Online felkészítő tananyaghoz kapnak hozzáférést díjmentesen az érettségizők

forrás: Prím Online, 2021. február 17. 09:59

Díjmentesen teszi elérhetővé az informatika érettségire felkészítő e-learning tananyagát a Training360. Idén májusban mintegy 60 ezer diák vág neki az érettséginek, közülük várhatóan minden negyedik választja vizsgatantárgyként az informatikát. A Training360 felajánlásával egyaránt élhetnek a diákok, oktatók, valamint a téma iránt érdeklődők. 

Közel 15 ezer diák életét könnyíti meg az a felajánlás, melynek köszönhetően online készülhetnek fel az informatika érettségire. A Training360-tól a segítség egy online tananyaghoz való díjmentes hozzáférés formájában érkezik, ez tartalmazza az elméleti és a gyakorlati informatika érettségi tételek kidolgozásait közép és emelt szinten is. A tételeket feldolgozó oktatóvideók mellett a tananyagban a videók szövegkönyve és azok prezentációi is megtalálhatóak. „Az érettségire készülők rendkívül nehéz helyzetben vannak, hiszen a pandémia miatt egyik pillanatról a másikra lettek kiszakítva a megszokott környezetükből, ami nyilvánvalóan megnehezíti a felkészülésüket. Az ország egyik legnagyobb tréning cégeként szeretnénk segíteni nekik az informatika érettségi sikeres teljesítésében, ezért döntöttünk a tananyag díjmentes biztosítása mellett” – mondta Nyisztor József, a Training360 Kft. ügyvezető igazgatója. 

 

Idén májusban mintegy 60 ezer diák fog érettségizni, közülük várhatóan nagyjából minden negyedik választja érettségi tantárgyként az informatikát. Ez nem csak azok számára jó döntés, akik ezen a területen akarnak elhelyezkedni, hiszen az informatika ma már szinte kivétel nélkül minden szakmában jelen van.

 

Idén tovább nő az informatikushiány

„Az elmúlt évben a koronavírus hatására is megtapasztaltuk, hogy az informatika szerepe mennyire jelentős az életünkben, ezért idén még nagyobb hangsúlyt fektetünk az informatikusképzésre, amelybe a következő generáció támogatása is beletartozik. Bennük most formálódik a szakmai érdeklődés, felajánlásunkkal pedig meg akarjuk erősíteni azt a jövőbe mutató döntésüket, hogy az informatikát választották vizsgatárgyként” – tette hozzá Nyisztor József.

 

A Training360 jelenleg is biztosít ingyenes online képzéseket az informatikatanárok számára a cégcsoporthoz tartozó NetAcademia Oktatóközponton keresztül. Ezt már 500-nál is több tanár vette igénybe az elmúlt években. 

 

Az informatika érettségire készülőknek a díjmentes online felkészítő anyaghoz történő hozzáféréshez csak annyit kell tenniük, hogy 2021. február 28-ig regisztrálnak a training360.com/infoerettsegi címen, ami mindössze pár percet vesz igénybe. Ezt követően bármikor hozzáférhetnek az informatikavizsgára felkészítő e-learning tananyaghoz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05