Diákok digitális oktatását segíti a Sberbank

forrás: Prím Online, 2020. december 4. 16:50

Pedagógusoknak és rászoruló gyermekeknek biztosít digitális eszközöket a Magyar Bankszövetség által létrehozott JÓTETT Bank – Digitális Gyorsítósáv program, amelyhez a Sberbank Magyarország Zrt. is csatlakozott.

A köznevelési intézmények digitális munkarendjének tavaszi bevezetését követően számos iskolában előfordult, hogy családok ajánlották fel a már nem használt számítógépeiket, okoseszközeiket, hogy a szegényebb sorsú diákok is elérjék az online oktatási anyagokat és részt vehessenek a tanórákon. 

 

A Sberbank szerint most kiemelt fontosságú, hogy erre a kihívásra a bankszektor is pozitív választ tudjon adni, ezért csatlakozott az iskolákat, pedagógusokat, illetve rászoruló diákokat érintő, digitális felzárkóztatását célzó adományozási programhoz. A hazai pénzintézeteket tömörítő Magyar Bankszövetség „JÓTETT Bank” kezdeményezésén belül hirdette meg 2020. november 30. és 2021. január 15. között a Digitális Gyorsítósáv adományprogramját. Eszközadományával a Sberbank is segítséget kíván nyújtani, hiszen a koronavírus miatt kialakuló helyzet szükségessé tette a digitális oktatás eszközrendszerének megteremtését.

 

„Az alapvető digitális készségek elsajátítása ma már a fiatalok mindennapi boldogulásának feltétele. Az eszközadománnyal mi is szeretnénk hozzájárulni az infokommunikációs felzárkóztatáshoz, a digitális oktatás támogatásához és ezáltal az egyenlő esélyek megteremtéséhez” – hangsúlyozta Szabó Richard, a Sberbank Magyarország Zrt. vezérigazgatója.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás