A közületi levegőfertőtlenítő hasznossága és hozzáadott értéke

forrás: Prím Online, 2021. február 10. 08:57

Ebben a cikkben egy igencsak hasznos eszköz, egész pontosan a közületi levegőfertőtlenítő hasznosságát igyekszünk minél inkább szemléltetni. Vagyis arra próbálunk meg rávilágítani, mennyire fontos és hasznos célt szolgál maga az alkalmazás.

Mindezen felül abba is bele fogunk menni, hogy milyen területeken és környezetben jelentkezhet leginkább a közületi levegőfertőtlenítő hozzáadott értéke, tehát hol érdemes leginkább gondolkozni az alkalmazásában.

 

Vegyük át gyorsan, miben is segít egy közületi levegőfertőtlenítő

 

A közületi levegőfertőtlenítő működésének legfontosabb hozzáadott értéke, hogy gyakorlatilag hangtalanul képes semlegesíteni a levegőben található allergén és légszennyező anyagok csaknem egészét.

 

Konkrétabban fogalmazva 99,99%-ról beszélhetünk, többek között a pollen, állati szőrök, poratka allergén, penészgomba, baktériumok, vírusok, illékony szerves anyagok kapcsán. Mondani sem kell talán, mekkora előnye van annak, hogyha ezeket a nemkívánatos anyagokat sikerül semlegesíteni a rendszeresen belélegzett levegőből.

A közületi levegőfertőtlenítő alkalmazásával együtt járó további előnyök

 

Szintén a közületi levegőfertőtlenítő rendszeres alkalmazása mellett szóló érv lehet, hogy a működésének eredményeként a légtér ózontartalma is 25%-os mértékben csökkenthető. Úgyhogy ez is egy olyan tényező, ami még inkább vastagon húzza alá a körületi levegőfertőtlenítők gyakorlati hasznosságát.

 

A fentiek olvasatában persze leginkább az lesz a fő kérdés, hogy milyen területeken lehet a leginkább hasznosítani ezeket a készülékeket. Úgyhogy ennek jegyében a közületi levegőfertőtlenítő leginkább jellemző felhasználási területeivel folytatjuk a cikket.

 

Elsősorban ezeken a helyeken jelentkezhet a közületi levegőfertőtlenítő hasznossága

 

A közületi levegőfertőtlenítő hozzáadott értéke azokon a helyeken nyilvánul meg elsősorban, ahol kimondottan sokan fordulnak meg és tartózkodnak egyidőben, illetve egyetlen nap leforgása alatt. Ilyen helyekből pedig akad szép számmal.

 

Hogy néhány gyakorlati példát vegyünk, többek között a bevásárlóközpontok, orvosi rendelők, kórházak, önkormányzatok levegőjének fertőtlenítése céljából mindenképp kedvező megoldást kínál a közületi levegőfertőtlenítő alkalmazása.

 

Persze ez a rövid felsorolás tényleg csak egyfajta mintaként szolgálhat, és a ténylegesen szóba jöhető alkalmazási opciók sora majdhogynem végtelen hosszúságú. Merthogy a készülék hozzáadott értéke egészségügyi és élettani szempontból egyaránt elvitathatatlan.

 

Különösen akkor, hogyha az elmúlt hónapok egészségügyi helyzetét vesszük alapul. Talán nem túlzás azt kijelenteni, hogy a belélegzett levegő minőségéről történő gondoskodás minden eddiginél fontosabb kérdésnek számít.


 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Robotfűnyíró – avagy a kertgondozás kiszervezése biztos helyre

A modern és felhasználóbarát porszívókra egész nyugodtan tekinthetünk úgy, mint a kert gondozásának és a fű ápoltan tartásának megbízható és folyamatosan rendelkezésre álló eszközeire. A cikkben részletesen is igyekszünk rávilágítani a használatuk hozzáadott értékére.

2021. február 11. 11:11

A közületi levegőfertőtlenítő hasznossága és hozzáadott értéke

Ebben a cikkben egy igencsak hasznos eszköz, egész pontosan a közületi levegőfertőtlenítő hasznosságát igyekszünk minél inkább szemléltetni. Vagyis arra próbálunk meg rávilágítani, mennyire fontos és hasznos célt szolgál maga az alkalmazás.

2021. február 10. 08:57

A koronavírus hatása a környezetvédelemre

A jelenlegi vírushelyzet nem csak az emberekre van befolyással, hanem a környezetvédelemre is. Amit az elmúlt pár évben sikerült elérni a környezetvédelem területén, jelenleg háttérbe szorul, és más problémák kerültek az előtérbe. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a körülöttünk lévő természetet ugyanúgy érinti a vírushelyzet, mint minket.

2021. február 8. 17:00

Immunerősítés természetes módszerekkel

Amikor a szervezetünket kórokozók támadják meg, szembe kell nézniük a természetes “védőpajzsunkkal”, azaz az immunrendszerünkkel. Ha megfelelően működik, akkor képes gyorsan leszámolni a betolakodókkal, és sokkal enyhébb tünetekkel és rövidebb idő alatt átesünk a betegségen. 

2021. február 6. 16:45

Hasznos tárgyak, amik egyetlen háztartásból sem hiányozhatnak

Manapság sajnos “kihalófélben” vannak a bármit megjavító, mindenhez (is) értő ezermesterek, hiszen a legtöbb használati tárgyból egyszerűbb újat vásárolni, mint a régit megszerelni. Viszont így is akadnak olyan apróbb feladatok, amiket szinte bárki el tud végezni, és nem kell hozzá különleges barkácstudás sem. Csupán néhány hasznos kis segédeszköz, aminek minden háztartásban ott a helye, hiszen biztos, hogy időnként szükség lesz rá. Nézzük, melyek ezek!

2021. február 4. 16:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén 20 éves az Adverticum

2021. február 8. 14:49

Kinőtte a határokat a Codecool

2021. február 1. 14:47

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55