Tonikkal a haj és a fejbőr természetes vitalitásáért

forrás: Prím Online, 2021. október 1. 09:55

A hajápolásban egyre hangsúlyosabb szerepet kap a fejbőr ápolása, a tonik pedig egy olyan újdonságnak számító termék, amely ennek ápolását segíti. Pihenés, utazás, gasztronómia... mindenki arra törekszik, hogy élvezze az életet, és ehhez bizony a saját külsőnkkel való törődés is hozzátartozik. A haj egészsége és ápoltsága az általános jóllét részét képezi. 

Hogy ez megvalósuljon, oda kell figyelni, hogy ne üsse fel a fejét a korpa, a zsírosodás, hogy ne töredezzen a haj. Viszont ha valaki egy nagyvárosban él a külső tényezőket nem tudja kizárni. A levegőben szálló por mikrorészecskéi, az UV-sugárzás, a száraz levegőjű helyiségek, a tömegközlekedés száraz-párás-áporodott levegője... Az őszi időszak beálltával felkerül a sapka, elindul a fűtési szezon, a hideg levegőből a melegbe jövés-menés és fordítva, a nyári nyugalmasabb időszak után, megint stresszesebbé válik a munka, és ez mind mind megviseli a hajat és a fejbőrt, és kikezdheti ezek egyensúlyi állapotát.

 

A jó hír az, hogy jó minőségű, professzionális hajápoló termékekkel el tudjuk kerülni vagy hatékonyan meg tudjuk szüntetni a bosszantó hajbajokat.

 

 

Tonikot a korpára

 

A fent említett tényezők például kiváltó okai lehetnek a korpának. A sapka alatt például fülledt mikroklíma képződik. A hajtő nem tud szellőzni, pára esetén ráadásul egy kissé ragacsos, kellemetlen szagú kipárolgás is észlelhető, ha levesszük a fejfedőt, és ez hozzájárulhat a korpa kialakulásához. Korpából két fajta is létezik, egyéntől és a körülményektől is függ, hogy kinél melyik alakul ki. Ha amúgy is hajlamosak több faggyút termelni a mirigyek, az táptalajt képezhet a Malassezia nevű gomba elszaporodásának, ami következtében kialakul a zsíros korpa.

 

Mivel ez egy gombás megbetegedés, speciális összetevőt igényel a kezelése, amit a jelzetten zsíros korpára való termékek mindig tartalmaznak. A professzionális termékeket forgalmazó cégek kínálatában ezt mindig megtalálod. Mindenesetre fontos az azonnali kezelés, mert az elhanyagolt zsíros korpa vége lehet kontakt dermatitisz, atópiás ekcéma is.

 

A száraz korpa talán nem olyan ijesztő első látásra, mert ennek nem gomba az okozója, hanem legtöbbször a dehidratáltság, a sok feszültség miatt jön létre. Tény, hogy kellemetlen, hiszen látszik, viszket a fejbőr, az állandó kaparászás pedig akár bakteriális felülfertőzést is okozhat a fejbőrön. De ez olyan véglet, amitől nem valószínű, hogy kell tartanod. Főleg, ha egyből elkezded a kezelést célzott termékekkel. Például a Hair-Line webáruház által forgalmazott Alfaparf Milano termékek tudnak segíteni neked ebben. A Scalp termékcsalád a fejbőr speciális problémáinak kezelésére kifejleszett ápoló tonikokat és samponokat tartalmaz. Az ezekben lévő Microbiotic System olyan pre- és probiotikumokat tartalmaz, amelyek rendkívül hatékonyan segítenek helyreállítani a haj és a fejbőr egészséges harmóniáját. 

 

Tonikok alkalmazása

 

A tonikokat száraz és nedves hajon egyaránt lehet alkalmazni. Feladatuk, hogy nyugtassák az irritált fejbőrt. A fejbőrre fújva be kell masszírozni, nem kell kimosni. Ha csípő, viszkető érzés is van, akkor a termékek közül a Calming tonik javasolt, amely kimondottan ezen kellemetlenségek felszámolásáért felelős.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elektromos autót csak szakértőtől!

Cipőt a cipőboltból, elektromos autót csak szakértőtől? Még szép! Sok előnye van annak, hogy valódi szakértőtől vásároljuk meg új kedvencünket. Számos dologban tud segíteni egy hozzáértő szakember. Valóban kényelmessé tudja tenni az új autónk beszerzését, és akár a későbbi szervizelését is. De nézzük is, hogy miért mondom ezt.

2021. november 16. 17:21

Szüreti mulatság – hagyományőrzés ősszel

A hagyományaink közül a szüret az, amely a történelem során szinte mindig többről szólt, mint a munkafolyamatról. Egy olyan hagyományőrzés ez ma, amely mindig az ünnepről és a szüreti mulatságról szólt.

2021. november 1. 17:18

Hogyan válassz megfelelő konyhabútort?

Végre belevágnál, hogy megvalósítsd álmaid konyháját, de elveszel a konyhabútorok rengetegében? Aggodalomra semmi ok, csupán néhány szempontot szükséges szem előtt tartanod a választás során. Nézzük meg, mire érdemes odafigyelned!

2021. november 1. 17:15

Így vásároljunk (használt) biciklit

Kerékpár beszerzése előtt a legtöbbünkben megfogalmazódik, hogy vajon használt vagy új biciklire tegyünk-e szert. Nyilvánvalóan mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is, a döntés meghozatala azonban sokszor nehéz.

2021. november 1. 17:11

Szállítani kell valamit? Ne feledkezz meg a megfelelő rögzítésről!

Költözöl? Alaposan bevásároltál? Esetleg leárazás volt valamelyik bútorüzletben? Akárhogy is, ha te fogod hazaszállítani a megvásárolt dolgokat, nem árt, ha tisztában vagy azzal, hogy hogyan teheted meg ezt biztonságosan. Főleg abban az esetben, ha a rakományod komolyabb súlyt képvisel.

2021. november 1. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59