A Saab és Magyarország emeltszintű együttműködést tervez

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 29. 14:21

A kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató alkalmával a Saab és a magyar védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos együttműködési megállapodást (MoU) írt alá a hosszútávú partnerek közötti együttműködés kibővítésére. 

A dokumentumot, amelynek célja, hogy keretet adjon a felek közötti magyarországi repülőgépipari kutatási-fejlesztési és üzleti együttműködést célzó tárgyalásoknak, Dr Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos és Dean Rosenfield, a Saab AB rangidős alelnöke látta el kézjegyével. Az aláírás eseményen jelen volt Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Peter Hultqvist svéd védelmi miniszter. 

 

 

“A jelen MoU aláírása lehetőséget biztosít egyrészt Magyarország és a magyar technológiai és védelmi társaságok, másrészt a Saab és Svédország közötti még szorosabb együttműködése előtt. Ezeket a projekteket arra a hosszútávú partnerségi kapcsolat alapjaira építjük, amelyet a Saab az évek során teremtett meg az országban. Elkötelezettségünk Magyarország, mint Gripen-flotta üzemeltető, iránt nagyon erős“ - mondta Jonas Hjelm, a Saab aeronautikai üzletágának vezetője. 

 

Saab világelső termékekkel, szolgáltatásokkal és megoldásokkal áll a katonai védelmi és polgári biztonsági területek rendelkezésére. Saab a világ minden kontinensén rendelkezik tevékenységekkel és alkalmazottakkal. Innovatív, együttműködő és pragmatikus gondolkodásával, Saab új technológiák kifejlesztésével, befogadásával és javításával elégíti ki ügyfelei változó igényeit. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

760 milliárd forintos keret a hazai digitalizációs fejlesztésekre

Több mint 760 milliárd Ft támogatás lesz elérhető a 2021-27. között a DIMOP Pluszból digitalizációs fejlesztésekre Magyarországon. A szupergyors Internet Program (SZIP) folytatásaként indul a Gigabit Magyarország Program.

2023. május 30. 11:24

ABB Decoded podcast: Segítség a globális vízhiány-válság megoldásához

Az ABB technológiai podcastjának, az ABB Decodednek legújabb epizódja a globális vízhiány problémájával foglalkozik, továbbá azzal, hogy a ma rendelkezésre álló technológia miként segíthet a válságos helyzet megoldásában. Az idei, 2023-as Víz Világnapján az ENSZ "A változás felgyorsítása a víz- és szennyvízkezelési válság megoldása érdekében" címmel vízügyi programot indított, megállapítva, hogy 2,2 milliárd ember nem jut hozzá megfelelően kezelt ivóvízhez, és több mint 4,2 milliárd ember számára nem érhető el a biztonságos szennyvízelvezetés. A szennyvíz megdöbbentő hányada, közel 80 százaléka mindenfajta tisztítás vagy újrahasznosítás nélkül kerül vissza az ökoszisztémába. 

2023. május 30. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01