A Saab és Magyarország emeltszintű együttműködést tervez

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 29. 14:21

A kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató alkalmával a Saab és a magyar védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos együttműködési megállapodást (MoU) írt alá a hosszútávú partnerek közötti együttműködés kibővítésére. 

A dokumentumot, amelynek célja, hogy keretet adjon a felek közötti magyarországi repülőgépipari kutatási-fejlesztési és üzleti együttműködést célzó tárgyalásoknak, Dr Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos és Dean Rosenfield, a Saab AB rangidős alelnöke látta el kézjegyével. Az aláírás eseményen jelen volt Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Peter Hultqvist svéd védelmi miniszter. 

 

 

“A jelen MoU aláírása lehetőséget biztosít egyrészt Magyarország és a magyar technológiai és védelmi társaságok, másrészt a Saab és Svédország közötti még szorosabb együttműködése előtt. Ezeket a projekteket arra a hosszútávú partnerségi kapcsolat alapjaira építjük, amelyet a Saab az évek során teremtett meg az országban. Elkötelezettségünk Magyarország, mint Gripen-flotta üzemeltető, iránt nagyon erős“ - mondta Jonas Hjelm, a Saab aeronautikai üzletágának vezetője. 

 

Saab világelső termékekkel, szolgáltatásokkal és megoldásokkal áll a katonai védelmi és polgári biztonsági területek rendelkezésére. Saab a világ minden kontinensén rendelkezik tevékenységekkel és alkalmazottakkal. Innovatív, együttműködő és pragmatikus gondolkodásával, Saab új technológiák kifejlesztésével, befogadásával és javításával elégíti ki ügyfelei változó igényeit. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megnyílt a regisztráció az idei Smart Factory ConnAction ipar 4.0 konferenciára

Az ipar 4.0 témakörének egyik legjelentősebb hazai eseménye 2023. június 7-8-9. között várja az érdeklődőket Esztergomban.

2023. március 22. 21:23

Robbanás előtt a vállalati automatizáció

Az elmúlt években csúcsra pörgött a vállalati digitalizáció: 2022-ben 1,6 billió dollárt költöttek erre világszerte, 2026-ra pedig várhatóan meg is duplázódik ez az összeg. Ahogy a cégek a gazdasági és piaci kihívások közepette a költség- és erőforrásigények csökkentésének és az üzleti folyamatok optimalizálásának útjait keresik, egyre több területen kerül előtérbe a hiperautomatizáció. Ennek köszönhetően ugyanis az eddig időigényes, több kolléga közreműködését igénylő munkafolyamatok elvégzését a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és a robotikai eszközeivel automatizálhatják. 

2023. március 22. 18:40

AI megoldás segítheti a vállalatokat dekarbonizációs céljaik megvalósításában

Egyre ambiciózusabb szén-dioxid-kibocsátáscsökkentési célokat fogalmaznak meg a vállalatok, azonban ahhoz, hogy érdemi lépéseket tegyenek a nettó zéró kibocsátás felé, precíz adatszolgáltatásra van szükségük: a mesterséges intelligencián alapuló megoldások már erre is megoldást nyújthatnak.  

2023. március 22. 10:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48