Biztonságos munkavégzés a home office idején

forrás: Prím Online, 2020. november 24. 09:46

Az adatvédelmi piacon október vége óta érhető el  a hazai fejlesztésű Mydata Protect szoftvercsalád, ami védelmet és teljesítményoptimalizálást biztosít a home office-ban dolgozók nemcsak céges, de privát számítógépein is. A szoftver mindhárom tagja a járványhelyzet okozta otthoni munkavégzés során felmerülő informatikai problémákra kínál megoldást a vállalati szegmensben. A Mydata Protect Security Kft. a digitális oktatásra kényszerülő pedagógusok számára díjmentesen biztosítja a terméket.

A COVID-19 járvány új helyzet elé állította a cégeket és munkavállalókat egyaránt. Egyik napról a másikra kellett átállni otthoni munkavégzésre, miközben ennek a biztonságos feltételei nem, vagy csak részben voltak adottak. A Mydata Protect Security Kft. szerint céges és magán adataink védelme napjainkban sokkal fontosabb és aktuálisabb, mint valaha. A jelenlegi helyzet az informatika korában soha nem látott, egyedi kihívások elé állítja az IT szakembereket is. Egy alapvetően magáncélra használt eszközt, akár egy hirtelen karantén során szinte azonnal kell felkészíteni biztonsági szempontból úgy, hogy a munkavállalóval fizikailag ne érintkezzen senki.

 

 

A Mydata Protect szoftvercsalád mindhárom tagja - Home, Vállalati, Beszállítói verzió - kimondottan a jelenlegi, járványhelyzet okozta home office informatikai problémáira kínál megoldást. Megtervezése során kiemelten fontos volt, hogy könnyen áttekinthető és kezelhető legyen, miközben integráltan megtalálható legyen benne a szakértő csapat évtizedes tapasztalata és szaktudása. Mindhárom verzió az otthoni használatban lévő számítógépek vállalati környezetben való biztonságos használatához szükséges beállításokat, a számítógép erőforrásainak optimalizálását és folyamatos monitorozását végzi el anonim módon úgy, hogy az eredmény a laikus felhasználó számára is egyetlen képernyőn érthetően látszódjon.

 

„Pontosan látjuk, hogy mely szektoroknak, területeknek lenne a legjobban és leggyorsabban szüksége az adatbiztonságra, ám a gazdasági válság miatt esetleg nem tehetik meg, hogy ebbe túl sokat invesztáljanak, vagy a hirtelen online munkavégzésre való átállás miatt azonnali támogatásra van szükségük. Cégünk a járványügyi helyzetre való tekintettel szeretne hozzájárulni a digitális oktatásra kényszerülő pedagógusok biztonságos otthoni munkavégzéséhez, így számukra díjmentesen kínáljuk fel a Mydata Protect szoftvercsaládot. Honlapunkon már elérhető a számukra kifejlesztett biztonsági szoftver.” – hangsúlyozta Horváth Gergő ügyvezető igazgató.

 

„Célunk, hogy minél többen ismerjék fel a világhálón keresztül ránk váró veszélyeket és tegyenek is az ellen, hogy a személyes adataik illetéktelen kezekbe kerüljenek. Pedagógusaink megfeszített erővel teljesítenek a digitális oktatás területén, amely számos biztonsági kérdést vet fel. Nekik mondanánk köszönetet és szeretnénk biztonságosabbá tenni az eszközeiket.” –Darvas Hanna általános igazgatóhelyettes.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12