Már száz AlzaBoxot működtet az Alza Magyarországon

forrás: Prím Online, 2021. október 11. 17:26

Az Alza.hu, Magyarország harmadik legnagyobb forgalmú e-kereskedője már a századik AlzaBox önkiszolgáló csomagautomatát helyezte üzembe a napokban. A webáruház a lehető legközelebb szeretne lenni vásárlóihoz és megkönnyíteni számukra a karácsonyi vásárlást. A cég minden héten több tucat új Alzaboxot telepít, és azt tervezi, hogy karácsonyig összesen 200 AlzaBoxot helyez üzembe Magyarországon, emellett megnyitja azokat a piac más szereplői, a csomagkézbesítők és más webáruházak előtt is, így az ügyfelek számára egyetlen okos átvevőhelyet biztosít, ahol hamarosan minden online rendelés átvehető lesz.

Az Alza.hu az elmúlt egy évben megháromszorozta a Magyarországon üzemeltetett átvevőhelyeinek számát és a napokban már a 100. Alzaboxot telepítette. Az Alza csoport hét éve bővíti folyamatosan átvevőhelyeinek hálózatát. Az elmúlt két évben tovább fokozta a fejlesztés ütemét, tekintettel arra is, hogy a világjárvány idején egyre népszerűbbé vált ez az érintésmentes áruátvételi módszer. 

 

"A vásárlók nagyon gyorsan felismerték, hogy az AlzaBox az egyik legbiztonságosabb, időbeosztásukhoz leginkább illeszthető szállítási mód, hiszen az AlzaBoxok nonstop, éjjel-nappal elérhetőek, és a megrendelt termékek sorban állás nélkül, mindössze néhány másodperc alatt átvehetők" - mondta Takács Csaba, az Alza.hu magyarországi vezetője. "Tavaly év elején az Alza vásárlói még csak a megrendeléseik 6%-át vették át az AlzaBoxon keresztül, most pedig már több mint egyharmadát az AlzaBoxokba szállíttatják ki” – érzékelteti Takács Csaba a vásárlói magatartás változását.

 

 

Az e-kereskedő a vásárlói igényeknek megfelelően az elmúlt 18 hónap során megháromszorozta AlzaBox hálózat kapacitását. A cég jelenleg több mint száz AlzaBoxot üzemeltet Magyarországon, karácsonyra pedig a magyarországi AlzaBoxok számát kétszázra tervezi növelni. Ez azt jelenti, hogy december 23-án a webáruház még 25 000 csomagot lesz képes kiszállítani az AlzaBoxokba, amelyeket a vásárlók így még Szenteste előtt kényelmesen átvehetnek. Az Alza az Alzaboxok hálózatának folyamatos bővítésén dolgozik, valamint  az AlzaBoxokat az e-kereskedelem más szereplői, a csomagkiszállítók és más webáruházak felé is megnyitja. A vásárlóknak hamarosan egyetlen okos helyen lesz lehetőségük az összes megrendelésük kényelmes, gyors és biztonságos átvételére.

 

Az Alza-csoport nemzetközi viszonylatban jelenleg 1300 darabot meghaladó AlzaBoxot üzemeltet, így több mint 130 000 csomagfiók áll a vásárlók rendelkezésre. A jövő év közepére a webáruház ezt a számot közel háromszorosára növeli, és több mint 3000 AlzaBoxot tervez üzemeltetni a Cseh Köztársaságban, Magyarországon és Szlovákiában, évi 108 millió küldeményt meghaladó szállítási kapacitással. E cél érdekében hetente akár 90 új helyszínt is hozzáad a három országban található hálózatához.

Kulcsszavak: Alza webáruház AlzaBox

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09