Hello IT! for Women: júliusban ingyenes informatikai kurzus indul nők számára

forrás: Prím Online, 2021. június 10. 14:01

Magabiztos felhasználói és rendszeradminisztrátori tudást szerezhet az, aki részt vesz az INCO Academy – Work in Tech program keretében 2021 júliusában induló Hello IT! for Women kurzuson. Az INCO és hazai partnere, a szuperintenzív IT képzéseket nyújtó Green Fox Academy együttműködése keretében 300 magyar nő térítésmentesen emelheti magasabb szintre informatikai tudását. A kezdeményezés a Google.org támogatásával valósul meg, a Coursera online platformján keresztül. 

A magasabb szintű informatikai tudás elsajátítása ma az egyik legjobb befektetés a jövőbe, amire különösen a nőknek érdemes nagyobb hangsúlyt fektetniük. A Women in Digital Scoreboard 2020 kutatás szerint ugyanis a felnőtt magyar lakosságnak csupán a negyede rendelkezik az alapvető ismereteket meghaladó digitális készségekkel, és közöttük is jelentősen alacsonyabb a nők aránya. Az infokommunikációs területen dolgozók közül pedig csak minden tizedik kolléga nő Magyarországon. 

 

A Hello IT! for Women kurzus az INCO Academy - Work in Tech nemzetközi program részeként valósul meg. Felkészíti a nőket arra, hogy saját vállalkozásukat digitális alapokra helyezzék, új karriert indítsanak vagy megalapozzák további tanulmányaikat az informatika területén. Az online képzés részidőben, munka, illetve család mellett is elvégezhető, a hallgatók egyéni tempójától függően, 2-4 hónap alatt.

 

„Az IT a munkaerőpiac legdinamikusabban fejlődő területe, és ez a tudás számos egyéb szakmában is az előrelépés vagy a munkahely megőrzésének feltétele lesz hamarosan – mondta Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője. - Örömmel látjuk, hogy egyre több bátor nő választja azt, hogy jövőjét és karrierjét tudatosan építi az IT szakmák valamelyikében. A Hello IT! for Women program résztvevőinek most csak nyitottságra és kitartásra van szükségük ahhoz, hogy ebbe belevágjanak.”

 

A program több mint 150 órányi, interaktív tananyagból áll, amelyet a Google szakemberei fejlesztettek ki, nagy hangsúlyt fektetve a valós munkaszituációkat idéző gyakorlati feladatokra. A Green Fox Academy mentorai segítik a hallgatókat a tananyag megértésében és elsajátításában, a programozóiskola pszichológusai pedig készségfejlesztő tréninggel és elhelyezkedést támogató workshoppal egészítik ki a tanultakat. 

 

„Együttműködésünk a Green Fox Academy-vel, illetve más országok szervezeteivel lehetővé teszi, hogy egyenlő és méltányos módon járuljunk hozzá az egyének és a helyi közösségek gazdasági szerepvállalásának növeléséhez. Magyar partnerünk szakmai tapasztalata és azok a kapacitások, hálózatok, források, amelyek a Google.org által támogatott Work in Tech program révén érhetők el, együtt sokkal erősebb hatást fejtenek ki. Közös munkánkkal arra törekszünk, hogy feloldjuk a foglalkoztatást gátló társadalmi-gazdasági korlátokat és jövőbiztos karrierhez segítsük a nőket Magyarországon” – tette hozzá Nicolas Hazard, az INCO alapítója és elnöke.

 

 

A Hello IT! for Women kurzus résztvevői megismerkednek az informatikai rendszerek építőelemeivel, jártasságot szereznek a modern hálózati technológiák, a felhő alapú alkalmazások és különböző operációs rendszerek használatában, illetve megtanulják alkalmazni az IT biztonságot szolgáló eszközöket és megoldásokat. Hangsúlyos szerepet kap mindemellett a rendszerüzemeltetéshez és a hibaelhárításhoz szükséges tudás elsajátítása is. Azok, akik sikeresen teljesítik mind az öt szakmai modult, a Google nemzetközileg elismert tanúsítványával zárják a kurzust.

 

A programba olyan nők jelentkezhetnek, akik betöltötték 18. évüket és rendelkeznek középszintű angol nyelvtudással, az informatikai előképzettség azonban nem feltétel. A kurzus 2021. július 19-én indul és az ország bármely pontjáról elvégezhető. További információk, illetve a jelentkezéshez szükséges űrlap a www.greenfoxacademy.com/hello-it-for-women-kurzus oldalon érhető el.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05