2021-től a sportfogadás végleg az internetre költözhet

Czipperer Dia, 2021. március 3. 20:36

Az előző évtized technológiai fejlődése a sportfogadást is teljes egészében megreformálta. A különböző online sportfogadási oldalak egymás után indították el az online fogadási platformjaikat, aminek eredményeképpen a sportfogadás már nem igényel fizikai jelenlétet a különböző lottózókban és az egyes újságárusoknál. Az internetes, digitális világ rohamos felgyorsulásával, valamint a 2020-as világjárvány kirobbanásával a sportfogadás további lépéseket tett az online platformok teljes győzelme felé.

Ennek az oka részben az élő fogadásoknak köszönhető. A statisztikákra már papír alapon is köthettek különböző fogadásokat a játékosok, viszont a szelvényeiket ebben az esetben is a mérkőzések előtt kellett hitelesíteni. Az élő fogadások alatt viszont a meccsek megkezdése után is megtehetőek a különböző statisztikai események, történések. Emelett, a live streaming funkciónak köszönhetően a mérkőzések élőben meg is megtekinthetőek.


A live streaming azért is vonzó tulajdonsága a sportfogadásnak, mert a játékosoknak lehetősége van akár percről percre történő eseményekre fogadásokat kötni. A játék ritmusát követve egyszerűbb megtippelni a gólok megszerzésének az intervallumait, egy esetleges büntetőt, vagy éppen azt, hogy melyik csapat végez el több szögletet egy futball mérkőzésen. A live streaming és az élő fogadás a tudatos sportfogadást is támogatja, mivel egy esemény megkezdése után, a játék képének alakulása után is eldönthető, hogy beszáll-e egy játékos, vagy megfigyelő marad.

 

Az online sportfogadásban nem szabad megfeledkezni a mobil eszközökről és technológiáról sem. Az újabb szuper kijelzős okostelefonok, tabletek és iPad-ek már kétharmadában átvették a szabadidős online tartalomfogyasztást, amit a különböző online fogadóirodák teljes mértékben támogatnak. A különböző sportfogadási alkalmazásokban az élő fogadásokat, a live streaming-et, valamit a szorzók és események alakulását modern, letisztult felületen követhetik a játékosok. A kora 21-ik századi technológia pedig felkínálja a lehetőséget, hogy ne a különböző lottózókban, de ne is feltétlenül otthon fogadjanak a játékosok, hanem bárhonnan, ahol az internet elérés biztosított.

 

A sportfogadási pénzügyeket segítő e-pénztárcák és online fizetési rendszerek pedig akár órákon belül teljesítik a kifizetéseket, így a győztes szelvények nyereményeit anélkül megkapják a játékosok, hogy elhagynák a dolgozószobát. Ezek a fizetési rendszerek közé tartozik a jól ismert Skrill, a Neteller, vagy éppen a Paypal. Ezek a rendszerek számos területen is használhatóak, így a sportfogadás mellett a hétköznapokban is teljesíthetőek különböző internetes vásárlások, be- és kifizetések is. Ezek az online pénzügyi rendszerek nem véletlenül népszerűek, hiszen nemzetközi átutalásokat is teljesíthetnek vele a felhasználók órákon belül magas kezelési díjak nélkül.

 

A 2020-as év nagymértékben megváltoztatta a hétköznapi szokásokat, hobbikat és teendőket. Ez  a változás a sportfogadást sem kerülte el és az online sportfogadási oldalak készen állnak, hogy átvegyék a lottózók sportfogadási forgalmát.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szórakoztató tudománynépszerűsítő program indul a matematikáról

Vajon szeretjük vagy utáljuk a matekot? Sokak kedvence volt a gimiben, míg mások alig várták, hogy az érettségi után elfelejthessék. Pedig a matematika távolról sem csak a száraz tényekről szól! Pintér Gergő célja megmutatni, hogy a számokban bárki örömöt lelhet, ezért ingyenes online előadássorozatot hirdet.

2021. április 15. 10:05

Hamarosan lezárul a jelentkezés a Vodafone Digitális Díjra

Néhány nap és lezárul a 15 millió forint összdíjazású Vodafone Digitális Díj pályázati időszaka. A korábbi évek sikereit követően idén harmadik alkalommal meghirdetett pályázat célja, hogy ösztönözze és elismerje azokat az innovátorokat, akik digitális megoldásukkal valamely társadalmi kihívásra kínálnak megoldást. A Vodafone Digitális Díjra egyaránt várják magánszemélyek és vállalkozások projekteit, melyek az oktatás, az egészségügy vagy a környezetvédelem területén könnyíthetik meg mindennapjainkat. 

2021. április 14. 19:45

Bemutatkozik az Xperia 10 III

A Sony örömmel jelenti be, hogy a népszerű Xperia 10 széria az Xperia 10 III-mal bővül, mely az Xperia 10 készülékek között elsőként 5G kapcsolódási lehetőséggel is rendelkezik. Az Xperia 10 III stílusos, kompakt, könnyű és vízálló kialakítással és megnövelt akkumulátor élettartammal érkezik, valamint számos szórakoztató funkciót is magába foglal. Az Xperia 10 III egy kiemelkedő középkategóriás készülék, melyet az erő, a gyorsaság és a hordozhatóság jegyében alkottak meg. 

2021. április 14. 18:09

Különleges fotózási funkciókkal érkezik két Sony telefon

Két új készülékkel bővülnek a Sony mobilkínálatának zászlóshajói, az Xperia 1 és Xperia 5 széria. Az Xperia 1 III és az Xperia 5 III integrált funkciók széles kínálatával rendelkezik, amely segít az Xperia közösség tagjainak abban, hogy hódolhassanak szenvedélyeiknek. Legyen szó fotósokról, a zene és mozi szerelmeseiről, játékosokról vagy filmkészítőkről, az Xperia 1 és 5 következő generációjának készülékei új szintre emelik a felhasználói élményt az új funkciók tárházának és az elképesztő sebességnek köszönhetően. 

2021. április 14. 16:11

Már közel hatezren töltötték le a mydronespace mobilalkalmazást

Az elmúlt három hónapban csaknem hatezren töltötték le Magyarország drónapplikációját, a mydronespace-t. A HungaroControl drónpilóták számára fejlesztett alkalmazása a pilóta nélküli légi járművek biztonságos közlekedését garantálja.

2021. április 14. 14:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27