Az egyedülállók negyede még igazán hisz a nagy Ő-ben!

forrás: Prím Online, 2021. május 17. 13:27

Napjainkra nem csak a párkeresési szokásaink változtak meg, de a leendő partnerrel szembeni elvárásaink is jelentősen átalakultak. Az egyedülállók néha reményvesztett próbálkozásnak élhetik meg, ha a lehetőségek tárházában nem találják meg a saját elvárásaik teljesülését. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy vajon a társkeresők mennyire vannak tisztában a vágyaik realitásával? A Randivonal társkereső oldal Rövid Irén szociológussal végzett kutatást, 1200 résztvevő segítségével, hogy kiderüljön: vajon milyen az ideális társ, létezik-e az igazi, avagy a bizonyos nagy Ő? 

 

A koronavírus járvány felértékelte az online ismerkedést

A jelenlegi járványügyi helyzet több egyedülállót is motivált, hogy belevágjon az online társkeresésbe, ám mégsem ez a legfőbb oka, hogy a kutatásban résztvevők a Randivonalon keresik párjukat. 10-ből 4 társkereső szerint nincsenek számára érdekes, potenciális jelöltek a közvetlen környezetében, és csak az ötöde gondolja úgy, hogy a koronavírus járvány megfékezése érdekében hozott óvintézkedések miatt nem tud máshol ismerkedni. Míg a nők közül a lehetséges partnerek hiánya és a koronavírus-járvány miatt arányaiban többen döntöttek az online párkeresés mellett, addig a férfiak körében különösen magas volt azoknak az aránya, akik szerint a sok regisztrált tagnak köszönhetően közelebb kerülhetnek a hőn áhított boldog párkapcsolathoz.

 

 

A szerelem jelentősége az ideális társ kiválasztásában

A kutatás során megkértük a résztvevőket, hogy osztályozzák a leendő partnerrel szembeni legfontosabb elvárásaikat 1-5-ig skálán. 

 

Szinte mindenki egy megbízható, nyitott, intelligens társról álmodozik, akivel megélheti az igazi szerelmet, de ez különösen a 45 év alattiaknak fontos – hangsúlyozza Simon Bernadett, a Randivonal marketingigazgatója. A fiatalabb korosztálynak a felsőfokú végzettséggel rendelkezés, míg az idősebbeknek - érthetően - a közös gyermekvállalás lehetősége került a legkevésbé fontos elvárások közé. Ez utóbbi korcsoportba tartozó párkeresők többsége korábban már élt házasságban, és most talán a következő nagy Ő-t keresi – magyarázza Rövid Irén. Érdekesség, hogy a szerelmet tényleg nem lehet pénzben mérni, hiszen mindkét korosztály számára jelentéktelen, hogy leendő társa többet keressen nála.

 

Bár mindkét nem tagjai a megbízhatóságot helyezték az első helyre, mégis valamelyest mást jelent az ideális társ a férfiak és a nők számára, főleg, ha az életkort is figyelembe vesszük. Meglepő fordulat, hogy a fiatalabb korosztálynál a szerelem iránti vágy a férfiaknál a második helyen végzett, de a nőknél csak a negyedik legfontosabb szempont. Összességében még megállapítható, hogy az iménti elvárásokon kívül a nyitottság az új közös élményekre és a kompromisszum készség az ideális kapcsolat fontosabb jellemzője.

 

Az érzelmi alapokon kiválasztott nagy Ő misztikuma

Úgy látszik a 19. században gyökerező romantikus nézetek a 21. században is hatással vannak társkeresési szokásainkra, ugyanis a kutatásban résztvevők több mint harmada a szívére és az érzéseire hallgat párválasztás során, és mindössze 10-ből 1 társkereső dönt logikus észérvek alapján. Ha közelebbről megnézzük a konkrét elképzeléseket, az egyedülállók ötöde ragaszkodik a berögzött elvárásaihoz, és csaknem ennyien hajlamosak is eltérni a meghatározott szempontoktól az ismerkedés során. 

