A közületi levegőfertőtlenítő hasznossága és hozzáadott értéke

forrás: Prím Online, 2021. február 10. 08:57

Ebben a cikkben egy igencsak hasznos eszköz, egész pontosan a közületi levegőfertőtlenítő hasznosságát igyekszünk minél inkább szemléltetni. Vagyis arra próbálunk meg rávilágítani, mennyire fontos és hasznos célt szolgál maga az alkalmazás.

Mindezen felül abba is bele fogunk menni, hogy milyen területeken és környezetben jelentkezhet leginkább a közületi levegőfertőtlenítő hozzáadott értéke, tehát hol érdemes leginkább gondolkozni az alkalmazásában.

 

Vegyük át gyorsan, miben is segít egy közületi levegőfertőtlenítő

 

A közületi levegőfertőtlenítő működésének legfontosabb hozzáadott értéke, hogy gyakorlatilag hangtalanul képes semlegesíteni a levegőben található allergén és légszennyező anyagok csaknem egészét.

 

Konkrétabban fogalmazva 99,99%-ról beszélhetünk, többek között a pollen, állati szőrök, poratka allergén, penészgomba, baktériumok, vírusok, illékony szerves anyagok kapcsán. Mondani sem kell talán, mekkora előnye van annak, hogyha ezeket a nemkívánatos anyagokat sikerül semlegesíteni a rendszeresen belélegzett levegőből.

A közületi levegőfertőtlenítő alkalmazásával együtt járó további előnyök

 

Szintén a közületi levegőfertőtlenítő rendszeres alkalmazása mellett szóló érv lehet, hogy a működésének eredményeként a légtér ózontartalma is 25%-os mértékben csökkenthető. Úgyhogy ez is egy olyan tényező, ami még inkább vastagon húzza alá a körületi levegőfertőtlenítők gyakorlati hasznosságát.

 

A fentiek olvasatában persze leginkább az lesz a fő kérdés, hogy milyen területeken lehet a leginkább hasznosítani ezeket a készülékeket. Úgyhogy ennek jegyében a közületi levegőfertőtlenítő leginkább jellemző felhasználási területeivel folytatjuk a cikket.

 

Elsősorban ezeken a helyeken jelentkezhet a közületi levegőfertőtlenítő hasznossága

 

A közületi levegőfertőtlenítő hozzáadott értéke azokon a helyeken nyilvánul meg elsősorban, ahol kimondottan sokan fordulnak meg és tartózkodnak egyidőben, illetve egyetlen nap leforgása alatt. Ilyen helyekből pedig akad szép számmal.

 

Hogy néhány gyakorlati példát vegyünk, többek között a bevásárlóközpontok, orvosi rendelők, kórházak, önkormányzatok levegőjének fertőtlenítése céljából mindenképp kedvező megoldást kínál a közületi levegőfertőtlenítő alkalmazása.

 

Persze ez a rövid felsorolás tényleg csak egyfajta mintaként szolgálhat, és a ténylegesen szóba jöhető alkalmazási opciók sora majdhogynem végtelen hosszúságú. Merthogy a készülék hozzáadott értéke egészségügyi és élettani szempontból egyaránt elvitathatatlan.

 

Különösen akkor, hogyha az elmúlt hónapok egészségügyi helyzetét vesszük alapul. Talán nem túlzás azt kijelenteni, hogy a belélegzett levegő minőségéről történő gondoskodás minden eddiginél fontosabb kérdésnek számít.


 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mit érdemes tudni a fluktuációról?

A fluktuáció kifejezés általában automatikusan negatív érzéseket kelt. A rossz munkakörülményekkel, kevés fizetéssel és a be nem váltott ígéretekkel hozzák összefüggésbe, elsősorban munkavállalói megközelítésben.

2021. április 3. 10:43

Az autópálya-matricák díjkategóriái

Autópálya-matrica vásárlásakor nem csak arra kell figyelni, hogy garantáltan valamennyi használni kívánt díjköteles szakaszra megváltásra kerüljön az úthasználati jogosultság, de arra is, hogy ez használat csak a matrica érvényességi idején belül történhet. Ezenkívül nagyon fontos figyelni arra is, hogy a forgalmi engedély “J” mezőjében szereplő járműkategóriának megfelelő díjkategóriába tartozó autópálya-matrica kerüljön megvásárlásra.

2021. április 2. 10:14

Modern kültéri lámpák - a világítástechnika eszközei

A ház körüli világítást tudatosan kell megtervezni, s az már szinte biztos, hogy több lámpára is szükségünk lesz. Az már többnyire az udvar vagy a kert kialakításától egyaránt függ, hogy milyen típusú lámpát kell beszerezned.

2021. április 2. 09:16

Az élő rendezvények vonzanak? Nem vagy egyedül!

Egyre több és több online rendezvénnyel találkozunk, ami a jelenlegi helyzetben frissítő lehet a mindennapokban, ám mindannyian érezzük: valami mégis hiányzik, nagyon kellenének már az élő rendezvények. Vajon miért nincs olyan lehengerlő hatással ránk egy online esemény, mint egy live event?

2021. április 1. 10:38

Amit a B-vitaminról tudni kell

Bár sokféle B-vitamint létezik, ezek soha nem fordulnak elő önmagukban, egy-egy ételben mindig együtt vannak jelen. Egymás jótékony hatását kiegészítve segítenek az idegrendszer tökéletes működésében, valamint segítik a haj és a köröm növekedését, és azok megfelelő fényéhez is hozzájárulnak. 

2021. április 1. 10:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05