Együttműködés a Mercedes-Benz, a Stellantis és a TotalEnergies között

forrás: Prím Online, 2021. október 21. 18:37

A Stellantis, a TotalEnergies és a Mercedes-Benz megállapodást kötöttek arról, hogy a Mercedes-Benzt az Automotive Cells Company (ACC) új partnereként üdvözölhetik. A megállapodás célja, hogy megalkossák az elektromos autózás alappillérét jelentő, európai akkumulátort. A Mercedes-Benz belépése az ACC-be egyértelműen bizonyítja az iparág fejlődését. Emellett a belépést követően a partnerek vállalják, hogy 2030-ra legalább 120 GWh-ra növelik az ACC ipari kapacitását.

Az ACC legfőbb célja, hogy az elektromos járművekhez alkalmazható akkumulátorcellákat és modulokat fejlesszen és gyártson. Mindezt úgy, hogy nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, a teljesítményre, a legmagasabb szintű minőség és a legalacsonyabb szén-dioxid-kibocsátás biztosítása mellett. Az ACC aktualizált kapacitási terve, több mint hétmilliárd eurós beruházást fog mozgósítani, amelyet különböző támogatásokból, saját- és külső tőkéből, valamint hitelből finanszírozza. Ennek az európai akkumulátornak a létrehozása, támogatni fogja a kontinenst a mobilitás területén az energetikai átállás kihívásainak kezelésében és biztosítani fogja az elektromos autóipar egyik kulcsfontosságú alkatrészével való ellátását.

 

A Saft, a TotalEnergies leányvállalata - amely több mint 100 éves tapasztalattal rendelkezik a hosszú élettartamú akkumulátorok és akkumulátor-rendszerek fejlesztése és gyártása területén - egy vezető globális mobilitási szereplő, amelyhez egy hasonló értékekkel rendelkező Stellantis is társult. Utóbbi vállalatnak egyértelmű küldetése, hogy élvonalbeli technológiával biztosítsa a mobilitás szabadságát mindenki számára egyedi, vonzó, megfizethető és fenntartható megoldásokon keresztül. Mindezek mellett a Mercedes-Benz kutatási és fejlesztési szakértelme, valamint a márkát meghatározó minőségi szabványai alapján az ACC gyártási létesítményeinek bővítéséhez nyújt támogatást.

 

 

"A Mercedes-Benz nagyon ambiciózus átalakítási tervet követ, és ez a beruházási stratégia mérföldkövet jelent a CO2-semlegesség felé vezető úton. Az ACC-vel együtt Európában fogunk akkumulátorcellákat és modulokat fejleszteni és a gyártást ezzel még hatékonyabbá tenni - a Mercedes-Benz egyedi követelményeihez igazodva" - mondta Ola Källenius, a Daimler AG és a Mercedes-Benz AG vezérigazgatója. "A Mercedes-Benz új partnerével az ACC célja, hogy európai telephelyein több mint kétszeresére növelje a kapacitást, és ezzel támogassa Európa ipari versenyképességét az akkumulátorcellák tervezése és gyártása terén."

 

"Nagy örömmel üdvözöljük a Mercedes Benz-t az ACC új partnereként. Ez a csatlakozás egyértelműen támogatja az európai akkumulátor megteremtésére irányuló törekvésünket. Együtt minden képességünket bevetjük, hogy hozzájáruljunk a mobilitás fenntartható fejlődéséhez. Ez a lépés egy újabb bizonyítéka annak, hogy a TotalEnergies széles körű energetikai vállalattá váljon, kiterjesztve tevékenységünk az elektromobilitás területére" - mondta Patrick Pouyanné, a TotalEnergies elnök-vezérigazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Forma–1-es mérnöklegendák is előadnak a Formula Student Symposiumon

Tizenhat ország mintegy négyszáz hallgatója vesz részt a Széchenyi István Egyetem által szervezett Formula Student Symposiumon a hétvégén. A konferencián olyan mérnöklegendák is tartanak előadást, akik korábban Forma–1-es csapatoknál dolgoztak, mutatva a műszaki képzésekben élen járó intézmény nemzetközi kapcsolatainak erősségét. Emellett a győri egyetem lesz a házigazdája a Formula Student Online versenynek is december 4-én.

2021. november 26. 21:32

Erős bejelentéssel indult a nemzetközi 5G technológiai csúcstalálkozó!

Erős bejelentéssel indult a GSMA, Intel, 3GPP, Omdia, CCS Insight és a China Telecom részvételével megrendezett nemzetközi 5G technológiai csúcstalálkozó (5G Summit and User Congress 2021). Dr. Bai Gang, a ZTE RAN termékekért felelős alelnöke által ismertetett, az iparágban egyedülálló, mesterséges intelligencia alapú NodeEngine megoldásra épülő 5G alapú kísérleti gyár működési mutatói mintegy 64 százalékos munkaerőköltség és 14 százalékos termékhiba csökkenést mutattak. 

2021. november 26. 20:11

Megújul az Észak-Dunántúl villamos hálózata

Öt év alatt megújul az Észak-Dunántúl és Nyugat-Szlovákia villamos elosztó hálózata. Az Európai Unió által támogatott Danube InGrid (Intelligent Grid) projekt 3 éves előkészítés után 102 millió euró finanszírozást kapott, ami az eddigi legnagyobb támogatás az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz okos hálózati kategóriájában. A projektet Magyarországon az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. valósítja meg, a beruházásban a Siemens Zrt. is az energiacég partnere lesz. 

2021. november 26. 11:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12