Tonikkal a haj és a fejbőr természetes vitalitásáért

forrás: Prím Online, 2021. október 1. 09:55

A hajápolásban egyre hangsúlyosabb szerepet kap a fejbőr ápolása, a tonik pedig egy olyan újdonságnak számító termék, amely ennek ápolását segíti. Pihenés, utazás, gasztronómia... mindenki arra törekszik, hogy élvezze az életet, és ehhez bizony a saját külsőnkkel való törődés is hozzátartozik. A haj egészsége és ápoltsága az általános jóllét részét képezi. 

Hogy ez megvalósuljon, oda kell figyelni, hogy ne üsse fel a fejét a korpa, a zsírosodás, hogy ne töredezzen a haj. Viszont ha valaki egy nagyvárosban él a külső tényezőket nem tudja kizárni. A levegőben szálló por mikrorészecskéi, az UV-sugárzás, a száraz levegőjű helyiségek, a tömegközlekedés száraz-párás-áporodott levegője... Az őszi időszak beálltával felkerül a sapka, elindul a fűtési szezon, a hideg levegőből a melegbe jövés-menés és fordítva, a nyári nyugalmasabb időszak után, megint stresszesebbé válik a munka, és ez mind mind megviseli a hajat és a fejbőrt, és kikezdheti ezek egyensúlyi állapotát.

 

A jó hír az, hogy jó minőségű, professzionális hajápoló termékekkel el tudjuk kerülni vagy hatékonyan meg tudjuk szüntetni a bosszantó hajbajokat.

 

 

Tonikot a korpára

 

A fent említett tényezők például kiváltó okai lehetnek a korpának. A sapka alatt például fülledt mikroklíma képződik. A hajtő nem tud szellőzni, pára esetén ráadásul egy kissé ragacsos, kellemetlen szagú kipárolgás is észlelhető, ha levesszük a fejfedőt, és ez hozzájárulhat a korpa kialakulásához. Korpából két fajta is létezik, egyéntől és a körülményektől is függ, hogy kinél melyik alakul ki. Ha amúgy is hajlamosak több faggyút termelni a mirigyek, az táptalajt képezhet a Malassezia nevű gomba elszaporodásának, ami következtében kialakul a zsíros korpa.

 

Mivel ez egy gombás megbetegedés, speciális összetevőt igényel a kezelése, amit a jelzetten zsíros korpára való termékek mindig tartalmaznak. A professzionális termékeket forgalmazó cégek kínálatában ezt mindig megtalálod. Mindenesetre fontos az azonnali kezelés, mert az elhanyagolt zsíros korpa vége lehet kontakt dermatitisz, atópiás ekcéma is.

 

A száraz korpa talán nem olyan ijesztő első látásra, mert ennek nem gomba az okozója, hanem legtöbbször a dehidratáltság, a sok feszültség miatt jön létre. Tény, hogy kellemetlen, hiszen látszik, viszket a fejbőr, az állandó kaparászás pedig akár bakteriális felülfertőzést is okozhat a fejbőrön. De ez olyan véglet, amitől nem valószínű, hogy kell tartanod. Főleg, ha egyből elkezded a kezelést célzott termékekkel. Például a Hair-Line webáruház által forgalmazott Alfaparf Milano termékek tudnak segíteni neked ebben. A Scalp termékcsalád a fejbőr speciális problémáinak kezelésére kifejleszett ápoló tonikokat és samponokat tartalmaz. Az ezekben lévő Microbiotic System olyan pre- és probiotikumokat tartalmaz, amelyek rendkívül hatékonyan segítenek helyreállítani a haj és a fejbőr egészséges harmóniáját. 

 

Tonikok alkalmazása

 

A tonikokat száraz és nedves hajon egyaránt lehet alkalmazni. Feladatuk, hogy nyugtassák az irritált fejbőrt. A fejbőrre fújva be kell masszírozni, nem kell kimosni. Ha csípő, viszkető érzés is van, akkor a termékek közül a Calming tonik javasolt, amely kimondottan ezen kellemetlenségek felszámolásáért felelős.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

2024. március 1. 22:27

Digitális matekkurzus a sikeres érettségiért

A matek érettségi kitartó felkészülést igényel, ami időnként megterheli a végzősöket. Ezen változtatnak az interaktív módszerek, amelyek újszerűen, élvezetesen adják át és mélyítik el a tudást. A diákok annyira szeretik, hogy nem is várnak vele az utolsó évig.

2024. március 1. 22:23

Egy finom rántotta mindig jó választás

A rohanó hétköznapokban sem feledkezhetünk meg a tápanyagdús reggelikről, de hétvégente is jól esik körbeülni szeretteinkkel az asztalt, és finom falatokkal indítani a napot. Az egyik legjobb opció egy kiadós rántotta, amely energiát ad egész délelőttre! 

2024. március 1. 22:18

Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

2024. március 1. 22:13

Az ausztriai munkavállalók családi juttatásai

Jó tudni, hogy az osztrák adó- és társadalombiztosítási rendszer számos juttatást és adókedvezményt biztosít a munkavállalók számára. Mivel ez jelentősen eltérhet a magyar törvényektől, így érdemes alaposan utánanézni a lehetőségeknek. Ebben olyan cégek segítségére is számíthatunk, melyek otthon vannak ezen a területen, és nem csupán információt adnak, de a konkrét igénylést is rájuk bízhatjuk.

2024. március 1. 21:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05