Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

forrás: Prím Online, 2021. június 14. 15:56

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

Melyek a leghasznosabb eszközök, milyet érdemes választani? Ezekre a kérdésekre kapunk választ a 18650-Akku.hu segítségével.


A legelterjedtebb fajták

 

Manapság leginkább háromféle pótkábelre lehet szükségünk. Az egyik a klasszikus szivargyújtós, ami még mindig nagyon hasznos autósoknak, e mellett a micro USB-s termék elterjedt még, az újabb mobiltelefonokhoz ez szükséges. A harmadik pedig az úgynevezett univerzális töltőkábel, amin több csatlakozó is található.
 


Szivargyújtó töltőkábel

 

Mostanában életünk nagy részét autóban töltjük, munkába igyekszünk vagy ha állunk a dugóban vagy kirándulni utazunk. Egy szivargyújtós kábel mindig előnyös lehet, ha van a kesztyűtartóban. Ezeket a kábeleket a megfelelő kimenetnél a szivargyújtó aljzatba kell bedugni, innen kap áramot az eszköz. Ma már ezeknek a kábeleknek többféle kimenete van, így gyakorlatilag bármilyen eszközt tölthetünk velük.

 

Micro USB töltőkábel

 

Az újabb telefonok csatlakozója micro USB, ez manapság már a legelterjedtebb. Ezeknek a kábeleknek további haszna, hogy USB-s csatlakozása miatt adatátvitelre is képes. 

 

Az egyik vége micro USB végződésű, ezt tudjuk a telefonunkba vagy más eszközünkbe bedugni, a másik vége pedig olyan USB csatlakozású, amit a számítógépbe is be le dugni, így a két eszköz között adatátvitel lehetséges. Továbbá az okostelefonok számítógépről is tölthetőek, bár ezt a szakemberek nem ajánlják, illetve lassabban is végzünk, mint rendes töltővel.


Univerzális töltőkábelek

 

Az univerzális töltőkábel, ahogy a neve is mutatja, több eszközhöz is jó. Ezeknek a termékeknek sajátossága, hogy több csatlakozást is kapunk a csomaghoz. Általában a töltő végére az egyik kimenet csatlakoztatva van, a csomagban kapott többi pedig úgy néz ki, hogy az egyik végét tudjuk csatlakoztatni ahhoz a kimenethez, amit gyárilag a töltőre szereltek, a másik oldalába pedig az aktuális eszközt tudjuk bedugni. Ezek a kábelek is alkalmasak adatátvitelre a megfelelő kimenetek párosításával.

 

Mivel már nem csak az eszközeinkhez kapott eredeti töltőkkel tölthetjük őket, hanem vásárolhatunk utángyártott darabokat, akár kifejezetten a termékhez vagy pedig univerzális faját, így nem kell aggódnunk, hogy megrongálódik a kábel, hiszen bármikor beszerezhetünk egy újat. Több hasznos fajta közül is választhatunk, ilyen a fent említett szivargyújtós töltőkábel, a micro USB-s eszközök töltésére alkalmas kábel, illetve a mindenre jó univerzális kábel.

Kulcsszavak: töltő kábel

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08