Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

forrás: Prím Online, 2021. június 14. 15:56

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

Melyek a leghasznosabb eszközök, milyet érdemes választani? Ezekre a kérdésekre kapunk választ a 18650-Akku.hu segítségével.


A legelterjedtebb fajták

 

Manapság leginkább háromféle pótkábelre lehet szükségünk. Az egyik a klasszikus szivargyújtós, ami még mindig nagyon hasznos autósoknak, e mellett a micro USB-s termék elterjedt még, az újabb mobiltelefonokhoz ez szükséges. A harmadik pedig az úgynevezett univerzális töltőkábel, amin több csatlakozó is található.
 


Szivargyújtó töltőkábel

 

Mostanában életünk nagy részét autóban töltjük, munkába igyekszünk vagy ha állunk a dugóban vagy kirándulni utazunk. Egy szivargyújtós kábel mindig előnyös lehet, ha van a kesztyűtartóban. Ezeket a kábeleket a megfelelő kimenetnél a szivargyújtó aljzatba kell bedugni, innen kap áramot az eszköz. Ma már ezeknek a kábeleknek többféle kimenete van, így gyakorlatilag bármilyen eszközt tölthetünk velük.

 

Micro USB töltőkábel

 

Az újabb telefonok csatlakozója micro USB, ez manapság már a legelterjedtebb. Ezeknek a kábeleknek további haszna, hogy USB-s csatlakozása miatt adatátvitelre is képes. 

 

Az egyik vége micro USB végződésű, ezt tudjuk a telefonunkba vagy más eszközünkbe bedugni, a másik vége pedig olyan USB csatlakozású, amit a számítógépbe is be le dugni, így a két eszköz között adatátvitel lehetséges. Továbbá az okostelefonok számítógépről is tölthetőek, bár ezt a szakemberek nem ajánlják, illetve lassabban is végzünk, mint rendes töltővel.


Univerzális töltőkábelek

 

Az univerzális töltőkábel, ahogy a neve is mutatja, több eszközhöz is jó. Ezeknek a termékeknek sajátossága, hogy több csatlakozást is kapunk a csomaghoz. Általában a töltő végére az egyik kimenet csatlakoztatva van, a csomagban kapott többi pedig úgy néz ki, hogy az egyik végét tudjuk csatlakoztatni ahhoz a kimenethez, amit gyárilag a töltőre szereltek, a másik oldalába pedig az aktuális eszközt tudjuk bedugni. Ezek a kábelek is alkalmasak adatátvitelre a megfelelő kimenetek párosításával.

 

Mivel már nem csak az eszközeinkhez kapott eredeti töltőkkel tölthetjük őket, hanem vásárolhatunk utángyártott darabokat, akár kifejezetten a termékhez vagy pedig univerzális faját, így nem kell aggódnunk, hogy megrongálódik a kábel, hiszen bármikor beszerezhetünk egy újat. Több hasznos fajta közül is választhatunk, ilyen a fent említett szivargyújtós töltőkábel, a micro USB-s eszközök töltésére alkalmas kábel, illetve a mindenre jó univerzális kábel.

Kulcsszavak: töltő kábel

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

A maximumot várja magától a Team Black Jack

Már csak néhányat kell aludniuk a vitorlássport szerelmeseinek, hogy július 22-én elstartoljon a sportág legendás hazai eseménye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenynek nagy reményekkel vág neki a több évtizedes tapasztalattal rajthoz álló Team Black Jack, mely 2021-ben a Wallis Motor teljes támogatásával törhet a dobogó tetejére. A BMW és a MINI vezető hazai márkakereskedője ebben a csapatban mindent megtalált, amire az üzleti életben értékként tekint: eltökéltséget, kitartást, versenyszellemet és mindenekelőtt győzni akarást. A közös cél: elsőnek lenni.

2021. július 21. 15:59

Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

2021. június 14. 15:56

Megkérdőjezelődött a trójai faló mítosza

A trójai faló legendáját szinte mindenki ismeri: egy gigantikus, fából készült építménybe katonák bújnak, hogy az éj leple alatt kimásszanak a Trója falai mögé bevontatott „ajándékból”, majd társaikat beengedve percek alatt eldöntik a tíz évig húzódó csata menetét. De vajon valóban így történt? Tényleg egy lovat formált az építmény, a valóságban is így dőlt el a csata, vagy mindez csak mítosz? A Viasat History legújabb, A trójai faló rejtélye című dokumentumfilmje 2021. május 23-án vasárnap 21 órától szakértők segítségével igyekszik megfejteni a rejtélyt és felgöngyölíteni Homérosz költeményeinek valódi jelentését.

2021. május 22. 10:31

Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

2021. május 13. 11:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20