A koronavírus hatása a környezetvédelemre

forrás: Prím Online, 2021. február 8. 17:00

A jelenlegi vírushelyzet nem csak az emberekre van befolyással, hanem a környezetvédelemre is. Amit az elmúlt pár évben sikerült elérni a környezetvédelem területén, jelenleg háttérbe szorul, és más problémák kerültek az előtérbe. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a körülöttünk lévő természetet ugyanúgy érinti a vírushelyzet, mint minket.

Éppen ezért nem csak magunkra és embertársainkra szükséges kiemelkedő figyelmet fordítanunk, hanem a környezetünk megóvásáért is meg kell tenni a szükséges lépéseket. 

 

A járványhelyzet és a műanyagtermelés

 

A járványhelyzet kialakulását követően a felhasznált műanyag mennyisége még nagyobb terhet rótt a környezetre. A párszor használatos maszkok, valamint gumikesztyűk hamar a szemetesben végzik - jobb esetben. Mindemellett a megnövekedett fertőtlenítőszer használat sincs előnyös hatással a bolygóra, hiszen rengeteg hulladék termelődik ezáltal is. Továbbá ma már csak elvitelre kérheted a kávédat, az éttermekben az ételeket - amelyek a vendéglátó egységek fennmaradása miatt kiváló ötlet, de hulladék szempontjából borzalmas. 

 

Ezeket az ételeket és italokat műanyag poharakba, valamint hungarocell tárolóban helyezik el, végül pedig műanyag zacskóval zárják a megrendelést. Az otthoni vízfogyasztás is kimerül legtöbb esetben a műanyag palackos vizek megvásárlásában. 

 

Azonban könnyen orvosolható ez a probléma, hiszen a Montivíz ballonjai mindamellett, hogy újrahasznosíthatók, segítségükkel elkerülheted a hatalmas mennyiségű műanyag áradatot.

 

Több figyelem, nagyobb környezettudatosság

 

Manapság minden a járványról szól, nem csak a hírekben, de a közösségi média felületein is olvashatjuk a görbék napi szintű alakulását. Azonban nem csak ezzel kellene törődni, hiszen amint leküzdjük a járványhelyzetet, egy sokkal nagyobb és hosszú távon gyilkosabb problémával találjuk magunkat szemben. A nem újrahasznosítható hulladék mennyisége csak nő, azonban ebben a helyzetben is tehetsz az ügy érdekében! Csupán néhány dologra kell odafigyelned ahhoz, hogy apró lépéseket tegyél a cél eléréséhez. 

 

Mindenekelőtt hordj mosható maszkot. Azzal, hogy kézműves terméket vásárolsz, nem csak támogatod a vállalkozót munkájában, valamint egyedi és személyre szabott maszkot viselhetsz, de csökkentheted a környezeti lábnyomodat is. Azonban mindig tartsd észben, hogy legalább 2-3 naponta mosd ki egészséged érdekében.

 

Most se feledkezz meg a hulladék szelektív gyűjtéséről és tanulj meg újrahasznosítani. 

 

Figyelj oda az általad termelt hulladék mennyiségére. Műanyag zacskó helyett használj textilszatyrokat vagy zsákokat. Ezeket végtelenszer újrahasználhatod, csupán időnkénti mosásra szorulnak.

 

A megfelelő higiénia lényeges, azonban ne használj egyszer használatos fertőtlenítőkendőt. Nevezz ki textilkendőt törlőkendőnek, és miután lefújtad a tárgyakat fertőtlenítővel, csak törölgesd át azokat.


 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Robotfűnyíró – avagy a kertgondozás kiszervezése biztos helyre

A modern és felhasználóbarát porszívókra egész nyugodtan tekinthetünk úgy, mint a kert gondozásának és a fű ápoltan tartásának megbízható és folyamatosan rendelkezésre álló eszközeire. A cikkben részletesen is igyekszünk rávilágítani a használatuk hozzáadott értékére.

2021. február 11. 11:11

A közületi levegőfertőtlenítő hasznossága és hozzáadott értéke

Ebben a cikkben egy igencsak hasznos eszköz, egész pontosan a közületi levegőfertőtlenítő hasznosságát igyekszünk minél inkább szemléltetni. Vagyis arra próbálunk meg rávilágítani, mennyire fontos és hasznos célt szolgál maga az alkalmazás.

2021. február 10. 08:57

A koronavírus hatása a környezetvédelemre

A jelenlegi vírushelyzet nem csak az emberekre van befolyással, hanem a környezetvédelemre is. Amit az elmúlt pár évben sikerült elérni a környezetvédelem területén, jelenleg háttérbe szorul, és más problémák kerültek az előtérbe. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a körülöttünk lévő természetet ugyanúgy érinti a vírushelyzet, mint minket.

2021. február 8. 17:00

Immunerősítés természetes módszerekkel

Amikor a szervezetünket kórokozók támadják meg, szembe kell nézniük a természetes “védőpajzsunkkal”, azaz az immunrendszerünkkel. Ha megfelelően működik, akkor képes gyorsan leszámolni a betolakodókkal, és sokkal enyhébb tünetekkel és rövidebb idő alatt átesünk a betegségen. 

2021. február 6. 16:45

Hasznos tárgyak, amik egyetlen háztartásból sem hiányozhatnak

Manapság sajnos “kihalófélben” vannak a bármit megjavító, mindenhez (is) értő ezermesterek, hiszen a legtöbb használati tárgyból egyszerűbb újat vásárolni, mint a régit megszerelni. Viszont így is akadnak olyan apróbb feladatok, amiket szinte bárki el tud végezni, és nem kell hozzá különleges barkácstudás sem. Csupán néhány hasznos kis segédeszköz, aminek minden háztartásban ott a helye, hiszen biztos, hogy időnként szükség lesz rá. Nézzük, melyek ezek!

2021. február 4. 16:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén 20 éves az Adverticum

2021. február 8. 14:49

Kinőtte a határokat a Codecool

2021. február 1. 14:47

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55