Tegye négyévszakossá a teraszát kültéri hősugárzóval!

forrás: Prím Online, 2020. december 2. 19:38

Akár nagy terasz, akár egy kis erkély tartozik az otthonunkhoz, általában nem tudjuk kihasználni a téli hónapokban. Természetesen senki sem ücsörög szívesen a hidegben, azonban a kültéri fűtési technikák nagy része nem elég hatékony. Ráadásul jelentős hővesztéssel is járhatnak, így pénz- és energiapazarlóak is.

A kültéri gázfűtés hátrányai

 

Éttermek, szórakozóhelyek kerthelyiségeit gyakran fűtik úgynevezett hőkandeláberekkel. Ezek a magas, gombára emlékeztető fűtőtestek PB-gázpalackokkal működnek. Felülről sugározzák a melegített levegőt, körülbelül négyméteres hatósugárban.

 

A hőkandelábereken először egy fémlemez melegszik fel. Ez az úgynevezett hővető lemez lesz az, amely továbbítva a hőenergiát, felfűti a környező levegőt. Ennélfogva először meg kell várnunk, amíg a fém felmelegszik, ezután kezdi csak meg a kandeláber a környezet fűtését. 

 

További hátránya, hogy sajnos ezek a gázzal működő berendezések ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. Ugyanis ha fúj a szél, vagy nem fedett területen alkalmazva esik valamilyen csapadék, a megtermelt hőenergia kárba vész.

 

Az elektromos hőlégbefúvók kültéri használata

 

Az elektromos hőlégbefúvók működési elve azon alapszik, hogy a fűtőszál által megtermelt hőenergiát egy nagy teljesítményű ventilátor szétteríti a térben. Emiatt teljesen nyitott terek fűtésére nem alkalmas. Használják azonban sátrak, téli kertek, több oldalról zárt teraszok, erkélyek fűtésére. 

 

Azonban mivel ezek a berendezések is a levegőt melegítik, az időjárás ezek hatékonyságát is nagyban befolyásolja. Ráadásul a meleget eloszlatni hivatott ventilátorok lapátjai felverik a port és a különböző szennyeződéseket. Ezek pedig az arra érzékeny embereknél irritációt okozhatnak, illetve allergiás reakciót is kiválthatnak.

 

Ideális megoldás az infra hősugárzó

 

A modern infra hősugárzók óriási előnye, hogy nincsenek kitéve a környezeti hatásoknak. Ennek az oka nem más, mint hogy ezek a fűtőtestek nem a levegőt melegítik, ennélfogva a szél nem képes elfújni a leadott hőt. Az infra hősugárzók ugyanis a hatósugarukban elhelyezkedő szilárd testeket melegítik fel hosszabb vagy rövidebb infrasugarakkal. A fokozatok beállítása rajtunk múlik, a szerkezet igazodik az igényeinkhez.

 

A különböző hosszúságú sugarak nem csak melegítenek, bizonyítottan pozitív egészségügyi hatásuk is van. Többek között sebgyógyulásban, izomregenerációban, relaxálásban segítik az emberi szervezetet.

 

Tökéletesen vízálló és érintésvédett, minimál dizájnnal ellátott, esztétikus fűtőtestekről van szó. Energiatakarékosak, modern LED-kijelzővel rendelkeznek, és további előnyük, hogy amint bekapcsoljuk őket, azonnal melegíteni kezdenek.

 

Hűvös téli estéken sem kell hát nélkülöznünk teraszunk, balkonunk hangulatát. Egy elektromos infra hősugárzó kellemesen melegíti fel kedvenc kinti nyugágyunkat.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az elektromosautó-töltők legfontosabb tulajdonságai

Míg mindössze néhány éve az elektromos autó inkább sci-fi volt, mint valóság, az utóbbi években egyre több zöld rendszámú autót látunk az utakon. Igaz, ennek a magyar szabályozás is az oka, amely “éppcsak” hibrid autóknak is engedélyezi ennek a használatát.

2021. január 19. 09:32

Mérjünk rendszeresen véroxigént!

Manapság nagyon sokszor hallhatjuk a fogalmat, hogy bizonyos esetekben mérni kell a vérünk oxigénszintjét. De vajon ez miért fontos, és mit állapíthatunk meg belőle? Mai cikkünkből kiderül, hogy mit kell tudni a véroxigén méréséről. 

2021. január 19. 09:21

Kinek éri meg 2021-től a kata?

A 2021. január 1-jén bevezetett szabályok miatt jó néhány kisadózónak más adózási forma után kell néznie. Melyek ezek az új szabályok? Kinek lesz jó idén is a kata? Akinek már nem jó, milyen adózási formák közül választhat? Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

2021. január 14. 15:03

Megbízható szervizet keres edzőtermi és fitnessgépeinek? Akkor ne görgessen tovább!

Valljuk be, egy fitnessterem üzemeltetése nem egyszerű feladat. Számos nagyobb vállalat vagy kisebb vállalkozó kezdett már neki és bukott bele, hiszen nem számolt számos olyan buktatóval, amelyek az edzőterem végét jelenthetik. Nem csak a terem megfelelő marketingjén és az edzeni vágyók odacsábításán van a legnagyobb hangsúly, hanem a megfelelő és minőségi gépek beszerzésén egyaránt. 

2021. január 14. 14:54

A sárga és a szürke, avagy ezek lettek az év színei

A Pantone minden év decemberében kiválasztja az év színeit, ami egyfajta előrejelzésnek is tekinthető arra vonatkozólag, hogy mely színek lesznek trendiek a következő egy évben. A színek jellemzően nem találomra kerülnek kiválasztásra, hanem a színválasztást a világban zajló események ihletik. 2020-ban a Classic Blue fantázianévre hallgató kék árnyalat volt az év színe, mely a nyugalmat és a stabilitást hivatott jelképezni. 2021-re viszont két szín is az év színeként tündökölhet, az egyik az Ultimate Grey névre keresztelt semleges szürke, a másik pedig az Illuminating fantázianevű napsárga árnyalat lett.

2021. január 12. 15:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás