Tudnivalók Google Ads-hirdetésekről

forrás: Prím Online, 2021. január 26. 09:14

Bár rengeteg keresőmotor létezik a nagyvilágban, mindössze 5-10 olyan van, amely ismert és amelyet sokan használnak. Ezek közül Európában a Google kereső a legismertebb.

A Google Ads az erre a keresőmotorra épülő fizetett hirdetéseket kezelő szolgáltatás, amely a hirdetéseket a találati lista előtt és után az organikus találatokhoz hasonlóan jeleníti meg, ösztönözve ezzel a látogatót, hogy rákattintson a hirdetésre. A hirdetőknek ugyanis csak a kattintások után kell fizetniük, függetlenül a megjelenések számától. 

 

Mit érdemes tudni a Google Ads működéséről?

 

A Google kereső algoritmusai ma már mesterséges intelligencia segítségével térképezik fel az oldalakat, ezért ma már nem lehet az oldalakon elhelyezett, a tartalomtól független kulcsszavak elhelyezésével becsapni a keresőt, tehát nem lehet ilyen trükkökkel a találati listában előre kerülni. A fizetős hirdetésekkel viszont lehetőség van arra, hogy az organikus találatokkal egyszerre, jó találati pozíciót kiharcolva jelenjen meg a weboldalunk a találati listában. Vannak persze céltudatos látogatók, akik nem foglalkoznak a hirdetésekkel, csak az organikus találatokkal, de szép számmal akadnak olyanok is, akik a lista minden elemére rákattintanak, különös tekintettel az első néhány helyen szereplő elemekre. 
 

 

Lehetőség van a listaszerű és a display hálózaton történő megjelenésre is. A display hálózaton történő megjelenésnél a hirdetések a képernyő jobb oldalán, a találati lista mellett jelennek meg. A hirdetések feladásánál meg kell adni azokat a kulcsszavakat, keresőkifejezéseket, amelyekre hirdetni szeretnénk. A hirdetések között az jelenik meg jobb pozícióban, aki többet ígér egy kattintásért. A hirdetés feladásánál meg lehet nézni az aktuális árat, ha hajlandóak vagyunk ennél többet adni, akkor tudunk a találati listában az első helyre kerülni. Mivel a normál találatoknál hosszú időt vesz igénybe egy jó pozíció kivívása, mindenképpen érdemes a fizetős hirdetéseket is igénybe venni. 

 

A licit összege mellett több más szempont - például a klikkelők száma - is szerepet játszik, de ebbe kár lenne most belebonyolódni. A maximális kattintási ár beállítása mellett meg kell adnunk egy költségkeretet, és biztosak lehetünk abban, hogy ezt a keretet a Google el is fogja költeni. 

 

A hirdetési kampányok megtervezéséhez és lebonyolításához vedd igénybe egy online marketing ügynökség, például a nagy tapasztalattal rendelkező Klikkmarketing szolgáltatásait. 

 

A megfelelő kulcsszavak megtalálásához segítségünkre lehet az ingyenesen használható Google Kulcsszótervező, amely ötleteket is ad a megfelelő kulcsszavakhoz, és minden kulcsszóhoz találunk statisztikai adatokat is.

 

Összegzés

 

Bármennyire is szeretnénk, ma már nagyon nehéz Google Ads nélkül a találati lista kedvező pozícióit elcsípni.

Kulcsszavak: hirdetés Google

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

2024. március 1. 22:27

Digitális matekkurzus a sikeres érettségiért

A matek érettségi kitartó felkészülést igényel, ami időnként megterheli a végzősöket. Ezen változtatnak az interaktív módszerek, amelyek újszerűen, élvezetesen adják át és mélyítik el a tudást. A diákok annyira szeretik, hogy nem is várnak vele az utolsó évig.

2024. március 1. 22:23

Egy finom rántotta mindig jó választás

A rohanó hétköznapokban sem feledkezhetünk meg a tápanyagdús reggelikről, de hétvégente is jól esik körbeülni szeretteinkkel az asztalt, és finom falatokkal indítani a napot. Az egyik legjobb opció egy kiadós rántotta, amely energiát ad egész délelőttre! 

2024. március 1. 22:18

Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

2024. március 1. 22:13

Az ausztriai munkavállalók családi juttatásai

Jó tudni, hogy az osztrák adó- és társadalombiztosítási rendszer számos juttatást és adókedvezményt biztosít a munkavállalók számára. Mivel ez jelentősen eltérhet a magyar törvényektől, így érdemes alaposan utánanézni a lehetőségeknek. Ebben olyan cégek segítségére is számíthatunk, melyek otthon vannak ezen a területen, és nem csupán információt adnak, de a konkrét igénylést is rájuk bízhatjuk.

2024. március 1. 21:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05