Immunerősítés természetes módszerekkel

forrás: Prím Online, 2021. február 6. 16:45

Amikor a szervezetünket kórokozók támadják meg, szembe kell nézniük a természetes “védőpajzsunkkal”, azaz az immunrendszerünkkel. Ha megfelelően működik, akkor képes gyorsan leszámolni a betolakodókkal, és sokkal enyhébb tünetekkel és rövidebb idő alatt átesünk a betegségen. 

Ellenben ha az immunrendszer legyengült állapotban van, akkor a kórokozók győzedelmeskednek, és a szervezetbe bejutva olyan tüneteket okoznak, amelyek miatt nem tudod ellátni a mindennapi feladataidat, és ágynak esel, akár hetekre is. Ha ezt szeretnéd elkerülni, akkor javasolt megerősíteni az immunrendszered, amely természetes módszerekkel is lehetséges.


A stressz csökkentése

 

A túlzott stressz számos problémát tud okozni: alvászavarokat, a koncentráció csökkenését, döntésképtelenséget, állandó ingerültséget, csökkent teljesítőképességet, negatív hangulatot. Aki állandó stresszben éli mindennapjait, az nehezen tud helytállni a munkahelyén, de még a magánéletére is hatással van.

 

Mindemellett pedig a túlzott feszültség az immunrendszert is képes legyengíteni, ami ezáltal fogékonyabbá válik a betegségekre. Ha pedig még lázasan fekve is azon stresszelünk, hogy egyébként rengeteg dolgunk lenne, ami most eltolódik, azzal csak még tovább gyengítjük az immunrendszert… ördögi kör. 

 

Ezért a mindennapokban törekedj arra, hogy minimalizáld a stresszt, és megőrizd a nyugodt tudatállapotot. A kiegyensúlyozott életvitel pedig az immunrendszeredre is jó hatással lesz

 

A gyógynövények ereje

 

Amikor még nem léteztek modern gyógyszerek, akkor az emberek minden problémájukat azzal kezelték, amit a természetben találtak: ásványokkal, állati eredetű hatóanyagokkal és persze gyógynövényekkel. 

 

Ráadásul aki rendelkezik a kellő ismeretekkel, az a növényeket oly módon is össze tudja válogatni, hogy a benne lévő hatóanyagok erősítsék egymás hatását, ezáltal még kiemelkedőbb gyógyerővel bírjanak. Ezt nevezik hatóanyag-szinergizmusnak. 

 

A Myrobalan iMU.18 kapszulája is ezen az elven készült, és 18 különböző gyógynövényből áll, melyek komplexen erősítik az immunrendszert. Rendszeres fogyasztása növeli a szervezet ellenállóképességét a betegségekkel szemben, ha pedig már megtörtént a baj, lerövídíti a gyógyulás idejét. 

Persze azért a hangsúlyt mindig érdemes inkább a megelőzésre helyezni, és mindent megtenni annak érdekében, hogy lehetőleg ne betegedjünk meg. 

 

A kimerültség legyőzése

 

Rengeteg ember éli a napjait túlhajszolt tempóban. Munka, család, barátok, tanulás, hobbi, és mellette még pihenni is kéne valamikor… és sajnos általában erre jut a legkevesebb idő. Pedig a folyamatos kimerültség semmi jóra sem vezet. 

 

Aki sosem tud teljesen feltöltődni, az meglehetősen nehezen tud helytállni a mindennapokban, hiszen folyamatosan fáradt. Ráadásul a pihenés hiánya miatt az immunrendszer is legyengül, a kimerültség és a betegség pedig a legrosszabb kombó.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Robotfűnyíró – avagy a kertgondozás kiszervezése biztos helyre

A modern és felhasználóbarát porszívókra egész nyugodtan tekinthetünk úgy, mint a kert gondozásának és a fű ápoltan tartásának megbízható és folyamatosan rendelkezésre álló eszközeire. A cikkben részletesen is igyekszünk rávilágítani a használatuk hozzáadott értékére.

2021. február 11. 11:11

A közületi levegőfertőtlenítő hasznossága és hozzáadott értéke

Ebben a cikkben egy igencsak hasznos eszköz, egész pontosan a közületi levegőfertőtlenítő hasznosságát igyekszünk minél inkább szemléltetni. Vagyis arra próbálunk meg rávilágítani, mennyire fontos és hasznos célt szolgál maga az alkalmazás.

2021. február 10. 08:57

A koronavírus hatása a környezetvédelemre

A jelenlegi vírushelyzet nem csak az emberekre van befolyással, hanem a környezetvédelemre is. Amit az elmúlt pár évben sikerült elérni a környezetvédelem területén, jelenleg háttérbe szorul, és más problémák kerültek az előtérbe. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a körülöttünk lévő természetet ugyanúgy érinti a vírushelyzet, mint minket.

2021. február 8. 17:00

Immunerősítés természetes módszerekkel

Amikor a szervezetünket kórokozók támadják meg, szembe kell nézniük a természetes “védőpajzsunkkal”, azaz az immunrendszerünkkel. Ha megfelelően működik, akkor képes gyorsan leszámolni a betolakodókkal, és sokkal enyhébb tünetekkel és rövidebb idő alatt átesünk a betegségen. 

2021. február 6. 16:45

Hasznos tárgyak, amik egyetlen háztartásból sem hiányozhatnak

Manapság sajnos “kihalófélben” vannak a bármit megjavító, mindenhez (is) értő ezermesterek, hiszen a legtöbb használati tárgyból egyszerűbb újat vásárolni, mint a régit megszerelni. Viszont így is akadnak olyan apróbb feladatok, amiket szinte bárki el tud végezni, és nem kell hozzá különleges barkácstudás sem. Csupán néhány hasznos kis segédeszköz, aminek minden háztartásban ott a helye, hiszen biztos, hogy időnként szükség lesz rá. Nézzük, melyek ezek!

2021. február 4. 16:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27

Idén 20 éves az Adverticum

2021. február 8. 14:49

Kinőtte a határokat a Codecool

2021. február 1. 14:47

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59