Tudnivalók Google Ads-hirdetésekről

forrás: Prím Online, 2021. január 26. 09:14

Bár rengeteg keresőmotor létezik a nagyvilágban, mindössze 5-10 olyan van, amely ismert és amelyet sokan használnak. Ezek közül Európában a Google kereső a legismertebb.

A Google Ads az erre a keresőmotorra épülő fizetett hirdetéseket kezelő szolgáltatás, amely a hirdetéseket a találati lista előtt és után az organikus találatokhoz hasonlóan jeleníti meg, ösztönözve ezzel a látogatót, hogy rákattintson a hirdetésre. A hirdetőknek ugyanis csak a kattintások után kell fizetniük, függetlenül a megjelenések számától. 

 

Mit érdemes tudni a Google Ads működéséről?

 

A Google kereső algoritmusai ma már mesterséges intelligencia segítségével térképezik fel az oldalakat, ezért ma már nem lehet az oldalakon elhelyezett, a tartalomtól független kulcsszavak elhelyezésével becsapni a keresőt, tehát nem lehet ilyen trükkökkel a találati listában előre kerülni. A fizetős hirdetésekkel viszont lehetőség van arra, hogy az organikus találatokkal egyszerre, jó találati pozíciót kiharcolva jelenjen meg a weboldalunk a találati listában. Vannak persze céltudatos látogatók, akik nem foglalkoznak a hirdetésekkel, csak az organikus találatokkal, de szép számmal akadnak olyanok is, akik a lista minden elemére rákattintanak, különös tekintettel az első néhány helyen szereplő elemekre. 
 

 

Lehetőség van a listaszerű és a display hálózaton történő megjelenésre is. A display hálózaton történő megjelenésnél a hirdetések a képernyő jobb oldalán, a találati lista mellett jelennek meg. A hirdetések feladásánál meg kell adni azokat a kulcsszavakat, keresőkifejezéseket, amelyekre hirdetni szeretnénk. A hirdetések között az jelenik meg jobb pozícióban, aki többet ígér egy kattintásért. A hirdetés feladásánál meg lehet nézni az aktuális árat, ha hajlandóak vagyunk ennél többet adni, akkor tudunk a találati listában az első helyre kerülni. Mivel a normál találatoknál hosszú időt vesz igénybe egy jó pozíció kivívása, mindenképpen érdemes a fizetős hirdetéseket is igénybe venni. 

 

A licit összege mellett több más szempont - például a klikkelők száma - is szerepet játszik, de ebbe kár lenne most belebonyolódni. A maximális kattintási ár beállítása mellett meg kell adnunk egy költségkeretet, és biztosak lehetünk abban, hogy ezt a keretet a Google el is fogja költeni. 

 

A hirdetési kampányok megtervezéséhez és lebonyolításához vedd igénybe egy online marketing ügynökség, például a nagy tapasztalattal rendelkező Klikkmarketing szolgáltatásait. 

 

A megfelelő kulcsszavak megtalálásához segítségünkre lehet az ingyenesen használható Google Kulcsszótervező, amely ötleteket is ad a megfelelő kulcsszavakhoz, és minden kulcsszóhoz találunk statisztikai adatokat is.

 

Összegzés

 

Bármennyire is szeretnénk, ma már nagyon nehéz Google Ads nélkül a találati lista kedvező pozícióit elcsípni.

Kulcsszavak: hirdetés Google

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Robotfűnyíró – avagy a kertgondozás kiszervezése biztos helyre

A modern és felhasználóbarát porszívókra egész nyugodtan tekinthetünk úgy, mint a kert gondozásának és a fű ápoltan tartásának megbízható és folyamatosan rendelkezésre álló eszközeire. A cikkben részletesen is igyekszünk rávilágítani a használatuk hozzáadott értékére.

2021. február 11. 11:11

A közületi levegőfertőtlenítő hasznossága és hozzáadott értéke

Ebben a cikkben egy igencsak hasznos eszköz, egész pontosan a közületi levegőfertőtlenítő hasznosságát igyekszünk minél inkább szemléltetni. Vagyis arra próbálunk meg rávilágítani, mennyire fontos és hasznos célt szolgál maga az alkalmazás.

2021. február 10. 08:57

A koronavírus hatása a környezetvédelemre

A jelenlegi vírushelyzet nem csak az emberekre van befolyással, hanem a környezetvédelemre is. Amit az elmúlt pár évben sikerült elérni a környezetvédelem területén, jelenleg háttérbe szorul, és más problémák kerültek az előtérbe. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a körülöttünk lévő természetet ugyanúgy érinti a vírushelyzet, mint minket.

2021. február 8. 17:00

Immunerősítés természetes módszerekkel

Amikor a szervezetünket kórokozók támadják meg, szembe kell nézniük a természetes “védőpajzsunkkal”, azaz az immunrendszerünkkel. Ha megfelelően működik, akkor képes gyorsan leszámolni a betolakodókkal, és sokkal enyhébb tünetekkel és rövidebb idő alatt átesünk a betegségen. 

2021. február 6. 16:45

Hasznos tárgyak, amik egyetlen háztartásból sem hiányozhatnak

Manapság sajnos “kihalófélben” vannak a bármit megjavító, mindenhez (is) értő ezermesterek, hiszen a legtöbb használati tárgyból egyszerűbb újat vásárolni, mint a régit megszerelni. Viszont így is akadnak olyan apróbb feladatok, amiket szinte bárki el tud végezni, és nem kell hozzá különleges barkácstudás sem. Csupán néhány hasznos kis segédeszköz, aminek minden háztartásban ott a helye, hiszen biztos, hogy időnként szükség lesz rá. Nézzük, melyek ezek!

2021. február 4. 16:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén 20 éves az Adverticum

2021. február 8. 14:49

Kinőtte a határokat a Codecool

2021. február 1. 14:47

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55