Hasznos tárgyak, amik egyetlen háztartásból sem hiányozhatnak

forrás: Prím Online, 2021. február 4. 16:57

Manapság sajnos “kihalófélben” vannak a bármit megjavító, mindenhez (is) értő ezermesterek, hiszen a legtöbb használati tárgyból egyszerűbb újat vásárolni, mint a régit megszerelni. Viszont így is akadnak olyan apróbb feladatok, amiket szinte bárki el tud végezni, és nem kell hozzá különleges barkácstudás sem. Csupán néhány hasznos kis segédeszköz, aminek minden háztartásban ott a helye, hiszen biztos, hogy időnként szükség lesz rá. Nézzük, melyek ezek!

Varrókészlet

 

No nem kell rögtön nagyanyáink hatalmas varródobozára gondolni, de bizony néhány tű és tekercs cérna még a legkisebb fiókban is elfér. Hisz bármikor előfordulhat, hogy leesik egy gomb, kibomlik egy varrás, vagy az anyag széle fesleni kezd. Ezeket a problémákat pedig varrónői képesítés nélkül is könnyen orvosolhatjuk.

 

Egy tű pedig közel sem csak varrásra használható: kitiszíthatóak vele az olyan apró kis rések, mint például a mobiltelefon töltőcsatlakozója, ami a belekerülő szöszöktől hajlamos eltömődni, és így a készülék nem veszi fel a töltést. Emellett alkalmas a SIM-tálca kinyitására, az összecsomósodott cipőfűzők kibogozására és még vagy egy tucat dologra. 

 

Olló

 

Ahol nem indokolt a sniccer vagy a kés használata, ott valószínűleg egy ollóra lesz szükség. Szinte mindent el lehet vágni vele, a papírtól kezdve a textilen át a vékonyabb műanyagokig. Persze ehhez nem árt, ha nem csak egy sima papírvágó ollóval rendelkezünk, hanem valami masszívabbal is. Legalább 2-3 olló mindenképp legyen a háztartásban. 

 

Ha pedig gyakran vágunk ragacsos vagy könnyen gyűrődő anyagokat, akkor válasszunk egy tapadásmentes bevonattal ellátott ollót a Fiskars & Gerber termékek webáruházából. Ezt tisztán tartani is könnyebb. 

Ragasztó

 

Ha valami eltörik vagy elreped, még nem feltétlenül kell kidobni, hiszen lehet, hogy egy kis ragasztással is orvosolható a probléma. Az íróasztal környékén legyen pár tekercs cellux, illetve stiftes vagy folyékony papírragasztó - ezek irodai, illetve iskolai feladatokhoz többnyire elegendőek is. 

 

Mellette viszont nem árt, ha van a lakásban olyan speciális, erős ragasztó is, amit használhatunk fára, műanyagra, bőrre vagy akár fémre is. Ezzel viszont óvatosan bánjunk, csak gumikesztyűben ragasszunk vele, és persze tartsuk távol a gyerekektől. 

 

Kalapács, csavarhúzó, szög, csavar

 

A barkácskészlet legalapvetőbb darabjai. Bármikor szükség lehet rájuk, ezért jó, ha mindig kéznél vannak. Akár egy szöget, képet vagy díszt kell feltenni a falra, akár egy kilazult szekrényajtót megigazítani vagy egy rozoga bútort kicsit stabilizálni, biztosan ezeket fogjuk keresni először. 

 

Kalapácsból elég akár egyetlen minőségi darab is, viszont szögből és csavarból legyen többféle méret, illetve ugyanígy a csavarhúzóból is. Vásárolhatunk akár egy komplett szettet is, ami valószínűleg évekig kiszolgál majd, főleg, ha nem használjuk minden egyes nap.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Robotfűnyíró – avagy a kertgondozás kiszervezése biztos helyre

A modern és felhasználóbarát porszívókra egész nyugodtan tekinthetünk úgy, mint a kert gondozásának és a fű ápoltan tartásának megbízható és folyamatosan rendelkezésre álló eszközeire. A cikkben részletesen is igyekszünk rávilágítani a használatuk hozzáadott értékére.

2021. február 11. 11:11

A közületi levegőfertőtlenítő hasznossága és hozzáadott értéke

Ebben a cikkben egy igencsak hasznos eszköz, egész pontosan a közületi levegőfertőtlenítő hasznosságát igyekszünk minél inkább szemléltetni. Vagyis arra próbálunk meg rávilágítani, mennyire fontos és hasznos célt szolgál maga az alkalmazás.

2021. február 10. 08:57

A koronavírus hatása a környezetvédelemre

A jelenlegi vírushelyzet nem csak az emberekre van befolyással, hanem a környezetvédelemre is. Amit az elmúlt pár évben sikerült elérni a környezetvédelem területén, jelenleg háttérbe szorul, és más problémák kerültek az előtérbe. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a körülöttünk lévő természetet ugyanúgy érinti a vírushelyzet, mint minket.

2021. február 8. 17:00

Immunerősítés természetes módszerekkel

Amikor a szervezetünket kórokozók támadják meg, szembe kell nézniük a természetes “védőpajzsunkkal”, azaz az immunrendszerünkkel. Ha megfelelően működik, akkor képes gyorsan leszámolni a betolakodókkal, és sokkal enyhébb tünetekkel és rövidebb idő alatt átesünk a betegségen. 

2021. február 6. 16:45

Hasznos tárgyak, amik egyetlen háztartásból sem hiányozhatnak

Manapság sajnos “kihalófélben” vannak a bármit megjavító, mindenhez (is) értő ezermesterek, hiszen a legtöbb használati tárgyból egyszerűbb újat vásárolni, mint a régit megszerelni. Viszont így is akadnak olyan apróbb feladatok, amiket szinte bárki el tud végezni, és nem kell hozzá különleges barkácstudás sem. Csupán néhány hasznos kis segédeszköz, aminek minden háztartásban ott a helye, hiszen biztos, hogy időnként szükség lesz rá. Nézzük, melyek ezek!

2021. február 4. 16:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27

Idén 20 éves az Adverticum

2021. február 8. 14:49

Kinőtte a határokat a Codecool

2021. február 1. 14:47

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59