Hogyan triplázhatják meg mobil robotok egy feldolgozó vállalat termelékenységét?

forrás: Prím Online, 2020. december 4. 15:32

Az automatizálás egyre nagyobb lendülete az FMCG szektort is elérte. A modern gyártóvállalatok élnek a digitális átalakulás által kínált lehetőségekkel, hogy ezzel lean gyártást érjenek el, kihasználva a növekedés kulcsfontosságú mozgatórugói, az automatizálás és a mesterséges intelligencia által nyújtott előnyöket. A gyógynövények feldolgozásával foglalkozó Infinitus az automatizálásnak köszönhetően tett szert versenyelőnyre: autonóm mobil robotokkal (AMR-ekkel) sikerült megtripláznia a termelékenységét.

Annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb minőséget nyújtsa az egyre inkább az automatizálás által dominált iparágban, a kínai gyógynövény-kiegészítők kutatásával és fejlesztésével, valamint feldolgozásával foglalkozó Infinitus Company Ltd. a belső logisztika hatékonyságát nevezte meg a fejlődés legfontosabb mozgatórugójának. Ennek eredményeképpen a vállalat három, a legmodernebb technológiát alkalmazó autonóm mobil robotot (AMR-t) (a Mobile Industrial Robots MiR200 modelljeit) telepített a kanalas orvosságokat gyártó (Jiangmen-i) üzemébe. 

 

 

A szóban forgó, működését 2005-ben megkezdő üzem idővel a konkurencia mögött találta magát, mivel a gyártóberendezésük már több, mint tíz éve használatban volt. A területet elérő ipari korszerűsítési hullám következtében az Infinitus kiemelt fontosságúvá tette a belső logisztikai folyamatok automatizálását annak érdekében, hogy kiküszöbölje a gyártás során előforduló torlódásokat és a munkaerő pazarlását. Zhou Zhaowei, az Infinitus Xinhui-ban létesített gyártóközpontjának igazgatója szerint a gyártósoraikban alkalmazott AMR-technológia magasabb színvonalat képvisel az automata vezérelt járművek (AGV-k) technológiájával szemben. Kiváló rugalmasságuknak, költséghatékonyságuknak, termelékenységüknek és egyedülálló vonzerejüknek köszönhetően az autonóm mobil robotok minden eddiginél gyorsabban teszik lehetővé az Infinitus számára, hogy tovább haladhassanak a vállalat automatizálásával. Mivel az AMR-ek már bevált és biztonságos megoldást jelentenek, csökkenhetik a gyártás szűk keresztmetszeteit és a késedelmeket, valamint a gyártóvállalatok legyőzhetik a munkaerőhiány okozta problémákat annak köszönhetően, hogy szakképzett alkalmazottaik értéknövelő, összetettebb feladatokkal foglalkozhatnak.

 

 

Az Infinitus üzemének termelésében jelentős javulás mutatkozott a modernizált berendezés és a MiR robotok telepítését követően, Zhou Zhaowei elmondása szerint "A jelenlegi termelési szintjük 3,5-szer magasabb, mint korábban." 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar startup felhasználói 100 milliót kerestek az elmúlt évben

Minden bizonnyal sokakban felmerül a kérdés, hogy pontosan mit is takar az, hogy egy vállalkozás „startup”-nak minősül. Alapvetően egy mikro- vagy kisvállalkozásként induló cégforma, amely tőke befektetőkre vár, melyből megvalósíthatja önálló és nagyratörő terveit. Egy startup cég esetében az egyik legszembetűnőbb képessége, az az innováció. A startup világban folyamatos az újra törekvés, az újítás jellemzi, legyen szó termékről, szolgáltatásról de nem utolsó sorban egy módszerről. Leginkább ami meghatározó, az az a mentalitás, hogy valami olyan értéket közvetítsen és adjon, amely eddig nem volt jellemző, elérhető. 

2021. január 16. 12:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05

Egy Waldorf-iskola nyerte a VISZ digitalizációs pályázatát

2020. december 11. 16:40
online sportfogadás