Együttműködésre lépett a Delta Systems és a Vantage Towers Magyarország

forrás: Prím Online, 2021. március 11. 20:34

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az egyik vezető magyar informatikai vállalat, a Delta Systems Kft. és Európa egyik vezető toronyvállalata, a Vantage Towers Magyarország. A partnerség keretében a két vállalat az ország második legnagyobb mobilhálózati infrastuktúrájára építhet közösen 5G, IoT (Dolgok Internete), Ipar 4.0 és Smart Building megoldásokat ipari, vállalati, intézményi és oktatási ügyfeleknek.

A Vodafone Csoport a hatékonyabb eszközhasznosítás érdekében tavaly szervezte ki egy önálló vállalatcsoportba passzív bázisállomás-elemeit, köztük tornyait, épületre szerelt állomásait és beltéri antenna egységeit. A novemberben megalakult Vantage Towers célja, hogy fenntartható módon tegye elérhetővé a szükséges infrastruktúrát Európa digitális fejlődéséhez, ezért a berendezések működéséhez szükséges áramot is a környezettudatosság jegyében 100 százalékban megújuló forrásból biztosítják. A Vantage Towers Magyarország több mint 2000 magyarországi bázisállomással rendelkezik, a hálózatmegosztási konstrukciók elterjedésével pedig az iparág más szereplői is igénybe vehetik a passzív hálózati elemeket.

 

Egyre gyakoribb ugyanis, hogy egy gyár, vállalat, intézmény vagy egyetem privát mobilhálózatra tart igényt, de az önvezető autózás vagy a távműtétek terjedéséhez is szükség van ilyen infrastruktúrára. A magán 5G hálózatok például a gyártósorok esetében lehetnek nagyon előnyösek, ugyanis a gyártók gyorsabb és rugalmasabb módosításokat valósíthatnak meg a nagy teljesítményű vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően. A privát hálózatok lehetővé teszik továbbá, hogy a keletkezett adatok ne hagyják el az ügyfelek saját rendszerét, ami nagyobb biztonságot és még rövidebb válaszidőt tesz lehetővé. 

 

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalatával, a Delta Systems Kft.-vel történő együttműködés célja, hogy – a fentebb említett privát hálózatok mellett – innovatív, magas hozzáadott értékű informatikai megoldásokat építsenek piaci és kormányzati szereplőknek a meglévő infrastruktúrára, kiemelten 5G, IoT, Ipar 4.0 és Smart Building területeken. A Delta Systems Kft. Magyarország egyik vezető rendszerintegrátor vállalata, erős hálózatépítési és adatvédelmi kompetenciákkal, valamint gyártói kapcsolatokkal rendelkezik, amelyeket kamatoztathat majd jelen együttműködés keretein belül is.

 

„Úgy látjuk, hogy az újgenerációs mobilhálózat, valamint az arra épülő szolgáltatások széles körű elterjedéséhez erős partneri együttműködésekre lesz szükség. A Delta Systems Kft.-vel kötött együttműködési megállapodásunk célja, hogy a hazai vállalkozások minél szélesebb köre részesülhessen a legújabb technológiák előnyeiből. Nagy öröm számunkra, hogy olyan partnerre leltünk, akik technológiánkra épülő, a vállalatok hatékonyságát és versenyképességét növelő megoldásokat szállítanak” – mondta el Dr. Budai J. Gergő, a Vantage Towers Magyarország vezérigazgatója.

 

„Folyamatosan keressük a lehetőségeket és a szakmai partnereket a leginnovatívabb technológiák eredményes magyarországi piacra vitelére. A most elindított együttműködés az ország egyik vezető infrastruktúra-üzemeltetőjével számos ígéretes technológiai és kereskedelmi projekt lehetőségét hordozza magában üzleti stratégiánk fókuszterületein, amelyek a magyar gazdaság digitalizációját is nagymértékben előmozdíthatják” – mondta a Delta Systems oldaláról Németh Attila kereskedelmi vezérigazgató-helyettes.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05