A Fujitsu új platformmal ösztönzi a partneri együttműködést

forrás: Prím Online, 2020. november 26. 13:34

A Fujitsu bemutatta SELECT Partner Programja fejlődésének következő lépését: az Ecosystem Platformot. A partnerek adatvezérelt korszakban való boldogulását segítő platform olyan dinamikus teret bocsát rendelkezésre, ahol az ügyfelek meglévő és új partnerekkel együttműködve innovációkat hozhatnak létre és új üzleti értéket teremthetnek. A platform funkcióival a partnerek többféle szinten léphetnek interakcióba: népszerűsíthetik saját értéknövelt megoldásaikat és innovációikat vagy „kihívásokat” hirdethetnek meg a partneri együttműködésben lebonyolítandó, új ügyfélprojektekhez.

Miközben a végfelhasználó ügyfelek a digitális átalakulást megvalósítva igyekeznek kézben tartani IT-infrastruktúrájuk növekvő komplexitását, a céljaik teljesítéséhez szükséges technológiai megoldások is egyre összetettebbek lesznek. Sokszor előfordul, hogy egyetlen szállító nem rendelkezik a komplett megoldás szállításához szükséges kiterjedt szakértelemmel. A Fujitsu Ecosystem Platformja ösztönzi a teljes megoldás összeállítását lehetővé tevő partnerkapcsolatok és mikroszövetségek létrehozását. Támogatja az innovációt, és támogatást tesz elérhetővé a co-creation szemlélet jegyében született közös megoldások piacra viteléhez. 

 

Az ökoszisztéma előnyeinek hasznosítása

A Fujitsu Ecosystem Platform olyan dedikált együttműködési platform, ahol az összes résztvevő egyedi képességeit nagyra értékelik. A csatlakozás mindenféle típusú és méretű partner számára előnyös. A speciális készségekkel vagy ötletekkel rendelkező partnerek olyan szövetségesekre találhatnak, akik megvalósítják elképzeléseiket, míg a telepítéssel foglalkozó cégek és az integrátorok a nagyobb projektekhez járulhatnak hozzá. Az értéknövelt viszonteladók, a felhőszolgáltatási partnerek és a disztribútorok új régiókra vagy piaci vertikumokra terjeszthetik ki szolgáltatásaikat, és új szövetségeket hozhatnak létre. Az igény szerint elérhető, központosított erőforrásbázis lehetővé teszi, hogy minden részt vevő partner saját alaptevékenységére összpontosítsa beruházásait – abban a biztos tudatban, hogy a Fujitsu Ecosystem Platformon szükség esetén bármikor elérheti a kiegészítő speciális kompetenciáikat.

 

Fernanda Catarino, a Fujitsu viszonteladó partnerekért felelős európai vezetője elmondta: „A korábbi programok egyre kevésbé relevánsak a viszonteladók számára, mivel az új és növekvő partnereket nem motiválják az értékesebb, komplexebb ügyfélprojektek kiszolgálására. A Fujitsu SELECT Partner Program és új Ecosystem Platformunk ezzel szemben segít a partnereknek, hogy pontosabban teljesítsék az ügyfelek adatvezérelt átalakulása által támasztott követelményeket. Felismertük, hogy a Fujitsu partnerei együttműködésre épülő, transzformatív megoldásokat szeretnének szállítani. A partnerek közötti együttműködést és a mikroszövetségeket támogatva katalizátorként ösztönözzük az innovációt az átalakulás következő hullámában.” 

 

 

Az elköteleződés különböző szintjei

A Fujitsu Ecosystem Platform az elköteleződés különböző szintjeit kínálja a partnereknek. Központi eleme a partnerek közötti kapcsolatépítést segítő leadgeneráló platform. Ennek segítségével a SELECT partnerek könnyen azonosítják, hogy mely partnerek rendelkeznek egy új földrajzi térségbe való belépéshez vagy egy nagyobb projekt elnyeréséhez szükséges kompetenciákkal. Ügyfelek és partnerek is megoszthatnak új projekteket „kihívás” közzétételével, amelyhez földrajzi helyi, vertikum vagy technikai szakértelem szerinti szűrőkkel kereshetnek potenciális együttműködőket. 

