Elindult a Hiventures StartupHER!

forrás: Prím Online, 2021. március 8. 19:44

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures harmadik alkalommal hirdeti meg startupher programját, amelynek célja a női vállalkozók, startupperek támogatása. A kampány során a jelentkező női vállakozókat kiváló szakértői csapat és neves mentorok segítik majd ötletük kidolgozásában és fejlesztésében. A legjobbak idén is 15 millió forintos inkubációs befeketési lehetőséget kapnak.

Ahhoz, hogy egyre több nő tekintse a saját vállalkozást karrierútnak, olyan lehetőségeket kell teremteni számukra, amelyek ösztönzik innovatív ötleteik piacra vitelét. A tőkebefektető társaság különösen fontosnak tartja, hogy olyan programot indítson, amelyben a nők precizitása, kreativitása, hosszú távú szemléletmódja, együttműködő hozzáállása egy jó ötlettel és megfelelő szakmai segítséggel kombinálva hosszútávon fennmaradó vállalkozásokat hozhat létre. 

 

„Tapasztalataink alapján a legjobban teljesítő befektetési csapatok a legsokszínűbbek is egyben. Természetesen ezt nem lehet a nemekre leegyszerűsíteni, de mindenképpen örömömre szolgál, hogy portfoliónkban az egy évvel ezelőtti 32%-ról mára közel 36%-ra nőtt azon vállalkozások aránya, amelyekben egy vagy több női cégalapító is tevékenykedik. Ebben a StartupHER-nek nagy szerepe van. A mára sikeres programsorozattá vált kezdeményezést ismerik és szeretik a vállalkozó kedvű hölgyek, az elmúlt két évben 700-nál is több pályázatot nyújtottak be. Olyan sikertörténetek indultak itt el, mint a Truviva, a Briefly vagy a Happy Little Planet, akik női vállalkozók új generációját ösztönözhetik ötletük megvalósítására” – mondta el Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója.

 

Az európai kontinens viszonylatában mért adatok is alátámasztják a Hiventures portfoliójában tapasztalt trendet. A női alapítású vagy női társalapítóval rendelkező társaságok kockázati tőkefinanszírozása Európában az elmúlt években valamelyest intenzívebbé vált, amelyhez hozzájárult, hogy több nőkre specializált inkubátorprogram is indult. Bár a nemzetközi statisztikák a 2020-ban alapított európai startupok számában csökkenést mutatnak 2019-hez képest, a hölgy alapítót is foglalkoztató új startupok aránya egy év viszonylatában 4 százalékpont körüli növekedést ért el. 

 

 

 

Kertész Éva, a Hiventures növekedési portfóliójába tartozó POLCZ alapítója és vezetője szakmai mentorként csatlakozott StartupHER programhoz. „Fontosnak tartom, hogy személyes történetemen és tapasztalatomon keresztül mondjam el, vállalkozni mennyire izgalmas kihívás. Megváltoztathatom a piaci trendeket, új dolgokat hozhatok létre, hatással lehetek a környezetemre és inspirálhatok másokat, emellett sok energiát és szabadságot is köszönhetek annak, hogy sikerült megállni a saját lábamon” – nyilatkozta Éva az első lépések megtételére buzdítva a női vállalkozókat. 

 

A StartupHER program 2021. március 8-án, nemzetközi nőnapon indul, és április 9-ig jelentkezhetnek innovatív, egyedülálló ötletükkel a saját vállalkozást működtető vagy annak beindításán még csak gondolkodó nők, továbbá azok, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, vagy épp hosszabb szünet után gondolkodnak az újrakezdésen. A sikeres jelentkezés egyik fontos eleme az együtt dolgozó csapat, amely rendelkezik az összes szükséges kompetenciával ahhoz, hogy a vállalkozást sikerre vezesse.

 

A beérkező pályázatok szakmai előszűrését követően a tíz legjobb csapat fejlődését a hagyományoknak megfelelően egy-egy elismert női mentor segíti, akik személyes konzultáció alkalmával saját tapasztalatukat és szakértelmüket osztják meg a kezdő vállalkozókkal. Az idei mentorcsapat tagjai Bata-Jakab Zsófia,  a Magyar Divat és Design Ügynökség vezérigazgatója, Hegedűs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, Tomán Szabina, a Toman Lifestyle vezérigazgatója, Gere Andrea, a Gere pincészet vezető borszakértője, Kertész Éva, a Polcz alapító-vezetője, Risztov Éva, úszó, olimpikon, motivációs előadó, Horváth Dorka, a Bookr Kids vezérigazgatója, Pocsaji Csilla, a Tebe csomagolásmentes bolt alapító-tulajdonosa, Cserháti-Herold Janka, a hormonmentes.hu tulajdonos-alapítója és Sipos Melinda, a Ligeti Bolt alapító-tulajdonosa.

 

A szakmai mentoráláson túl a legjobbak részt vehetnek egy kétnapos bootcamp-en májusban, ahol interaktív előadásokon, workshopokon és konzultációkon a Hiventures legkiválóbb befektetési szakértői vértezik fel minden olyan hasznos ismerettel a csapatokat, mint például üzleti modell megalkotás, piackutatás, pénzügyi tervezés, startup módszertani alapok. Mindezek szükségesek ahhoz, hogy a leendő startupperek vállalkozási ötletüket bemutathassák és az innovatív ötletükhöz kapcsolódó üzleti víziójukkal elnyerjék a szakmai zsűri tetszését.

 

A programot a Demo Day zárja, ahol a Hiventures szakmai zsűrije előtt mutatkozhatnak be a csapatok, akik közül a kiemelkedően teljesítők lehetőséget kapnak, hogy elnyerjék a Hiventures 15 millió forintos inkubációs befektetését vállalkozásuk megvalósításához. 

 

A jelentkezés egy rövid regisztrációs lap kitöltésével lehetséges a következő linken: www.startupher.hiventures.hu 

 

A StartupHER kampányvideója:

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jövőbe mutató adatvizualizációs megoldások az SAP és az IFUA Horváth versenyén

Kihirdették az SAP Hungary és az IFUA Horváth adatvizualizációs versenyének nyerteseit. Ötven csapat mérte össze tudását az egyetemi és vállalati szférából. A versenyzőknek az SAP új döntéstámogató eszköze, az SAP Analytics Cloud (SAC) segítségével kellett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által biztosított adatokból látványos és lényeges összefüggéseket bemutató adatelemzéseket készíteniük és prezentálniuk. 

2024. április 17. 19:55

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09