750 millió forintból fejleszti Zalaegerszeg áram- és gázhálózatát az E.ON

forrás: Prím Online, 2021. július 22. 11:23

Több száz millió forintot fordít Zala megye és Zalaegerszeg áram- és gázhálózatának fejlesztésére az idén az E.ON Hungária Csoport. Az energiavállalat egyebek mellett gáz- és villamosvezetékeket cserél és újakat épít saját forrásból a városban. A rekonstrukciók és az új vezetékek építésének célja, hogy az eddigiekhez hasonlóan biztonságos és folyamatos legyen a város energiaellátása. A fejlesztésekkel megelőzhetők a meghibásodások és könnyedén teljesíthetők majd az új és a jövőbeni energiaigények. Az E.ON arra törekszik, hogy a munkálatok ideje alatt a lehető legrövidebb ideig szüneteljen a szolgáltatás.

Zala megyében is évről évre egyre több energiát használnak az ügyfelek: sokan telepítenek például saját napelemes rendszert, az épülő új otthonoknak, épületeknek köszönhetően pedig egyre többen szeretnének a földgáz hálózatra csatlakozni. Az E.ON Hungária Csoport ezért folyamatosan fejleszti a megye és Zalaegerszeg áram- és gázhálózatát, hogy teljesíteni tudja a növekvő igényeket és hosszú távon garantálhassa a biztonságos energiaállást a területen élőknek. 

 

Az E.ON a megyeszékhelyen 675 km hosszú áram- és közel 800 km gázhálózati vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik. 

 

Az idei fejlesztések egyrészt a gázelosztó vezetékek és nyomásszabályzó állomások rekonstrukcióját, illetve új gázvezetékek építését jelentik. Az energiavállalat emellett fejleszti az áramhálózatot a megye területén és Zalaegerszegen is. 

 

„Zalaegerszeg számára a lakossági és ipari szolgáltatások fejlesztése egyaránt kiemelt fontosságú. Ezért mindig öröm, amikor ilyen beruházásokról számolhatunk be. A munkálatok ideje alatt elkerülhetetlenek a kisebb nehézségek a város életében, de arra törekszünk, hogy ez az időszak a lehető legrövidebb legyen, és a Polgármesteri Hivatal, illetve az E.ON munkatársai összehangolt munkája nyomán a zalaegerszegiek minél előbb élvezhessék az elkészült fejlesztések előnyeit” – mondta Gecse Péter alpolgármester.

 

 

„Mindig az önkormányzatokkal szoros együttműködésben végezzük el ezeket a munkákat, hiszen a városok, települések fejlesztési terveihez igazodva kínáljuk a legmegfelelőbb technológiát. Számunkra az ellátásbiztonság és az ügyfelek elégedettsége az első, ezért fejlesztéseink során is törekszünk arra, hogy minimálisra csökkentsük az esetleges műszaki hibák előfordulását. A rekonstrukciók után felkészítjük a hálózatot a fenntartható, környezetbarát technológiák térnyerésére, és emellett újabb évtizedekig biztonságos és zavartalan energiaszolgáltatást nyújtunk majd az ügyfeleinknek” – mondta Somodi Gábor, az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. vezérigazgatója, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgató-helyettese.

 

Az E.ON az idén összesen több mint három kilométer gázelosztó vezetéket cserél Zalaegerszegen, 345 millió forint értékben. A munkák befejezése után nem csak új aszfaltburkolat, térkő és járda, hanem több helyen az úttest és a járda között füvesített, fásított terület, úgynevezett zöldsáv fogadja majd a zalaegerszegieket. Az új gázvezetékek építésének összértéke 55 millió forint. Ezzel a vállalat gázhálózati beruházásai Zalaegerszegen az elmúlt öt évben, beleértve a 2021-es évet is, elérik a 2 milliárd forintot.

 

Az áramhálózat 4,5 km vezetékkel és 16 új transzformátorállomással bővül a városban idén. A lakosságot ellátó energiahálózati munkák mellett kiemelt fontosságú az ipari park és a harckocsigyár fejlesztése is. Az áramhálózati beruházások 362 millió forintba kerülnek. Az elmúlt öt évben az E.ON összesen 1,1 milliárd forintot költött az áramhálózat korszerűsítésére a városban.

 

Az energiavállalat az idei gáz- és áramhálózati fejlesztésekkel együtt 2015 óta összesen 3,1 milliárd forintot fordított a megyei jogú város energiahálózatának korszerűsítésére. 

 

A társaság a korábbi évek gyakorlatának megfelelően az üzemszünettel járó beruházások előtt minden érintett ügyfelet időben tájékoztat. A kivitelezéssel járó esetleges átmeneti kellemetlenségek miatt kérik ügyfeleik és az érintett lakosság megértését.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új vezérigazgatót neveztek ki az AGILOX élére

Új felsővezetőket nevezett ki az AGILOX. Helmut Schmid 2022 januárjában veszi át a vezérigazgatói posztot az előző vezérigazgató, Franz Humer utódjaként. Schmid folytatja az AMR-gyártó folyamatban lévő stratégiáját, hogy növelje annak globális piaci részesedését. Az AGILOX egyedüli ügyvezető igazgatójaként három új meghatalmazott aláíróval Josef Baumann-Rottal, Klaus Pucherrel és Robert Mayerrel egészíti ki a menedzsmentet.

2022. január 21. 12:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58