 

Az Ecosystem Platform másik hasznos funkciójával a partnerek bemutathatják a többiek által viszontértékesíthető megoldásokat – például Fujitsu hardverrel kombinált vertikumspecifikus szoftvereket. Ily módon a partnerek kiterjeszthetik szellemi tulajdonuk elérését, és könnyen hozzáférhetővé tehetik mások számára az új, egyedi megoldásokat. 

 

Az értékteremtés katalizátora

Ha egy partnernek új ötlete van egy értéknövelt szolgáltatásra, de segítségre van szüksége a piacra viteléhez, akkor a Fujitsu Ecosystem Platform katalizátorként támogathatja az innovációt és a mélyebb együttműködést. A partnerek ún. co-creation foglalkozásokon vehetnek részt a Fujitsu bevált Human Centric Experience Design (HxD) módszertana alapján. A foglalkozásokon különböző területek szakértői találkoznak egymással, köztük több partner, ügyfél és a Fujitsu képviselői, hogy együtt finomítsák és véglegesítsék a megoldást. 

 

„Az ökoszisztéma egy olyan kihívásra reagál, amellyel mostanában sok vállalat szembesül. Nevezetesen, hogy nehezen jutnak hozzá felkészült, több területen is jártas műszaki szakemberekhez. A platform azzal orvosolja ezt a problémát, hogy együttműködést tesz lehetővé a szakma legjobb koponyái és a régió legígéretesebb technológiai startupjai között az innováció ösztönzésére. Arra számítunk, hogy a Fujitsu haladó szemléletére támaszkodva mi is hatékonyan együtt tudunk majd dolgozni más partnerekkel a gépi tanulás és az MI új alkalmazási területeinek beazonosításán” – nyilatkozta Kasia Borowska, a Brainpool AI ügyvezető igazgatója.

 

Hozzáférés az Ecosystem Hubhoz: https://www.fujitsu.com/ecosystem

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hamarosan a bankok működését is segítheti az Ecomate app

Hamarosan a bankok is bevezethetik az ff.next Ecomate alkalmazását, amely a piacon egyedülálló módon ötvözi a pénzügyi edukációt és környezeti tudatosságra nevelést. Az Ecomate tavaly októberben elnyerte a Vodafone Digitális Díj Bolygónk és Fenntarthatóság kategóriájának megosztott első helyezését, a zöld banki alkalmazás fejlesztése azóta pedig jelentősen felgyorsult. 

2021. március 1. 12:01

Műszaki-informatikai fejlesztés Szombathelyen

Az ELTE „EFOP-3.6.1-16-2016-00023 azonosító számú, Kutatás-fejlesztési tevékenység megvalósítása az Eötvös Loránd Tudományegyetem szombathelyi kampuszán" projektje az informatikai és a természettudományi területeken az ELTE budapesti és szombathelyi adottságainak, erőforrásainak, kapacitásainak és lehetőségeinek figyelembe vételével – minden ottani előzmény nélkül  – létrehozott és beindított egy jelentős kutatás-fejlesztési és oktatási fejlesztést Szombathelyen.

2021. március 1. 10:53

Egyre több e-autót használnak a magyarok

Az egyik legmodernebb és leginnovatívabb elektromos autó, a Volkswagen ID.3 is bekerült az E.ON Hungária Csoport e-flottájába, jelentette be közös sajtótájékoztatón az energiavállalat, a Porsche Hungaria és Mercarius Flottakezelő. Az e-mobilitásban aktív vállalatok vezetői arra számítanak, hogy az elektromos autók térnyerése az idén is folytatódik.

2021. március 1. 09:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén 20 éves az Adverticum

2021. február 8. 14:49

Kinőtte a határokat a Codecool

2021. február 1. 14:47

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55