Ismét egyetemisták gyűjtik össze a mérnöki szakma nagyjait

forrás: Prím Online, 2021. március 29. 10:59

Az informatikai és a villamosmérnöki pálya meghatározó ipari szereplői gyűlnek össze, hogy előadjanak a szakma legújabb fejlesztéseiről, az új űrkorszak távközlési kihívásaitól kezdve az mobilhálózatok fejlődéséig. A XVIII. Simonyi Konferencia április 14-én, online formában kerül megrendezésre a BME I épületéből közvetítve, amire idén is ingyenesen várják a jövő technológiái iránt érdeklődőket.

Április 14-én déltől kezdve a hagyományos tanítás helyett többek közt a Vodafone, a Bosch és a Nokia szakmai vezetőinek és kutatóinak előadásait hallgathatják a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának hallgatói valamint mindenki, aki regisztrál az eseményre. A szervező Simonyi Károly Szakkollégium célja az, hogy mindenki betekintést nyerhessen egy-egy szakterületbe, és arra lelkesítse a látogatókat, hogy folytassák a témában való elmélyülést.

 

A konferencián elő fog adni Dr. Biczók Gergely, a CrySyS Lab munkatársa, aki az információbiztonság koronavírus járvány okozta változásait mutatja be.  Előadásának fókuszában a VPN sérülékenységek kihasználása, a zoombombing és a Moodle rendszer túlterhelése áll. Gergely mellett egy másik BME-s oktató is részt vesz a konferencián. 

 

 

Dr. Bacsárdi László, a Műegyetem 2022-ben induló űrmérnökképzésének szakfelelőse, az űrkutatás új kihívásaiba vezeti be az érdeklődőket.

 

Sipos Szabolcs, a Vodafone Vállalati Marketing és Üzletfejlesztési Menedzsere, gyakorlati példákon keresztül mutatja be, hogy hogyan teremt új lehetőségeket az 5G a termelő vállalatok számára. A prezentációja az 5G és Ipar 4.0 világába vezet minket - megtudhatjuk, hogy milyen szerepet játszhat az 5G a vállalati digitalizációban, valamint az ezzel kapcsolatos előnyökről is hallhatunk előadásában.

 

A Simonyi Konferencia Magyarország legnagyobb kizárólag egyetemi hallgatók által rendezett éves szakmai eseménye, ahol a XVIII. alkalomra sok előadó már úgy tér vissza mint korábbi Szakkollégiumi tag: vannak, akik pár éve még maguk is szervezők voltak, most viszont a saját programozóiskolájuk alapításáról tartanak előadást, és van, aki a deep fake elleni védekezés fontosságáról fog beszélni. Mellettük hagyományosan a Szakkollégium jelenlegi tagjai is kipróbálhatják magukat a közönség előtt: idén Varnyú Dóra tart előadást az egyik legmodernebb funkcionális orvosi képalkotó eljárásról, a pozitronemissziós tomográfiáról.

 

 

Az előadások részletes leírásai és a pontos program elérhető az esemény honlapján, ahol az ingyenes regisztrációra is lehetőség nyílik.

 

A XVIII. Simonyi Konferencia időpontja: 2021. április 14. (szerda) 12:00 óra.

Helyszín: Online esemény

A rendezvényről a szakkollégiumi Budavári Schönherz Stúdió biztosítja az élő közvetítést.

 

A két előadóteremben párhuzamosan futó előadások közt helyet fog kapni a konferencia részeként is megtekinthető expó, ahol a támogató cégek és a Simonyi Károly Szakkollégium szakmai körei mutatják be munkájukat. Az érdeklődők az egyetemisták szemén keresztül betekintést nyerhetnek a kar szakkollégiumában folyó informatikai és elektronikai fejlesztésekbe, stúdiótechnikai, dizájn és arculattervezési munkákba.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szórakoztató tudománynépszerűsítő program indul a matematikáról

Vajon szeretjük vagy utáljuk a matekot? Sokak kedvence volt a gimiben, míg mások alig várták, hogy az érettségi után elfelejthessék. Pedig a matematika távolról sem csak a száraz tényekről szól! Pintér Gergő célja megmutatni, hogy a számokban bárki örömöt lelhet, ezért ingyenes online előadássorozatot hirdet.

2021. április 15. 10:05

Hamarosan lezárul a jelentkezés a Vodafone Digitális Díjra

Néhány nap és lezárul a 15 millió forint összdíjazású Vodafone Digitális Díj pályázati időszaka. A korábbi évek sikereit követően idén harmadik alkalommal meghirdetett pályázat célja, hogy ösztönözze és elismerje azokat az innovátorokat, akik digitális megoldásukkal valamely társadalmi kihívásra kínálnak megoldást. A Vodafone Digitális Díjra egyaránt várják magánszemélyek és vállalkozások projekteit, melyek az oktatás, az egészségügy vagy a környezetvédelem területén könnyíthetik meg mindennapjainkat. 

2021. április 14. 19:45

Bemutatkozik az Xperia 10 III

A Sony örömmel jelenti be, hogy a népszerű Xperia 10 széria az Xperia 10 III-mal bővül, mely az Xperia 10 készülékek között elsőként 5G kapcsolódási lehetőséggel is rendelkezik. Az Xperia 10 III stílusos, kompakt, könnyű és vízálló kialakítással és megnövelt akkumulátor élettartammal érkezik, valamint számos szórakoztató funkciót is magába foglal. Az Xperia 10 III egy kiemelkedő középkategóriás készülék, melyet az erő, a gyorsaság és a hordozhatóság jegyében alkottak meg. 

2021. április 14. 18:09

Különleges fotózási funkciókkal érkezik két Sony telefon

Két új készülékkel bővülnek a Sony mobilkínálatának zászlóshajói, az Xperia 1 és Xperia 5 széria. Az Xperia 1 III és az Xperia 5 III integrált funkciók széles kínálatával rendelkezik, amely segít az Xperia közösség tagjainak abban, hogy hódolhassanak szenvedélyeiknek. Legyen szó fotósokról, a zene és mozi szerelmeseiről, játékosokról vagy filmkészítőkről, az Xperia 1 és 5 következő generációjának készülékei új szintre emelik a felhasználói élményt az új funkciók tárházának és az elképesztő sebességnek köszönhetően. 

2021. április 14. 16:11

Már közel hatezren töltötték le a mydronespace mobilalkalmazást

Az elmúlt három hónapban csaknem hatezren töltötték le Magyarország drónapplikációját, a mydronespace-t. A HungaroControl drónpilóták számára fejlesztett alkalmazása a pilóta nélküli légi járművek biztonságos közlekedését garantálja.

2021. április 14. 14:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27