 

A nagy Ő utáni eszeveszett hajsza számos romantikus film, sorozat és regény megkerülhetetlen része. Minden negyedik társkereső teljes mértékig hisz abban, hogy létezik az igazi, és meg is fogja találni. Ugyanakkor minden ötödik válaszadó pedig megvan győződve arról, hogy az igazi nem létezik, hanem azzá kell válni. A férfiak és a nők között e tekintetben nincs jelentős különbség. 

 

Talán ezekből az adatokból is jól látszódik, hogy manapság mintha nehezebb lenne megtalálni a párunkat a korábbi évtizedekhez képest. A kérdőívünket kitöltők fele már több éve keresi a párját, ami adhatna okot egy pesszimistább végkicsengésre, de a kutatás alapján úgy látjuk, hogy a szerelem és az igazi társ iránti vágy kitartóan motiválja az egyedülállókat, hogy megtalálják életük párját, aki viszonozza érzéseiket.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

TabLog érkeztetés és beléptetés a Gizella Irodaparkban

A Gizella Irodaparkban kiemelt szerepet kap a prémium vendégérkeztetés és a mobiltelefonos dolgozói beléptetés a Real Estate Awards díjazott TabLog rendszerének a segítségével.

2021. október 25. 18:18

2021. szeptember legveszélyesebb kártékony programjai: a Trickbot újra a lista élén

Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research kiadta legújabb, 2021 szeptemberére vonatkozó Global Threat Index elemzését. A kutatók jelentése szerint a Trickbot újra a lista élére került, miután augusztusban, három hónap vezetés után, visszaesett a második helyre.

2021. október 25. 16:50

Magyar Lízingszövetség: A vártnál jobban teljesít a lízingpiac

Bár a járvány az idén is bizonytalanná teszi a gazdasági helyzetet, a magyar lízingpiac ennek ellenére a várakozásoknál jobban szerepel – mondta Zs. Nagy István, a Magyar Lízingszövetség elnöke a szervezet csütörtöki konferenciáján. Szerinte a lízingfinanszírozás iránt volna kereslet, ám a globális ellátási problémák, a kapacitás- és alkatrészhiány miatt sok esetben nem áll rendelkezésre az eszköz – például jármű -, amit finanszírozni lehetne. Kedvező azonban, hogy a lízingvállalatok a kkv-finanszírozásban megkerülhetetlenné váltak és folynak tárgyalások az ősszel induló Széchenyi Lízing GO kedvezményes program mellett újabb kedvező finanszírozási megoldásokról.

2021. október 25. 15:11

Év végéig a kisebb programcsomag árán nézhetők a Direct One nagyobb csomagjának csatornái

A Direct One visszautasíthatatlan csomagajánlatokat kínál az év vége közeledtével új előfizetőinek. Most éri meg igazán hozzájuk pártolni, hiszen az akció keretében az új ügyfelek két hónapon át, egészen év végéig a kisebbik csomag árán a nagyobbik csomag programkínálatát kapják, így a karácsonyi filmeket is alacsonyabb havidíj mellett élvezhetik majd. Az újdonságok azonban itt nem érnek véget, hiszen új nevet kapnak a Direct One tévészolgáltató csomagjai: a műholdas Medium HD TV csomag Smart néven, a szintén műholdas Plus HD TV csomag Plus néven, a digitális Medium Now TV csomag pedig Smart Now néven fut október 26-tól.  

2021. október 25. 13:46

A pandémia után a logisztikai ipar gyorsítja a robotokkal végzett automatizálást

Az ABB „The new norm: How COVID-19 has accelerated the switch to robotic automation” címen közzétette a logisztikai ipar jövőjével foglalkozó tanulmányát. Ebben részletesen kifejti, hogyan fokozza a pandémia a logisztikai ipar robotikai és automatizálási beruházásait, miközben még inkább ráerősít a hosszú távon érvényesülő ágazati tendenciákra, így a munkaerőhiányra, a sokcsatornás termékforgalmazás növekedésére és az e-kereskedelem fellendülésére. A tanulmány a COVID-19 utáni korszak logisztikai ágazatát és az azt erősen befolyásoló tendenciákat vizsgálja, továbbá útmutatást ad arra vonatkozóan, hogy a vállalatok alkalmazkodóképességük fokozása érdekében miként növelhetik robotizálással és automatizálással működésük rugalmasságát.

2021. október 25. 12:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20