hogy a honlapkészítéssel töltött időd kétszer olyan drága, mintha megbíztál volna valakit. (Például ezalatt az idő alatt foglalkozhattál volna az értékesítéssel.)

 

  1. Egyedi honlapot szeretnél?

 

Fontos végiggondolnod, mennyire szeretnéd a saját vállalkozásod képére alakítani a honlapod. Megelégszel-e például egy Wordpress sablonnal, aminél korlátozottak a szerkesztési lehetőségek. Gondold végig, hány aloldalt szeretnél, szükséged van-e speciális funkciókra (például beépített mezők, kártyás fizetés az oldaladon stb.).

 

Mire figyelj, ha megbízol valakit?

 

Ha a fentiek alapján úgy érzed, érdemesebb lenne profikra bízni weboldalad elkészítését, próbálj olyan szolgáltatót választani, akinél mindent megtalálsz egy helyen: vagyis segítenek a domain ügyintézésében, a webtárhely kiválasztásában és a weblap elkészítésében is. Érdemes körülnézned például az AB Plusz honlapján, ha teljes körű honlapkészítési szolgáltatást szeretnél.

 

Mire kell még figyelned ebben az esetben? Nagyon fontos a gördülékeny kommunikáció: milyen gyorsan reagál a szolgáltató a kérdéseidre? Probléma esetén elérhetőek akár hétvégén is? Ez akkor is kiemelten fontos lesz, ha kész a weboldalad: ha péntek este válik elérhetetlenné a honlapod (az egyik fő értékesítési csatornád), elég nagy luxus lenne hétfő reggelig várni a hiba elhárításával. (Egy ilyen helyzetben az idő szó szerint pénz.)

 

Érdemes utánanézned, van-e a szolgáltatónak referenciája, találsz-e róla értékeléseket. Milyen részletesen írja le, hogyan dolgozik? (Például mikor ad árajánlatot? Ha még azelőtt, hogy elmondtad volna pontosan, hogy mit szeretnél, kezdj el gyanakodni: enélkül honnan tudná, mennyi időt és fejlesztést igényel az elkészítése?) 

 

Nézz utána, hogy reszponzív, keresőbarát oldalt készít-e. Ezenkívül fontos, hogy miután kész a weboldalad, letesztelhesd, hogyan működik, és ha módosításra van szükség, ez ne legyen akadály.

 

Bárhogy is döntesz, a legfontosabb, hogy olyan honlapod legyen, ami illik hozzád és a vállalkozásodhoz, így segít elérni az üzleti céljaidat.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05