Kutatási Héttel indítja az évet a Corvinus Egyetem

forrás: Prím Online, 2021. január 11. 12:01

Hogyan alkalmazható az Össznemzeti Boldogság koncepciója a József Attila-lakótelepen? Hogyan őrizhető meg a vállalati versenyképesség a globális értékláncok COVID-19 zilálta korában? Milyen kihatásai vannak a matematikaoktatásnak a későbbi életünkre, döntéseinkre? Hogyan leszünk klímasemlegesek 2050-re? Mitől zöld egy kötvény és miért választanánk éppen egy ilyen befektetési lehetőséget? Hogyan azonosíthatóak az álhírek szövegelemző megoldásokkal?  Többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ a Corvinus előadói a január 11–15. között megszervezett Kutatási Héten.

Kutatási Hetet tart a Budapesti Corvinus Egyetem 2021. január 11–15. között. Az ötnapos online rendezvényen új programok, színes workshopok, izgalmas kutatások és külföldi vendégelőadók várják az érdeklődőket, de szakmai párbeszédekben és kutatással kapcsolatos képzésekben sem lesz hiány. 

 

Idén több új elemmel is bővül az egyetem hagyományos rendezvénye. Ilyen az Indítsd be a tudományos karrieredet a Corvinuson! című program, amely azokat a tehetséges mesterszakos vagy akár alapszakos hallgatókat szólítja meg, akik érdeklődnek a tudományos pálya, illetve a kutatás iránt. Számukra egy rövid előadás keretében mutatják be a tudományos karrier kezdetét jelentő doktori képzést és azokat a lehetőségeket, amelyeket a Corvinus a fiatal kutatók számára nyújt. 

 

 

Emellett a Kutatási Héten a résztvevők megtudhatják, lehet-e Budapestről Seattle-ben konferenciát szervezni, hogyan hat a digitalizáció a gazdaságra, mit jelentek a zöld pénzügyek, illetve, hogy néz ki a válságkezelés a turizmusban. A sokszínű kutatási workshopokon felül az oktatók, kutatók és hallgatók a nemzetközi kutatói profil építésének eszközeivel, valamint a Horizon Europe keretprogrammal is megismerkedhetnek. A kutatástámogatás témájú előadások között szerepel továbbá a publikációs teljesítmény mérhetőségéről szóló ismertető is.

 

Az előadások után lehetőség lesz kérdezni, illetve beszélgetni is az előadókkal. Az esemény részletes programja az egyetem honlapján érhető el. 

 

A Kutatási Hét előadásait, workshopjait a TEAMS felületen keresztül lehet majd elérni.

 

Külsős hallgatóként előzetes regisztráció szükséges az előadások meghallgatásához. Regisztrálni ezen az e-mail címen lehet: btotheva@uni-corvinus.hu.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mindössze 6 grammos a Huawei legújabb okoskarkötője

A Huawei bemutatta legújabb fitnesz kiegészítőjét, a Band 4e Active okoskarkötőt. A pehelykönnyű, csupán 17 grammos – szíj nélkül mindössze 6 grammos – okoseszköz hattengelyes mozgásérzékelőt, valamint OLED érintőkijelzőt kapott, és akár 14 napig is bírja egyetlen töltéssel átlagos használat mellett. Beépített csatjának köszönhetően egy mozdulattal kivehető a szíjból és a cipőre erősíthető, hogy még pontosabban mérje a futást vagy a biciklizést.  Emellett teljes értékű okoseszközként kapcsolódik a telefonunkhoz – Android és IOS rendszerekhez egyaránt – és megjeleníti a legfontosabb értesítéseket.

2021. január 19. 19:23

A Fujitsu szerint jönnek a dezinformációs támadások

A Fujitsu felhívja a figyelmet a társadalomban jelen lévő pánikot és félelmet kihasználni – vagy azt gerjeszteni – igyekvő dezinformációs kampányok megnövekedett kockázatára. Az internetes bűnözők már eddig is aktívan foglalkoztak a koronavírus-járvány miatt a személyi szabadság terén jelentkező vitás kérdésekkel, például a maszkviselés kötelezővé tételével és a szabad mozgás korlátozásával.

2021. január 19. 17:42

Gépgyártás: A fényes jövő - a jövő szabványos gépelemei

Mindig nehéz a gépeket jövőbemutató teljesítményre tervezni, mert sokféle tényezőt kell figyelembe venni, mint például a kialakulóban lévő technológiákat, a gyártási és összeszerelési folyamatokat. A bizonytalanság csökkentése érdekében mindig tanácsos szabványos gépelemeket használni - mondta Martin Ahner, termékoktató és a norelem ACADEMY vezetője.

2021. január 19. 15:57

Intelligens navigáció és vezeték nélküli töltés mini-holdrobotok számára

A robotoknak energiára van szükségük, még a Holdon is. Az elektromos áramot általában fedélzeti napelemekből nyerik, ám a kisebb méretű robotoknak kiegészítő áramforrásra is szükségük van. Ehhez két új technológiát – a vezeték nélküli töltést és az intelligens önálló navigációt – kombinálják a kutatók. A kisméretű robotokat úgy szerelik fel és tanítják be, hogy kiszámíthatatlan körülmények között is eljussanak a vezeték nélküli dokkolóállomásukhoz. Mindezt olyan környezetben, ahol a GPS technológia nem alkalmazható.

2021. január 19. 14:11

Új európai online piactér indult

A koronavírus-járvány rengeteg vállalatnak felnyitotta a szemét azzal kapcsolatban, hogy érdemes visszatérni s közelebbi, hazai vagy kontinensen belüli terméket vásárolni. Az európai piacon hatalmas még a fejlődési potenciál, ugyanis a kis- és középvállalkozások számtalanszor botlanak nyelvi nehézségekbe, ami gátat is vethet az együttműködéseknek. Ennek a problémának a megoldására is lehetőséget fog adni egy közelmúltban indult európai online piactér, ahol minden korábbinál egyszerűbben egymásra találhatnak a vállalatok. Az egyelőre lengyel-magyar-angol viszonylatban elérhető fejlesztést hamarosan kilenc országra terjesztik ki.

2021. január 19. 12:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás