A szinglik újabban egy hűtlenségre szakosodott társkeresőn ismerkednek?

forrás: Prím Online, 2021. október 18. 13:55

Vajon egy szingli miért keresheti a boldogságot egy olyan társkereső oldalon, ami kifejezetten a házasságban vagy tartós kapcsolatban élők ismerkedését szolgálja? A Viszony.hu legújabb felmérésében - melyet több mint 300 társkereső véleménye és belső statisztikák alapján készítették el az oldal munkatársai -, meglepő részletek derültek ki a hűtlenkedők társkeresőjén ismerkedő egyedülállók és válófélben lévők arányáról.

 

Liezon, flört vagy csak szex?

Váratlan fordulat az oldal hitvallását tekintve, hogy a kérdőív kitöltőinek közel fele nem él egy háztartásban párkapcsolati szinten senkivel, de az oldalon ismerkedő társkeresők egészére vetítve az egyedülállók aránya a felhasználók több mint felét teszi ki. Az igények változóak, de akár a kérdőívet, akár az oldal belső statisztikáit nézzük, elmondható, hogy a szeretői kapcsolat fő célja az otthonról hiányzó erotikus vágyak kielégítése, ugyanis a Viszony.hu közösségének kétharmada jelölte meg ezt a keresett kapcsolat elvárásaként. Úgy látszik a szex, jobban mondva annak hiánya, továbbra is a félrelépések fő mozgatórugója.

 

A kifejezetten komoly kapcsolat reményében regisztrálók aránya sem elhanyagolható. Minden negyedik társkereső szeretne társaságot, illetve szorosabb kötődést kialakítani. Nem meglepő módon a nők közel egyharmada vágyik a szexen túlmutató erősebb kötődésre.

 

Bár az oldal egyik fő ismérve, hogy éppen azért érdemes rajta ismerkedni, mert az ember őszinte lehet a házas státuszát illetően, a női társkeresők több mint harmada számolt be arról, hogy szingli férfiakkal is ismerkedett már az oldalon. Erre magyarázat lehet, hogy sok szingli pasi úgy véli, könnyebb férjes asszonyokkal találkozgatni, mert ők nem akarnak elköteleződni, nem várnak többet annál, mint amennyit ők nyújtani akarnak.

 

 

A hűtlenség megbocsájtható?

A felmérésben arra is kíváncsiak voltak, hogy társkeresőik szerint mennyire lett elfogadott a hűtlenség napjainkra. A kitöltők több mint a háromnegyede szerint ez vagy a félrelépés okaitól függ, vagy abszolút elfogadhatónak tartja, így mindössze a válaszadók negyede gondolja társadalmilag megbélyegzőnek a megcsalást.

 

Gyakorta merül fel az is, hogy vajon érdemes-e akkor is folytatni egy kapcsolatot, ha valamelyik félről kiderül, hogy félrelépett. A nők és férfiak háromnegyede – függetlenül attól, hogy ők voltak a félrelépők vagy a megcsalt fél – határozottan adna még esélyt a folytatásnak, vagy nem tudja eldönteni, de kategorikusan nem jelenti ki, hogy be kéne fejezni azt.

 

Ugyancsak érdekes adat, hogy a kérdőívet kitöltők negyede még soha nem is lépett félre korábban, és nagyjából harmada van meggyőződve arról, hogy őket sem csalták meg soha. 3-4% körüli azoknak az aránya, akiknek még tartós kapcsolatuk se volt soha, és talán az ő jelenlétük a legmeglepőbb az oldalon.

 

Megállapíthatjuk tehát, hogy a Viszony.hu-n messze nem csak a házas, félrelépni vágyó emberek ismerkednek, hanem olyanok is, akik kapcsolódásra vágynak, legyen az alkalmi vagy tartós. Korábbi felmérésekből tudjuk, hogy a férfiak hajlamosabbak szingli nőkkel ismerkedni, a nők pedig a hozzájuk hasonló családi állapotú férfiakat preferálják, de az arányokat nézve nem ritka az sem, ha két szingli fut össze ezen a társkeresőn. Végül is szeretők úgy is lehetnek, ha nem hűtlenek senkihez, csak nem kívánnak a közösség előtt felvállalt, klasszikus párkapcsolatot folytatni.

Kulcsszavak: Viszony.hu társkereső

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkezett Magyarország első digitális, zöld iránytűje

Találd meg, hol ihatsz a közelben fair-trade kávét, hol vásárolhatsz csomagolásmentesen, vagy éppen hol találod a legközelebbi ökotudatos kozmetikát! A népszerű Green Guide Budapest térkép az online térbe költözött és egy átfogó fenntarthatósági platformként született újjá. Az átalakuláshoz az E.ON Hungária Csoport több millió forintos támogatása adta meg a kezdő lépést, a felület közösségi finanszírozás, illetve egy elkötelezett önkéntes csapat segítségével valósulhatott meg.

2021. december 3. 12:27

Ismét nagyszabású beruházásba kezd a Schaeffler Szombathelyen

A Magyarországon 3 gyárat üzemeltető és közel 5000 főt foglalkoztató globális autóipari és ipari beszállító Schaeffler tovább erősíti a hazai telephelyek iránti elkötelezettségét. Kevesebb mint két hónapja adták át a második üzemet, egy tisztán e-mobility gyárat Szombathelyen, máris újabb, több mint 5 milliárd forint értékű beruházást indít a városban a Schaeffler. 

2021. december 3. 11:11

Együttműködés a vasúti kiberbiztonság erősítése érdekében

A Siemens Mobility és a RazorSecure együttműködési megállapodást írt alá annak érdekében, hogy a gördülőállomány üzemeltetőket világszerte megnövelt vasúti kiberbiztonság felügyeleti megoldásokkal lássák el. A növekvő digitalizáció előnyökkel jár, de felveti a kibertámadások elleni megfelelő védelem szükségességét is. 

2021. december 3. 09:53

Már lehet szavazni a Média a Családért-díj jelöltjeire

A jól működő család biztonságos bázis, erőforrás, igazodási pont, a világ és önmagunk megismerésének, értelmezésének első és később is nélkülözhetetlen terepe. Ha az életünkben ilyen kitüntetett helye van, fontos, hogy mindezt a média is tükrözze. A Média a Családért Alapítvány lassan 15 éve díjazza azokat a családbarát cikkeket és műsorokat, amelyek a családról és a családnak szólnak: történeteket mesélnek el, kérdéseket tesznek fel és válaszokat keresnek a családokat érintő élethelyzetekre, problémákra. Az idei év jelöltjeire a közönség 2022. január 10. éjfélig adhatja le voksát az alapítvány honlapján.

2021. december 2. 20:07

A HONOR 50 Lite megérkezett Magyarországra

A HONOR 50 Lite hazai forgalmazása megkezdődött. A készülék 4300 mAh-s akkumulátorral, 66 W-os HONOR SuperCharge technológiával és 6,67”-es HONOR FullView kijelzővel érkezik, így kivételesen gyors töltést biztosít, kijelzője pedig magával ragadó élményt nyújt, miközben kíméli a szemet. A megfizethető árkategóriájú készülék Android 11 mobil operációs rendszerrel és Google Mobile Services-zel érhető el immár Magyarországon is.

2021. december 2. 18:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59